Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarım belirtilmesine rağmen oran verilmemiş. Ne yapmalıyım?

gigaerka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım. Benim sizlere bir kaç sorum olacak. Yalnız bu sorulardan önce sizlere bazı ayrıntıları anlatmak istiyorum. Biraz uzun olacak ama şimdiden kusura bakmayın.
Ben 35 yaşındayım. 17 senedir epilepsi tedavisi görüyorum. Bu süre zarfında tedavi süreci uzadığı için bipolar bozukluk tanısıyla psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım. Ve halende tedavi sürecim devam etmekte. Ayrıca uyku apnesi rahatsızlığımdan dolayı da cpap cihazı kullanıyorum. Bu uyku apnesi için küçük dilde operasyon yapıldı. Ayrıca doğuştan olmak üzere burun kemiğinde eğrilme ve genişleme var. Uyku apnesi tedavisi için burundaki maksilla denilen kısım (medial duvar) büyük oranda alındı.
Arkadaşlar yaşadığım il çok küçük bir olduğu için burada herkes birbirini tanıyor. Fazla ayrıntılara girmeden (tekrar rapor almak zorunda kaldığım için ellerine yine düşeceğim :mad:)bazı konulara değinmek istiyorum. Yukarıda yazdıklarım elimdeki evraklarla kanıtlanmış olmalarına rağmen girmiş olduğum heyet raporunda bana bipolar bozukluk tanısıyla % 40 oranında rapor verildi. Diğer rahatsızlıklarım hastalığın adları yazılarak oran verilmeden verildi. Bende aldığım bu raporla vergi indirimi için başvuruda bulundum. 1 yıl süreli vergi indirim belgesi verildi. Bu ay içinde tekrar heyete girmek zorundayım. Vergi indirim belgesi gelmeden önce rapora itiraz etmiştim. Fakat bu vergi indirim belgesi gelince sevk edilen hastaneye gitmedim. Maliyeden bana belgenin iptal edileceğini söyledikleri için ben heyete girmedim. Ayrıca 16 yıl sigortalılık ve 3125 gün primim var işinize yarar diye düşünerek şu bilgiyi de paylaşmak istiyorum.
Bu yazdıklarım neticesinde aşağıya yazacağım sorulara cevap verebilirseniz çok memnun olacağım. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
1-)Epilepsi hastalığı için aynı hastaneden almış olduğum % 20 oranında rapor olmasına rağmen 6 ayda ne değişti de hastalık yazılmasına rağmen özür oranı verilmemiş olabilir? Kazanılmış haklar geri alınabilir mi? (Hastalığımda oran verilebilmesi için eeg testi ve karbamazepin testi yapılmadan oran verilemez diyor fakat bu doktor hiçbir şey yapmadan oran dahi vermemiş.Acaba hastanede bu testler yapılmıyor mu...............)
2-) Özür oranları cetvelinde ''edinsel nedenlerden dolayı meydana gelen burun eğriliğine verilecek oran % 2'' diyor. Yok.....
3-)Özür oranları cetvelinde '' burundaki medial duvar kısmi kaybına % 10 ile % 35 arasında'' oran veriyor. Yok.............
4-)Özür oranları cetveline ''Uyku apnesine % 35'' diyor. Yok........ Ayrıca burada şunu belirtmeden geçmek istemedim. Heyete giren doktor Hacettepe Hastanesinin vermiş olduğu hastalığı belirten evrağa baktı ve bana inandırıcı gelmedi dedi. Ben de gittim Bakırköy Mazhar Osman'dan başka bir belge aldım ve ayrıca cpap cihazı kullanmam gerektiği söylenerek cihaz kullanmaya başladım. Acaba bu sefer ne bahane edecek acaba. Onlar bir bahane daha bulurlar ama....
5-)Bu ayın içinde heyete girmek zorundayım bu oranlar verilmez ise ne yapabilirim.
6-)Rapora itiraz edersem vergi indirim belgem iptal olur mu?
7-)Vergi indirim belgesi 1 yıl süreli verildi bu süre bitiminden önce heyete girmem gerektiği söylendi. Girmezsem ne olur? Ayrıca maliye hastaneye sevk yapmıyor. Sevk yapsam bile heyet ücreti ödemem gerektiğini söylüyorlar bu doğru mu?
8) Bu son sorum olacak arkadaşlar. Olmaz ama farzedelim ki bu oranları aldım. Ankara da verilen bu oran düşer mi?
Tekrar hepinize çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

Arkadaşlar bu arada tekrar heyete girdim değişen hiçbirşey yok aynı oranları verdiler. Ayrıca yardımlarınız çok işe yaradı :(

Üst Alt