Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığımdan dolayı otomatik vitesli aracı ÖTV'siz alabilir miyim?

onur2801

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba öncelikle belirtmeliyim ki eminim bir çok sefer açılmıştır bu konu.fakat halen tam olarak izlemem gereken yolu anlayamadım.Lütfen sizden ricam bu konu hakkında kesin bilgisi olan arkadaşlarım yol göstersin.

2 yıl süreli yuzde 48 oranlı engelli raporum mevcut.sag bacak derin ven tromboz sol bacak periferik arter aynı zamanda kalpde bazı sorunlar mevcut.Yaşım 28 bu arada. bu rahatsızlıklar için doktorlar halen şaşkın.süreli raporum için yeniden heyete girmek istiyorum.Sorunlarım halen aynı şekilde devam ediyor.Bu süreçte 3 kez anjiyo olup 2 kez kalp krizi geçirdim.

1- raporum yenileme sürecinde ötv siz araç almak için rapora bir madde ekletmem gerekiyor mu?Yoksa heyet bana soruyor mu?ne için kullanackasın diye?
2-Sol bacağım yüzünden manuel araç kullanamıyorum hemen kramp giriyor.Otmatik araç kullanabiliyorum.Otomatik araç alabilmem için raporda ne yazması gerekli?
3-H sınıf ehliyet olmazsa olmaz mıdır?Yoksa sadece rapor ile araç alabilir miyim?

4-Engel oranı ile ötv indrimi arasında bir bağlantı var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Alllah hepimizin yardımcısı olsun.

öncelile geçmiş olsun. Heyette size sormazlar.
Başvuru sırasında sizin ne için aldığınızı belirtmeniz gerekiyor.
Raporunuzda ortopedik engelinize karşı kodlar yazması gerekmekte ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi bulunması lazım.h sınıfı ehliyet kalktı. B sınıfı ehliyete engelinizi işlettirmeniz gerekiyor.
Ortopedik engellilerde oran önemli değil. Diğer engellilerde oranın %90 ve üzeri ağır engelli olması gerekiyor.

raporda ortopedik engel olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?birde ehliyete işletme durumu nasıl oluyor.?Ayrıca diğelim ki oran yuzde 38 ama ortopedik engel var.bu da araç alımında bana ötv indirimini sağlar mı?açıkcası çevremde herkes niye araç almıyosun diyor. birazda cesaret edemedim.ve bilgi kirliliğinden dolayı tam aradığım cevapları bulamadım.Vermiş olduğunuz biligler için çok sağolun.tşk ederim.

her ortapedik işaretli raporlar için geçerli değil. örneğin bel fıtığı hastalığından dolayı raporunda ortapedik işaretli raporlar var.benim gibi. bunlar geçerli değildir. sağ sol el ayak kısıtlığından ortapedik engeliniz varsa oran ister 38 olsun ister 17 ötv siz araç alabilirsiniz.

yanlız raporunuzda ötv indirimi kutusu işaretli olması ve engelinize dair özel tertibat kodları ve özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazması gerekir. bu raporla hem trafik'e başvurup mevcut ehliyetinizi yenileteceksiniz hemde galeriden sıfır ötv indirimli araç alabileceksiniz.

gerekli bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.iyi güler

onur2801

adaş merhabalar. 22 yaşımdan beri ayaklarında damar tıkanıklığı ile uğraşan ve 25 yaşında kangrenden sol ayak parmaklarını kaybeden ve aynı sol ayağından bypass ayrıca 1 yıl sonra aynı damarı tekrar tıkanan biri olarak konuşuyorum 4 ayrı hastaneden bu hastalığım üzerine ötv raporu alamadım. Doktorlar bu hastalığı gereksiz insanı rahatsız etmeyen bir hastalıkmış gibi görüyorlar :) Allah yardımcın olsun.

geçmiş olsun kardeşim.bu rahatsızlıklarda rapor alsan bile ötv için bir durum oluşmuyor mu diyorsun yane?

@onur2801

doktorlar bu rahatsızlığı ötvli araç almaya değer görmüyor. Halbuki bu sol ayağın heleki şehir iççinde beni ne kadar zorladığını bi bilseler... sen yinede şansını dene.

Üst Alt