Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımdan dolayı çalışamıyorum. Emekli olabilir miyim?

Paryosaman

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamunaleykum ben calisirken bel fitigi ameliyati oldum ozel bi hastanede sonra enfeksiyon dan dolayi 15 gun sonra acil tekrar ameliyat oldum ve 11 aydir calismiyorum calisma sansim da bana gore sifir agrilrim var acaba malulen emekli olabilirmiyim hastaliklarim:tinnutus,sag kulak ileri derecede isitme,sag bobrek kronik hidronefroz var,boyun fitgi baslangici ve duzlesme boyunda dis arasi siyahlik olusmus cok acil sayin admin cvp lutfen saygilar...

Paryosaman

Cevaplanması mümkün olmayan bir soru maalesef. Çünkü işgücü kaybına neden olan durumu buradan bilmek mümkün değil. Ama işin teorisi şu: işgücü kaybına neden olan her durum sakatlık oranı cetveli'nden tek tek bulunur ve sonra bu oranlar Balthazard formülü ile toplanır ve toplam işgücü kaybı oranı bulunur.
Bu oran %40 ve üzerinde olursa, kişi engelli statüsünde erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilir.

Eğer son 2520 priminizin fazlası ssk (4a) statüsünde ise, yani ssk statüsünde emekli olacaksanız, rapora istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için şu şartlara tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

2001 girişim var 1820 SGK 1200 bagkurum var ve başvuruda 1800 gün ve 10 yıllık sigortalık süresince den malulen emekli olursun dediler özür oranı cetveli ne göre yüzde 80 üzeri olacak rapor 3600 gün oluyor benim o kadar prımım yok yaşım 33 heyete 1 ay sonra girecem ve %80 rapor imkansız en fazla % 55 cevap lutfen

Paryosaman

Sizin söylediğiniz malulen emeklilik. Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak bir durumunuzun olması gerek. Yukarıda saydığınız haller bunun için uygun değil.

Mümkünse abi malulen emekli olmam için yukarıdaki haller dışında malulen emekli nasıl olabilirim ayrıca cevap yazıp yardımcı olduğunuz için allah razı olsun! Ve % 55 raporla ne yapılabilinir çünkü benim çalışma şansım yok şimdilik teşekkür ederim

belirtiğiniz özür tablosuna göre şuan 3100gunum var 2001 girişim var 19 yıl 4240 gün olduğunda %55 raporla emekli olabilirim herhalde doğrumu? Sayın oturanboğa abi! Ve maaş ne kadar ortalama? Saygılar

Son sorum abi %55raporla engelli sınıfındamı işe girecem ? Raporu aldıktan sonra nerelere başvuracam Teşekkür ederim abi

Teşekkür ederim abi bizim gibi insanları sıkılmadan yardımcı olduğunuz için allah razı olsun...

Sayın oturanboğa bi sorum olacak malulen üniversite hast. Heyete girdim bana 45 gün sonra SGK dan sonucunu alın dediler peki sonuç rapor olarak mı verecekler anlamadım malulen olmazsa bile yüzdesini öğrenecekmiyim abi ????? Teşekür ederim cvbnzı bekliyorum

Evet abi onu biliyorum benim demek istediğim şimdi 45 gün sonra sgk ya gıdecem sonucu almak için sonu bana (RAPOR OLARAK MI VERECEK) yüzde yazan raporlordan bahsediyorum ve bu benim ilk heyete girişim hani %60 vermezseler % 40 olsa da verırlermı bende %40 raporla erken emekliliğe başvururum tabi şartları uyguladıktan sonra! Yoksa tekrardan başka hastaneye demi başvuracam rapor için ??

Paryosaman

Maalesef malulen emeklilikte kurum sevki ile hastaneye gidildiğinde hazırlanan rapor vergi indirimi için kullanılamaz. Yani, yeniden rapor süreci olmak zorunda.

Peki abi vergi indiriminden yararlanmam için bulunduğum ilçe devlet hastanesinde mi heyete girecem yoksa üniversite hastanesinde mi heyete girecem ?amacım malulen red alırsam %40 ve üzeri rapor alıp erken emeklilik tablosuna gore prımımı tamamlamak! Teşekkür ederim ??

Peki son sorum abi devlet hastanesinde mi heyete gideyim? yoksa üniversite hastanesimi? Üniversite çok ugrastıroyor aylar suruyor

İyi günler şimdi malulıyette tek hastalıktan %60 istiyorlar peki vergi indiriminden emekli olmak için tek hastalıktan yüzde kaç olması lazım? veya birden fazla hastalıktan emekli olınurmu ?? Teşekkür ederim

Üst Alt