Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığımdan dolayı işimi yapamıyorum. Ne yapabilirim?

ases

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar

ben işyerimde omuz agrısından ssk hastanesine gittim film çekildi filmde omuzumun çıkık oldugu ve köprücük kemigimin egilerek omuz bölgesinden 1.5 cm ayrık oldugu görüldü
doktor ilaç ve kremle 10 gün dinlendirme raporu verdi ve sonra yine 10 gün daha verdi
kontrolllerim sırasında 1film daha çekildi köprücük kemigi egikligi yine aynı oldugu görüldü agrıda devam ediyordu mr emar istedi omuz kasımda yırtılma görüldü ödem oluşması gördü yine dinlendir mek amacıyla 7 gün rapor daha verdi
benimde işim agır oldugu için kolumun iyi olmayacagını düşüncesi ile doktor deyiştirdim.. 2 ci doktor muayenemde doktor hastalıgımın ne oldugunu sordu omuz çıkıgı agrı dedim film MR emar istedi ve bakdı omuzumda kas zedelenmesi ödem ve egri köprücük kemigi 2cm yırtık oldugunu ameliyat olacagımı söyledi ve ameliyat oldum
1 ay önce kolum çalışmıyor hareket kabiliyeti güç kaybı var 45 gün raporum devam ediyor ..

taşeron şirkete baglı devletin okulunda temizlik elemanı hademeyim masa dolap pas pas hepsi güç isteyen işler ne yapacagımı bilmiyorum
bana yardımcı olurmusunuz doktordan şu işleri yapar şu işleri yapamaz diye elime engeli belirten derece alabilirmiyim buna hastanın hakkı varmı

Devlet hastanesine başvurup rahatsızlığından dolayı ağır ve efor gerektirmeyen işlerde çalışamaz ibareli bir heyet raporu alabilirsin, işverenine de bu raporu sunarak hafif işler verilmesini talep edebilirsin.

devlet hastanesi derken ssk egitim araştırma olabilir sanırım agır ve efor gerektiren işlerde çalışamaz diye olmalı dogrumu sayın Lİfe kardeş

ases evet [FONT=sans-serif] ağır ve efor gerektirmeyen işlerde çalışamaz ibareli olursa iyi olur ayrıca doktor da bunu değişik şekilde tanımlayabilir.[/FONT]

[FONT=sans-serif] [/FONT]Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi[FONT=sans-serif] listedeki yetkili hastanelerden birisine başvurarak rapor alabilirsiniz, durumunuzu doktorunuza anlatırsanız yardımcı olacaklardır.[/FONT]

slm ben iş yerimde sag omuzumdan rahatsızlandım ameliyat oldum tedavimin sonunda işime geri döndügüm takdirde iş agırlıgım nedeniyle performans agır yük altına giremeyecegimden dolayı özür oranımı belirtir şu işlerde çalışır bu işlerde çalışamaz diye elimde engelli oranını bildirir bege almak istiyorum bunun adı nedir nasıl bir belge almam lazım

hastaneden alınan rapor oranları geçerli olur deniyor mesela 0.60 rapor oranı malulen emeklilik için geçerli sayılmıyor.burdaki yazılanlara göre hangisi dogru arkadaşlar raporlardaki oranlar geçerli olmuyormu ayrıca hastaneler raporlara sakatlık derecesi oranı belirtilmemesi daha dogru olanıdır yönünde)Malul sayılma

Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Sosyal Güvenlik Kurumunca yetkilendirilen hastanelerin sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek sağlık kurulu raporları ve dayanağı tıbbi belgeler Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde kurulan sağlık kurulları tarafından incelenmesi sonucu, 4/1-(a)(SSK) ve 4/1-(b)(BAĞ-KUR) sigortalıları için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60 ını kaybettiği tespit edilen sigortalılar malul sayılmaktadırlar.

Hastanelerce düzenlenen sağlık kurulu raporlarındaki oranların malul sayılma açısından pek fazla bir önemi bulunmamaktadır. Sigortalılar arasında yanlış bir kanaat vardır. Hastanenin vermiş olduğu sağlık kurulu raporundaki oran %60 ve üzerinde olduğu taktirde malulen emekli olunacağı yönündedir.

Esas olan Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde oluşturulan sağlık kurullarınca yapılacak değerlendirme sonucunda verilecek maluliyet oranıdır. İlgili sağlık kurumunca %80 olarak tespit edilen oran kurum sağlık kurullarınca %25-30 olarak değerlendirilebiliyor ve malulen emeklilik talepleri uygun görülmeyerek ret edilebiliyor. Hastaneler düzenlemiş oldukları raporlarda maluliyet oranı belirtmemeleri uygulama açısından daha doğrudur.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurullarınca verilen kararlara yine Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde kurulan Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz edilerek dosyanın bir kez de bu kurulca değerlendirilmesi talep edilebilir bu kurulun vermiş olduğu kararlar kesindir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu veya Yüksek Sağlık Kurullarınca tespit edilen maluliyet oranlarına gerek sigortalı gerekse işverenler tarafından açılarak karara itiraz edilebilir ve dava sonucuna göre maluliyet oranında artma, azalma, düzeltme veya birleştirme yönünde değişiklikler olabilmektedir.

Agır ve efor gerektiren işlerde çalışamaz raporları hakkında

1 yıl agır ve efor gerektiren işlerde çalışamaz raporu verildi bu durumda çalışan işçinin ne yapması gerekli işçi iş yerinde işine hangi konumda devam etmelidir iş veren nasıl bir tutum izlemelidir işden çıkarılma gibi durumu olurmu olursa hangi hakları vardır hastalıgın bölüm doktoru ve hastane başhekim imzalı kaşelidir

Son düzenleme:
Agır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporları hakkında

merhaba arkadaşlar

4 yıl önce çalışmaya başladıgım iş yerinde sag omuzumda agrı oluştu gelip gecici agrıdır dedim agrı arttıkca hastaneye muayene oldum film emar çekildi sonuçlarda omuzum çıkmış köprücük kemigim egilmiş 3 cm kas tendon yırtıgı oluşmuş ameliyat oldum yırtık dikildi kol kemigime vida atıldı
20 gün sonra fizige başladım. ilk seansım deneme amaçlı idi fizik tedavi başladı 2 sonra kolum germelerde kasmalarda şişdi ve ameliyat doktoru ile irtibata gecildi tekrar ameliyat hanede anesteziye alındım fizige 1 hafta ara verildi sonra tekrar başladım yine aynı şişme ve kolu hareket ettirememe agrıların artması durumu olunca 2 ci kez ameliyat hanede anestezi altında blok yapıldı ne yaptıksa kol çalışmadı

ortopedi doktorum ve fizik doktorum bir kanıya varıp 1 yıl agır efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz raporu verdi işimin agır oldugundan dolayı normal raporlarımda 8 ay uzatılmışdı 1 yıl agır efor çalışamaz raporum devam ediyor

ben kamuda taşeron şirketin temizlik elemanıyım bu durumda bana iş veren taşeron şirket ve iş hizmeti sundugum milli egitim bakanlıgına baglı okulda iş konumum ne olur
bunun her hangi bir sıkıntısı var mı okul yönetimi bu raporu dikkate almalı mı agır işlerden uzak tutmalı mı .iş veren şirketim temizlik şirketi oldugu için başka okulada gönderemiyor başka okula gitsem yine agır ve efor gerektiren işler masa dolap bahçe bakımı aynen devam edecek

bu raporun hakkında bilgi verecek arkadaşlar var mı yada benim durumumda olan

1. seçenek :sana uygun iş verecekler
2. seçenek :sana uygun iş yok deyip tazminatlı işten çıkartıcaklar
3.seçenek :sen sağlığım bozuldu deyip tazminatını isteyerek işten ayrılacaksın
4 seçenek :ise inşaallah ki olmaz .işveren seni yıldırarak veya ağlayarak tazminatsız işten çıkartmak için uğraşacak

ben senin yerinde olsam iş değişikliği raporunu meslek hastalıkları hastanesinden almak için uğraşırım.zira meslek hastalıkları hastanesi son nokta ki sen oradan o raporu alırsan sana karşı 4 .cü seçeneği uygulayamazlar(ben öyle yapmıştım) meslek hastalıkları hastanesi istanbul -ankara ve zonguldakta herkes muayene olabiliyor.derdini anlat ,hatta hastanede tedavi olmak içinde başvurabilirsin.Ama oradan rapor alırsan inan senle kimse uğraşamaz.en kötü ihtimal 2. ci seçenek olur.ona da yapacak bir şey yok

agır efor gerektiren işler raporları hahkında

1 yıl agır efor gerektiren işlerde çalıştırlamaz raporum var aynı iş yerinde iş veren aynı agır işleri ve ekstra işleri yaptırabilirmi buna hakkı varmı yada işden tazminatsız çıkarabilirmi

ases

Bu işlerde çalıştırılamazsınız. İşveren ya size başka iş vermeli ya da size tazminatınızı verip işten çıkartmalı

@snelman ve @OturanBoğa ilginize ve verdiginiz bilgilere tşk ederim sagolun/ işveren taşeron şirket açık konuşuyor seni ya başka okula verecez yada aynı işyerinde devam edecen diyor masa başı yada getir götür iş yok saten temizlik şirketi ama sen işimize yaramazsın tazminatını vereyim çıkartacamda demiyor

hizmet verdigim okul yönetimine eti sizin kemigi benim hesabı yapılıyor okul yönetimi işi zora sokuyor raporlarımın hepsinden haberleride var /1 yıl agır efor gerektiren işlerde çalıştırlamaz..

ayrıca 0.10 raporumda var yıllık sözleşmemin haricinde işleride okul yönetimi bana sunuyor boya fayans bahce bakımı durum böyle arkadaşlar tek güvencem elimdeki raporlar baktım olmuyor iş avukatı devreye sokacam

Burası Türkiye ve işveren de daima 1- 0 önde olduğuna göre raporda isterse kollarını ellerini kullanacağı işlerde çalışamaz ibareli rapor dahi olsa işveren bunu hayal gücünde öyle bir canlandırır ki kişi ayaklarıyla masa siler ayakkabılarına sardığı bezler ile paspas yapar yani istese böyle de çalışır tazminat almak için bahane uyduruyor der ve vicdanını da buna ikna eder müstesna olanları kasdetmiyorum ama işverenlerin geneli tazminat dendi mi işlemci overclock lu %200 çalışmaya başlar.

İşçinin söylediklerini anlayamaz işleme koyamaz bir hale gelir. Bunun en etkili çözümü dinsizin hakkından imansız gelir prensibidir. Yasal olarak onun sizi zor durumda bırakmasına karşılık siz de yasal olarak onu zor durumda bırakacağınız metotları uygulamalısınız bence..

Öyle bir rapor düşünün ki, hemoroid var ve "oturarak çalışacağı işlerde çalışamaz" ibaresi yazıyor aynı şekilde alt satırında da topuk dikeni var ayakta çalışacağı işlerde çalışamaz yazıyor. Böyle bir raporda dahi %100 eminim ki işveren kendini haklı çıkaracak bir sürü şey zırvalayacaktır..

elinde tam teşeküllü bir hastaneden heyet raporun varsa hiçbir şey yapamazlar.koy raporu önlerine baktın zorlanıyorsun ben rahatsızım de işi salla kim yaparsa yapsın de çık işin içinden takma kafana ;iş kanunları işçiden yana ,rahat ol ,işveren düşünsün.hiçbir şeye de imza atma tutanak falan tutarlarsa da savunmana heyet raporum mevcut olup bu işleri yapmanın sağlığın açısından uygun olmadığını beyan et.

en kötüsü seni işten çıkartacak veya sana uygun iş verecek.başka yolu yok.baktın çok üzerine geliyorlar işkura git derdini anlat oradan da bir şey cıkmaz sa avukata git.Burada asıl olan senin kararın bu koşullarda sen çalışmak istiyormusun veya istemiyormusun. önemli olan bu

@uzakyol @snelman arkadaşlar çok sagolun ilginiz için tşk ederim

evet elimde ssk hastanesinden alınmış 1 yıl agır efor gerektiren işlerde çalıştırılamaz ve 0.10 rapor var iş kurumu işçisi deyilim taşeron şirketin kamu okulunda temizlik işcisiyim hizmetliyim okul yönetimi idare biliyor müdür anlamazdan geliyor aksine 1 yıl sözleşme yapılıyor sözleşmemde olmayan işleri bana duyuruyor beni zor durumda bırakıyor .

@snelman senin yazdıgının aynını yapacam ben 4 yıl 15 sınıflı okulun tüm temizligini tek başıma yaptım + bahçede bahcıvan gibi kullandılar bahcenin büyüklügü bir futbol sahası gibi 30 bin mtr 4 yıl öncesine kadar bir şirket elemanı birde işkurdan işci alarak 2 kişi çalıştırılmış ben 4 yıl kendi başıma sırtlandım tüm işleri .hastalanıp ameliyet olunca hemen 2 eleman yaptılar okulda.

@uzakyol bundan böyle dinsizin hakkından imansız filmini oynayacam :Dişime devam edecem niyetim ayrılmak deyil 4 yılımı verdim yaşım 43 bundan sonra kimse iş vermez

Son düzenleme:
Eski iş yerimden ayrılıp başka işverene geçersem tazminat hakkım gider mi?

merhaba arkadaşlar 4 yıldır çalıştıgım taşeron şirket işcisi olarak kamu kurumunda ortopedik rahatsızlıgımdan dolayı okul idaresi iş veren konumumu deyiştirmek istiyor

bana dedigi iş kurdan müracatla aynı okula gelmek için istekde bulun ve iş konumunu hafif işlerde degerlendirmek için kullanalım diyor

ben işkurdan böyle bir durumda 4 yıl çalıştıgım okula iş kur işçisi olarak gelirsem ..önceki taşeron işveren şirketten çıkmışmı oluyorum tazminat hkkım varsa bitermi yardımcı olun arkadaşlar

ases

Evet, kıdem tazminatı hakkınız heba olur. İşyeri girdi-çıktısı ya da sizin istifa ederek bu haktan feragat etmeniz kıdem tazminatını sıfırlar. Çok istiyorlarsa kendileri çıkışınızı versinler, sonrası sonrasının işi olsun...

ases

Verilen görev sağlığınızı bozuyorsa, hele de bu elinizdeki raporla belgelenmiş ise, o görevi yapmayacaksınız. Bununla sorunları varsa size başka iş verecekler ya da kıdem tazminatınızı verip işten çıkaracaklar

@OturanBoğa sgk dökümanında. işveren taşeron şirket (18) kodu ile çıkış yapmış buda işin sonlanması geçiyor iş yeri tazminatımı bu durumda ödemek istiyor benden sgk çıkış bildirgesi istedi sgk kurumuna gittigimde 2771 gün primin çıkıyor 3600 hesaplamaya kalktılar bende yapılandırmam var dedim diger hizmet kolundan son 2 taksidim kalmışdı peşin olarak yatır hizmet birleştirmesi yapalım dediler

ben sgk ya hizmet birleştirmesi için gitmemişdim birleştirdiler 3600 günüde fazlasıyla geçiyor...bana lazım olan sadece sgk işden çıkış bildirgesi lazımdı onuda aldım ve 18 kodu ile çıkış yapılmış ben iş yerime sadece sgk işden çıkış hizmet bildirgesi olarak dökümanımı vermem gerekli

kıdem ve ihbar tazminatında tüm haklar

merhaba arkadaşlar merak etdigim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim .

2014 yılında girdigim kamu okulunda çalışırken sag omuz rahatsızlıgından ameliyat oldum uzun süre rapor kulandım ve iş başı yapacagımda işe alınmadım agır işlerde çalıştırılamaz raporum varken .
bende iş verene tazminatımı söeldigim halde ödemeyiz deyince iş mahkemesine verdim 2017 yılının ekim ayında ve davam 25 .12 .2019 da bitti
davayı kazandım
bana daha hiç ödeme yapılmadı tazminat ve ihbar tazminatı alacagımdan hariç bu sürelerin dogal hakkımız olan geçikme faizi bana ödenecek mi burda zaman aşımı çıkıyor

Üst Alt