Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklardan yüzde kaç oran alabiliriz?

e-life

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Ben 8 yıldır guatr, 3 yıldır Tip 1 diyabet ve yaklaşık 1,5 aydır sürrenal yetmezlik ( böbreküstü bezleri yetmeliği ) hastasıyım. Ve duydum ki şeker hastaları için %40'lık bir rapor çıkıyormuş. bunun hakkında herhangi bir bilgi edinemedim. nereden çıkartılıyor, ne gibi şeyler soruluyor-isteniyor bilmiyorum. yardımcı olur musunuz ? beni bilgilendirir misiniz ? bir de bu sürrenal yetmezlik çıktıktan sonra yakın çevremiz annemin bir bakım parası alabileceğini söylediler böyle bir imkan var mı ?

Şimdiden Teşekkürler,
Elif ÖNER.

Hastalığınız/Rahatsızlığınız ile ilgili en net rapor oranı bilgisini rapor alarak öğrenebilirsiniz.Zaman kaybetmeden rapor vermeye yetkili bir hastaneye müracaat ederek raporunuzu alın .

hepsi için raporum var ilaçlarımı bunlarla alıyorum, böbreküstü bezlerim için ilaçlarım yurtdışından geliyor. bilgi edinemediğim için sizlere danışmak istedim..

ilaç raporu ile özürlü sağlık raporu aynı değildir. Sizin "özürlü sağlık raporu" almanız gerekmekte.

peki bu raporu endokrinoloji servisinden mi alacağım yoksa dahiliye servisinden de alabiliyor muyum ?

sizdeki raporlar sanırım ilaç almak için olan heyet raporları.
siz tam teşekküllü bir devlet hastanesine gidin ve heyete girin.tüm rahatsızlıklarınızı söyleyin heyette.tüm rahatsızlıklarınızla ilgili size bir oran verilecek.bu oran %40 ve üzeri olursa özürlü kabul ediliyorsunuz.

sağlık kuruluna müracaatınızda size kimlere muayene olmak zorunda olacağınız belirtilecek..

Çok teşekkür ederim, çok sağolun.

Üst Alt