Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığımdan dolayı %64 oranında rapor aldım. Malulen emekli olabilir miyim?

mustafa aşık

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam
ben kalpdem %64 heyet raporu aldım ve verginen muaf olarak %40 aldım
1992 iş giriş tarihim ve 1800 pirimim var şu an çalışanım ve yeni bir hastalıga yakalandım ankilozan spondilit hastasıyım serum tedaviis görmekteyim anlıcanınz çalışamaz bir duruma geldim
ben şü an %64 heyet raporuna göre mi yoksa vergiden almış oldugum %40 vergi indirimi muafına göre mi emekli olurum

bir de vergiden muaf istemişlerdi %40 aldım ama bu benim faporumu kırar mı
bu arada ben 1973 dogumluyum

şimdiden çok tşk ler

ssk ya müracat et rahatsızlıgım ilerledi malülen emekli olmak istiyorum diye onlar hastaneye sevk edeceklerdir 60 üstü rapor alıp ankaradan onaylanbıgı taktirde emekli olursunuz vergi indirimindeki önemlidegil hastaneden alacagınız rapor önemli

benim elimdeki rapor 10 aylık bir rapor bakırköy devlet hastanesinden aldım ve vergi muafıda aldım rapor %64 ve vergi muafı %40 bu elimdeki rapor emekli olmam için yeterli deyilmi ankilozan spondilit hastalıgına yakalanalı yaklaşık5ay oldu heyete girmeme gerek görülüyomu bu konuda

kalın bagırsak ünser kolit nedeniyle ankilozan spondilit hastalıgına yakalandım bu hastalıkdan bana rapor verirlermi verirlerse öbür raporum degişirmi yani kaç gibi olur

1800 gün primle malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre tek bir hastalıktan dolayı malul sayılmak şart. Maluliyet cetveli'ni inceleyin lütfen... Malulen emekli olabileceğinizi düşünüyorsanız, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız gerek. Sizi bir hastaneye sevk ederler...
Malulen emeklilik söz konusu olduğunda kurum sevki ile gidip yeni rapor çıkartmanız şart.

vermiş oldunuz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim. bir şer yaha ögrenmek isterim

benim kalp %50 55 arası hasarlı ançak buna kaç verirler bilemem ve yeni yakalanmış oldugum ankilozan spondilit haştalıgından heyete girerim ama bu 2 haştalık anlamına geliyo bu 2sinden dolayı aşırı yorulma ve çok agrılarım var benim çalışmamı aşırı bi derecede etkiliyo 2 hastalıktan kaç verirler bilemem ançak 2 hastalıktan almış oldugum rapor yüksek çıkarsa bu durumda ne olur ben nezaman emekli olabilirim
anlıcanız bu 2 hastalık bana çok agır geldi çalışamıyorum işten çıkma durumuna geldim isyeri beni şu an için idare ediyo ama nereye kadar idare eder bilemem benim serum tedavilerim için emekli olmam şart gözüküyo sikortasızda kalırsam serumlarım çok pagalı 6 haftada 4bin tl lik serum kullanıyom ne yapacagımı inanın bilmiyom kullanamazsam bu serum ları sakat kalma riskim %90 gözüküyo
ben ne yapacagımı bilmiyom lütfen bu konuda yardımçı olursanız çok sevinirim

benim lik almış oldugum rapor şu şekilde kalp %44 ve bel agrısından %8 verdiler rapor ankaraya gitdi ve raporu ankara yükselterek %64 yapmış tı simdi başka haştalıgım var as hatasıyım kısaca bunlardan yeniden heyete girecem sizin dediyiniz gibi artık nolacak inanım bende bilmiyom ama genede sizin az çok bir tahmininiz vardır

İki hastalıktan malul sayılmak çok çok çok zordur. Hastane heyetinin ve sgk sağlık kurulunun çalışamayacağınız konusundan emin olması gerek. Denenebilir tabii. Bilemiyorum.

bület bey ben bu konuya anlam inanın getiremiyorum nasıl olu iki büyük hastalık varken nasıl bir engel koymuşlar malülen emeklilige anlayamıyorum zaten iki haştalıktan heyete girsem eminim ki %80 ne yakın bir rapor çıkar buna karşı emekli olamıyorsak zaten bu ülkenin vadandaşı sayılmıyoz anlamına gelir ozaman ben ve benim gibiler yaşamasın ölelim daha iyi elimiz ekmek tutmadıkdan sonra nasıl yaşayalım elimizden devlet tutmuyorsa anlayamıyorum kusura bakmayın kafan iyice bunaldı

Arkadaşım;
Malulen emekli olamıyorsan vergi ind.hakkı alıp erken emekli olacaksın yıl olarak sıkıntın yok ama prim süreni 3600 gün yapman gerekli askerlik yapmış iseniz askerlik sürenizi borçlanıp prim kazanabilirsiniz..

ben vergi indirimi aldım 3cü dereceden %40 verdiler bana ve elimdeki rapor yeni %64 ancak bana verdikleri rapor şu şekilde %44 kalp %8 bel agrısı diye ancak rapor ankaraya gitti ve orada bu oranı düşük görmüşler ve yükselterek %64 yapmışlar ancak bu bendeki bel agrısı şiddedlendi ve ankilozan spondilit haştalıgı çıktı yeni şimdi beni bu durumda nasıl oluyoda emekli yapmıyorlar bunu anlayamadım askerlik yaptım 19 ay olarak askerlik borclanması derken bu 19 ayı ödemem mi gerek

1800 gün olan prim ödemenizi 3600 güne tamamladığınız vakit engellilere tanınan haktan faydalanarak erken emekli olursunuz..
Askerlik borçlanma süreniz olan 19 ay (570 gün) öder iseniz...
1800+570:2370
3600-2370:1230 gün daha prim ödemen gerekli bir yerde çalışıyor görünüp ve veya çalışarak ödemeniz sizin için daha güzel olur..

slm. sayın hocalarıma.sayın hocalarım sizlere daha önce maduriyetimi açıklamıştın ancak geçen zaman içinde degişiklikler oldugundan dolayı sizleri yeniden rahatsız etdiyim için şimdiden özür dilerim Benim 1992den sikorta başlangıcım var,toplam 2100 pirimim oldu ancak sikortamın olmadıgı zaman içinde ben 2009yınında kalp krizinden ameliyat oldum ve kalp zarar gödüve şu an kalp yetmezliyim varsonra ben özürlü raporu almıştım ve bana kalpden %44 belimmin rahatsızlıgından %8 verdiler toplamda %64 verdiler.sonra ben takrardan sikortalı oldum 2ay sonra kalın bagırsan enfeksiyonu yani ünser aktifkolit nedeniyle ankilozon spondilit hastalıgına yakalandım ve şüan rimiket serum kullanmaktayım tedavi süracim devam ederken 1800 pirimi tamamladın ve askerliyimi yatırarak ve malülen emeklilik için muracaat etdim ve bana ret kararı deldi itiraz etdim tekrardan ret geldi aradan 6ay geçdi yeniden malülen emeklilik için müracatetdim bana kalpden %69 verdiler ankilozondan ne verdiklerini bilmiyom ama söylenene göre hastalık ilerlemediyi için ankilozon spondilitden %40 vermişler şimdi asıl ögrenmek istediyim konu şu benim elimde özürlü raporu var ve vergi indirimi olarakda 40 üzerinden verilmiş vergi indirimini sikorta pirim indirimi olarak yararlanıyorum ve bu vergi indirimini bu şekişde kullanırken beni bu yeni almış oldugum raporla malülen emekli etdilme şansım ne olur veya ne yapmam gerekiyo.Şimdiden siz sayın hozalarımdan ereceginiz cvp için çok teşekkür ederim.Saygılarımla sizleri selamlarım selamun,aleyküm.

sayın hocan ben yanlış anlamadıysam eyer size bir sorum olacak yardımınız için şindiden teşekkür ederim başlık olarak birden fazla hastalıkdan bahsediliyor ben daha önce yazmışdım size yardımcı oldunuz bana ancak şu an emekli olamıyorum pirim eksikliyinden dolayı ancak3.4 sene sonra olucan galiba neyse konuya dönmek istiyorum ben kalp hastasıyım ve bana kalpden %50 verdiler ancak ben ankilozon spondilit hastalıgına yakalandım ve durumum çokda iyi deyil cehrahpaşada 6 haftada bir serum tedavisi görüyorum ve ünseraktif kolit kalın bagırsak hastalıgı da ver onun içinde günde tam olarak 10 tane hap içiyorum ve bende şu an 3 tane hastalık var hepside raporlu olarak tedavi görüyorum neden beni birden fazla hastalık varken emekli yapmıyorlar anlayamıyorum 3 birden bana çok agır geliyor ama kanunlar beni bu şartlarda çalışmaya zorluyor ve benim tamamen piskolojim bozuldu ve intahara kadar eylenlerde bulunmaya başladım yani yaşamak için fazla direnmek istemiyorum ben istiyorumki bu kanunlar düzenli olsun bana göre hiç düzenli deyil şimdi beni neden 3 hastalık varken emekli etmiyorlar ve çalışmaya bukadar zorluyorlar kusura bakmayın sizi rahatsız etdiyiim için

Aman Mustafa bey, saçma sapan kişilerin ve kurumların saçma sapan kararlarından dolayı kendinizi bu kadar üzmeye değer mi! Hayatımız bu mücadelelerle geçiyor zaten. Yılmak yok...

Yukarıda dediğim gibi, malulen emekliliğinizi reddetti ya sgk, o karara karşı dava açmalısınız. Aktardığım örnek kararı da alarak bir avukata danışın, o size gerekli bilgiyi verecektir...

Not: malulen emeklilik başvurunuzu ne zaman reddetti sgk? Tam tarih nedir?

bana ret kararı geldiyinde ben ihtiraz dilekcesi yolladım sonuç ilgide kayıtlı dilekçenize istinade xxxxxxxx sigorta sicil numaralı dosyanızda yapılan tetkiklerde ilgi kayıtlı dilekcenize istinaden yüksek saglık kurulunca s.b. istanbul eyitim ve araştırma hastanesi 16.02.2011 tarıh ve 446 sayılı saglık kurulu raporları ve ekli tıbbi belgeler incelenmiş ce çalışma gücünün en az ` ını kaybetmiş durumda malul sayılmayacagınızı 21.07 2011tarihve 11941812 sayılı kararı ile müdürlügümüze bildirilmiştir bilgi edinmenizi rica ederiz ... sonuç bu şekilde geldi ve ben 3 hastalıkdan dolayı heyete girmiştim ben kalp hastalıgım hariç zaten kalpden P bana verdiler bunu biliyorum ancak ünser aktif kolit nedeniyle ankilozon sipondilit hastalıgına yakalandım azda olsa gözlerimide bozdu 1.25 1.75 gözlük takmayada başladım hocan sikorta başlangıcım 1992 yılından ve pirim 2300 oldu sorun nerde bilmiyorum

ankilozon sipondilit ve ünser aktif kolit için bana kaç verdiklerini bilmiyorum raporun kopyasını istedigim halde vermediler yüzde kaç aldıgımı bile söylemediler ama hastanede sadece kalpden P verdiklerini biliyorum öbürlerini bilmiyorum

sgk na malulen emeklilik için muracaat etdim ve hastaneye sevk etdiler konturoller ve muayenederden sonra sonucu kurula verdim ve sonucu beklememi söylediler ve 27.10.2010 yılında red geldi sonra ihtiraz dilekçesi yolladım oradanda sonuz geldi zaten yukarda yazdım hocam ama hala anlayamadım neden beni emekli yapmadıklarını acaba bir eksik dosyamı var yoksa başka bişeymi var bilmiyorum

sonuçda bende 3 hastalık birden var

Malulen emeklilik başvurunuzun reddedilişi üzerinden çok zaman geçmiş. Şu anda o karara karşı dava açmanız mümkün değil. Yapmanız gereken şey malulen emeklilik için yeniden sgk'ya başvuru yapmak, reddedildiğinde de yukarıda aktardığım mahkeme kararını örnek göstererek red kararına karşı dava açmaktır...

sayın hocam bildiginiz gibi benim birden fazla hastalıgım var bugün ögrenmiş oldugum bir yeni yasa resmi gazetede ocak ayının 14de resmi olarak yayınlanmış yani birden fazla hastalıgı olanlar nasıl yararlanacaklar yardımcı olursanız sevinirim ben bazı örnekler kopyalıyorum

şimdi hocam sadece pirim eksikligim var yaklaşık 3600 ü tamamlamam için 5 yıla ihtiyacım var sonuçda 1800 günü tamamladım ve askerligide eklersek baya olur sanırım ama benden tek hastalıkdan ` istiyorlar geçen sene istediler ancak tek hastalıkdan ` alamadım P de kaldım yani ret gelmişdi şimdi bu yeni çıkan kanundan faydalanarak nasıl emekli olabilirim ben pek bişe anlayamadım bu yasadan birden fazla hastalıgım var ken bu maddeyle emekli olabilirmiyim

slm bülent bey ben bugün /11/2/2013 yeni bir rapor aldım ancak vergi indirimi için muracaat etmiştim almış oldugum rapor ist.bakırköy osmaniye hastanesinden ünser,aktif,kolit den 0/50 kalp den 0/44 ankilozon spondilit den 0/24 verdiler ömürboyu geçerli oran 0/79 verdiler ancak diger rapor ankaraya yollanmış ordan vergi dayiresine gelecekmiş . şimdi bülent bey bu almış oldugum oran defnedarlıkda yukselebilir diyorlar veya düşe bilir diyorlar eyer yükselirse ve 0/80 ni verirlerse ben bu vergi indirimiyle 1800 günden emekli olabilirmiyim ve bu vergi indirimini nerelerde nasıl kullanabilirim ançak verdi indirimini 2 veya 3 ay sonra çalışdıgım işyerine gelecegini söylediler. ancak kafam başka şeylerede takıldı birden fazla hastalıkdan emekli oluna biliniyormu kanunen.

%80 le 1800 den emekli olunmaz 15yıl 3600 pirimle le vergi indirimi alarak 1. dereceden emekli olursunuz malülen emeklilik farklı sgk kurum kendi hastaneye sevk eder % 60 ve üstü iş güçü kaybı var ise ve ilk işe başladığınızda engelli degil iseniz kabul etmeleri gerek kabul etmezler ise itiraz etme hakınız var önceki aldıgınız raporları kabul etmezler kurumun kendi sevki şart sizin sgk girişi 92 vergi indirimi 64 ise 2 dereceden oluyor vergi indirimi ile 3680 pirimle emekli olursunuz giriş kurtarı yor emeklilik için fakat piriminiz yeterli degil malülen emeklilik ret verdiler ise yapacak birşey kalmıyor pirimi tamamlamaktan başka

vergi dayiresi yani nefnedarlık vergi indirimi, için hastaneye sevk etdi ve salık kurulu bana 0/79 oranında rapor verdiler ve dediklerine göre vergi indirimi benim iş yerine gelicekmiş şimdi bu vergi indirimi bana gelmeden başka yerlerde deyerlendiriliyormuş ve bu 0/79 oranı defnedarlıkda yani vergi dayiresinde yükselme imkanı varmı

malülen emeklilik için bildirim kadarıyla tek bir hastalık için geçerli.bence sen maluliyeti karıştırma ilker byin dediği gibi vergi indirimide aldığına göre erken yaşlılık emekliliğinden emekli olmaya bak.3600 güne primlerini tamamladığında emeklilik için müracaat edebilirsin.

Üst Alt