Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlığınızı çevrenize söyleyebiliyor musunuz?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
114
Ben bipolar olarak çevrem çok kötü karşılayacağı yönündenim. Herkes hastalığı öcü gibi bakıyor. Kimseninde bilmesine gerek yok ama hoşlandığım kıza hafif konuyu açayım dedim karşılaştığım duruma üzüldüm söylemedim tabii. Siz çevrenize söyleyebiliyor musunuz?

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum maalesef insanlar çok ön yargılı bırakın eşi dostu ailen bile bazen sana sırt çevirir allahtan bu konuda hiç bi sıkıntım olmadı ailem hep yanımda hep arkamda.. Ama böyle insanlarda var maalesef yargılayan ailede şunu söylemeliyim b de BİPOLARım çalıştığım yerde yediğim mobingi söyleyeyim sana yoksa işten nazilkçe kovulmamı mı?? Öncelikle hastalığını saklamanı tavsiye ederim çünkü bunu kötüye kullanan insanlar var örneğin maaş günün geldiğinde ani duygu dalgalanmalari olduğunda sna normalde selam vermeyen insan o gün senden geçininir onun tabirinle sen salaksın. Bu bir örnek tabi yani saklmaan daha iyi kız arkadaşına söylemen doğru olur bunu neden bir ömür geçeceksin sonuçta onu bilmek doğal hakkı her be kadar bayan olsamda saklanması ona ihanet olur buna hakkımız yok ha söylediğindede sana arkasını dönerse seni zaten sevmemiştir ki.. O imzayı atarken sağlıkta hastalıkta atılır.. Bnce söyle ve ailen dışında da kimse bilmesin bu arada kader arkadaşımsun Bnde bipolarım geçmiş olsun arkadaşım.. 🙏

Aslında kötü karşılamaktan daha ziyade içerisinde acı ihtiva eden bakışlara maruz kalmak çekilir değil. Daha konu ile alakalı fikri bile yokken, ölümun sadece rahatsızlıklarla gelebileceği düşüncesini oluşturup, varolan korkularına bir çerçeve oluşturması. Bence konu ne olursa olsun anlatılmalı. Muhakkak iyi olduğu kadar kötü de karşılanma şansı da var. Bende bu şekilde istemeden ne kadar şanslıyım ki, karşımdakinin gözünde kalbinde nerede olduğumu bilme şansı veriyor.

tapasya teşekkür ederim. Benimde ailem çok destek oldular çok şükür. Ben sadece kızı sevdim daha açılmamıştım. Benim durumumu kabul etmeyeceği için artık duygularıma hakim olup sadece arkadaş olarak yaklaşacağım. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Üst Alt