Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarım nedeniyle malulen ya da erken emeklilik mümkün mü?

gokmen41

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba özel bir bankada çalışıyorum 2012 de rahatsızlık geçirdim ve tek böbreğim alındı, ayrıca yüksek tansiyonum var, boynumdada spazmatik tortikollis var acaba malulen yada erken emekli olabılırmıyım? heyete girebilirsem oran yüzde kaç olur?

gokmen41

Malulen emekli olamazsınız.

Bunlardan dolayı sakatlık oranı cetveli'ne göre toplamda %40 ve üzeri rapor alabilmeniz çok çok zor. Ama denemekten zarar gelmez.
İlk sigortalı olduğunuz tarih nedir? Toplam priminiz kaç?

ilk sigorta başlangıcı eylül 2002, toplam prim günüm 5100 dür. tek böbrek + yüksek tansiyon %40 ediyor diye duymuştum

gokmen41

Aşağıdaki tabloda 17 numaralı kritere tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

Yani gün/Eylül/2002 + 19 yıl sigortalılık süresini tamamlamanız gerek. gün/Eylül/2021 tarihinde emekliliği hak edeceksiniz.

Yapmanız gereken Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birisinden %40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporu almak ve onunla birlikte işyerinizin bağlı olduğu defterdarlığa giderek 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmek. Bu hakkı elde ettiğinizde (bir süre kısıtlaması olmayacağını varsayarsak) 2021 yılında günü geldiğinde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz

Heyete giriş

Merhaba, sağlık kurulu yada heyete girerken hangi belgeleri veya evrakları yanımda götürmem gerek??

gokmen41

Bugüne dek rahatsızlığınızla ilgili olarak elinizde bulunan raporları veya tetkik sonuçlarını götürmeniz faydalı olacaktır.

sağlık kurulu

merhaba,

2012 yılında böbrek zarının su toplaması sonucu böbrekteki dev görünüm nedeni ile sol böbreğim alındı, ayrıca yüksek tansiyon hastasıyım ilaç kullanım raporum var, boynumda da spazmatık tortikollis mevcut gereklıdir raporumda var acaba sağlık kuruluna girsem %40 ı geçebilirmiyim ve sağlık kurulunda hangi bölümlere girmem gerekir??

merhaba ,heyet girdim boynumda spazmatik tortikollis var oran vermediler, tansıyona 10 böbreğe 10 verdiler. oranı yükseltmem için ne yapmam gerekir?? , 1 sene sonra aynı hastanede heyete girebılırmıyım, teşekkürler

gokmen41

Aynı hastanede değil de, başka bir hastanede rapor şansınızı deneyebilirsiniz. Ama bu kadar düşük verilmişse, bunun %40'ı aşar hale gelmesi de öyle pek mümkün değil.

yeni hastalıklar eklemek lazım demek ki:) çok teşekkür ederim.

Üst Alt