Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığımla hangi haklardan yararlanabilirim?

onlwolf

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
HACETTEPEONKOLOJİDEN yüzde 80AGIR ÖZÜMERHABA ARKADAŞLAR ben daha yeni buhale düştüm nenin ne oldugunu detayları bilmiyorum yardımcı olurmusunuz RLÜ raporu verdiler tarım bakurundan malülen emekli oldum şuan 350tl maaş alıyorum kemikyollu işitme cihazı kullanıyorum BURAPORLARLA NERELERDEN NASIL YARARLANABİLİRİM / 1-kimligimi degiştirmelimiyim 2-b eliyeti degişmelimiyim 3-sosyalyardımlaşma der. yararlana bilirmiyim 4-araç alabilirmiyim 5- ulaşım ücretsizmi nasıl 6-neler yapabilirim neler yapamam SADECE BUUNLAR KULAKDAN DUYMA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

geçmiş olsun
1-kimliğini değiştiremezsin, özürlü kimlik kartı çıkarabilirsin sosyal hizmetler il müdürlüğünden
2-ehliyeti değiştirmem için bir nedenin yok
3-bulunduğun yerdeki valilik/kaymakamlık a müracat et belki yardım ederler
4-ötv indirimli araç alamazsın ,
5-bulunduğun yerde belediyeye ait toplu taşıma araçları varsa özürlü kimliğinle veya belediyenin vereceği kartla ücretsiz binebilirsin
6-belediyeye su faturası için müracat edebilirsin indirimli ödersin, evin varsa emlak vergisinden muaf olursun,

nasıl bir işe yarayacaktı bu rapor
ne umuyordun
yaradığı hakları yazmıştım

Agir Ozurlu olarak secilmis raporunuz..

Bu size bakim ayligina muracaat etme hakki dogurur. Aylik 600TL demektir.

Bakim ayligi sartlari icin surayi inceleyin.

arkadaslar ben kanser hastasıyım kafatasında 8*8*2,6 buyutlu tümor alındı kafatası şekil bozuk kulakları kaybettim ama ELKOL UZUV NOKSANIMYOK KENDİMİ TASIYORUM SUAN KEMOTERAPİ ALIYORUM buhastalıga yüzde 80 agır özürlü verdiler yani ben burdan duyduklarımı sordum sizlere HENÜZ BÜROKRASİ TAKİP EDECEK KADAR İYİDİLİM

Agir hastaliginiz var ve muhtemelen gecim sorunu yasiyorsunuz..

O zaman en kolay olan su yolu deneyin. Evliyseniz esiniz, degilseniz size bakabilecek olan aileden herhangi biri (anne-kardes vb).

En yakin Il Saglik Mudurlugune gidip , "EVDE BAKIM HIZMETİ" icin muracaat etsin.

Bu islemler 1 surec icinde tamamlanacaktir. Detayli olarak burada yazsak da sagliginiz elvermedigi icin anlamayabilirsiniz.

Sizin adiniza bakim ayligi muracaati yapan kisi bu maasi alir. Dolayisi ile maas size verilmeyecegi icin , bakici olacak kisi ailenizden biri ve parayi size vermeyi kabul etmis biri olmali.

BURDAKİ GÖREVLİ ARKADAŞIN SÖYLEDİGİ bakıcı maaşı alınması icin evde heyet incelemesiolması gerekiyomuş vede FELCLİ VEYA YATALAK yanı haretengeli olan vc. vesaire ihtiyaclarını kendisinin yapamaması gerekliymiş ben sadece BENİM BİLMEK İSTEDİGİM hanişekil bozdukya kimlikfoto degişcekmi eliyet H mi olacak ÖTV KDV indirimi yani buraporla napabilirim ne yapamam evet maddi olaraktra tükendiM SUAN 3TANE prf.un kontrolündeyim KBB+BEYİNCERRAHİ+ONKOLOJİ

H sinifi ehliyet alt veya ust ekstremite (ayak ve sağ kol) veya kalcada kisitlilik gibi alt ekstremiteyi etkileyen ozur gruplari icin verilmis 1 hak. Bu ozurlulere uygun duzenlenmis tertibatli araclar OTV den muaf edilmistir.

Sizin hastaliklarinizin hic birisi bu gruba girmiyor. Dolayisi ile H sinifi ehliyet alsaniz dahi, OTV den muaf arac alamazssiniz.

Forumumuzda Kalem rumuzlu 1 ablamiz var, evde bakim 2022 maasi gibi sosyal olanaklar konusunda etkin/yetkin 1 isim. Size o daha saglikli cevap verecekdir.

Fakat : Kemotropi alan ve "Agir Ozurlu" raporu olan birine evde bakim maasi verilmemesi pek akil kari degil. Felcli veya yatalak olmak basli basina bakim gerektiren 1 durum .. Ama bakim maasi tek bu hastaliklara verilmiyor ki.. Yonetmelik cok acik , "Gunluk rutin islemlerinin 1 veya 1 kacini baskasinin yardimi olmaksizin yerine getiremiyen" diyor .. Kemetopari alan 1 hastanin gunluk islerini tek basina yerine getirmesi mumkun degil.

Size onerim : Basvurunuzu yapin , evinizi ve yasaminizi gormeye gelecek olan Sosyal Hizmet uzmanlarina durumu izah edin.. Mutlaka olur raporu vereceklerini dusunuyorum.

Ornek : Bizim burda IQ su 43 olan Down Sendrom lu sahisa verildi. Bu kisi de Yatalak veya Felcli degil.. ama hastaligi kendi islerini gormesine engel.

Üst Alt