Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarım malulen emekli olmamı sağlar mı?

pacebaby

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaslar merhaba
% 68 oranım var tabı bu oranı aldıktan sonra baska rahatsızlıklarımda eklendı ama raporu duzenletemedım bı daha ...

bu malulen emeklılık oranlarını bılen var mı ?
bende solunum yetmezlıgı - kalp pılı - ablasyon - nörojenik mesane - ms - bacaklarımda kollarımda kas güçsüzlüğü - var bunlar malulen emeklı olmama yeterlımı . calısamıyorum yorulup hastalıklarım tetıklıyor ayrılıyorum mecburen . ssk gunum pek yok toplasam bı yıl anca vardır . bu konuda yardımcı olabılırsenız sevınırım ...

Tüm bunların toplamda maluliyetinizi gerektirecek derecede işgücü kaybına yol açtığının sgk tarafından tespit edilmesi lazım. İnanın bıradan bir şey söylemek mümkün değil. 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün priminiz tamamsa, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurun. Sizi hastaneye sevk ederler...

toplam gunlerım 1 sene anca olur ... bu 1800 gun bızler ıcın cok sacma degıl mı ... baska bı yolu yok mu acaba

Maalesef en yakın olanı yukarıdaki şekilde, askerlik yapmışsanız borçlanabilirsiniz, isteğe bağlı bağkurlu olarak tamamlayabilirsiniz, yada çalışan statüsünde ssklı olarak tamamlayabilirsiniz... Tabi sgk tarafından malul sayılır mısınız bilemeyiz, ama sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında raporunuz yoksa, ve daha sonrasında bu oranın üzerine yükselmişse dava yoluyla hakkınızı arayabilirsiniz.
Ama sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzerinde raporunuz var idiyse, malulen emekli olamazsınız zaten...
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt