Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımdan dolayı engelli raporu alabilir miyim?

murat01180

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm.öncelikle uzun yazacağım mesajdan dolayı şimdiden sizlerden özür dilerim.

ben 1970 adana doğumluyum ,1989 ssk girişim var ve 6020 gün pirimim var
18 senedir kamuda çalışıyorum

2009 senesinde teyzemin kızına gönüllü olarak tek böbreğimi verdim...ama sorunlar bundan sonra işin içinden çıkılmaz hale geldi.vermiş olduğum böbrek teyzemin kızında ve bende rahatsızlık yarattı ikimizde kötülendik .ve vermiş olduğum böbreğe iğne biyopsisi yapıldı biyopside. bende genetik böbrek rahatsızlığı ve normalde hiçbir tahlilde çıkmayan sadece biyopsiyle belli olabilen bir rahatsızlığım ortaya çıktı ve sonçta teyzemin kızına vermiş olduğum böbrek takrar ameliyatla geri alındı .yani boşuna vermiş oldum.
şimdi tek böbrekliğim ve iyimi kötümü bilmiyorum başta dediğim gibi normal tahlillerde gözükmeyen bir hastalık olduğunu doktorum söylemişti tekrar biyopsi yaptırmak istedim hiçbir doktor kabul etmiyor iğne biyopsisi tek böbrekli olduğundan böbreğe zarar verebilir iç kanamaya sebep olabilir diyorlar .

şimdi sizlere şu sorum var miğdemde kronik ve devamlı nüks eden bir rahatsızlığım var 2 sefer ameliyat geçirdim ensonki ameliyatımda yemek borusu ve miğde arasına kelepçe takıldı takılan kelepç biraz dar takıldığından hiçbir katı yemek yiyemiyorum devamlı sıvı gıda ve doktorumun yazdığı mamayla hayatıma devam etmeye çalışıyorum
ve artı bağırsaklarımda yine genetik bozukluk nedeniyle iki insanın bağırsağı kadar uzun bağırsağım var ve buda bende devamlı müthiş bir sancı yaratıyor

piskolojim tamamyle bozuldu bundan 3 sene önce ruh sağlığında 6 ay yattım teşhis ağır depresif nöbet tanısı koydular.ruh sağlığında beyine elektirik şoku vererek iyileştirmeye çalıştılar .evet faydasını biraz gördüm ama kalıntılar oldu .

çalıştığım işyeri ağır bir iş.hani derler ya ne yerdeyim ne gökte hayat evet devam ediyor ama benim için çok zor ne yapacağımı bimiyorum.

sizden sadece şunu öğrenmek istiyorum.şuan özürlü heyet raporuna başvursam özürlülük oranı alırmıyım.
eğerki alırsam ve emkilik hakkını kazanmış sayılacağım fakat emeklilik maaşı normel emeklilik gibimi maaş alırım yoksa düşermi,
yada işyeri ağır olduğu için ağır iş yapamaz raporu alsam bana faydası olurmu işyerinde.

lütfen acil ceaplarınızı bekliyorum.

Bizim elimizde sihirli değnek yok ki alırsın veya almazsın diyelim çık sağlık kuruluna öğren doktorlar belirliyor sonuçta anlatırsın rahatsızlıklarını onlarda incelerler.

tabiki elinizde sihirli değnek yok ama bu konularda sizlerden cahil olduğum zaten ortadır.Ben sadece bu hastalıklardan muzdarip olan ve heyette girmiş arkadaşlar olabilir düşüncesi ile yazdım .

sanırım yanlış yapmışım : özür diliyorum.arkadaşlar

böbrekten fazla bişe alamassın ancak psikiyatriden tamamen iyileşme olmadıysa ordan alabilirsin bu şekilde % 40 alman olası görülüyor tabi dediğim gibi psikiyatrik durumuna bağlı

murat01180 Psikiyatri, böbrek ve diğer rahatsızlıklarınız varsa alırsınız, heyete gireceğiniz için bütün rahatsızlıklarınız göz önünde bulundurulur

psikiyatrik tanın tam olarak nedir raporda öğrenebilimiyim?

ruhsağlığında yattığımda bana f32.3 ağır depresif nöbet tanısı koymuşlardı ama 4 sene geçti aradan .geçen ay Ülseratif kolit hastalığından devlet hastanesinde 1 ay yattım hastanede yattığım sırada piskatri doktoru geldi biraz konuştu bana f32.2 tanısı koydu şimdi ilaç kullanıyorum.içtiğim ilacın faydasınıda görmüyorum tekrar gideceğim bu sıralar beni bayağı sarsmaya başladı.birden beyine gelen bişey beni sarsıyor sonrası ellerim ayaklarım titremeye başlıyor ve o an bende herşey kopuyor .birşeyleri kırmak parçalamak o an herşey bitsin istiyorum çocuklarım ve eşime zarar vermekten korkuyorum bu elimde olan birşey değil .tek korkum tekrar ruhsağlığına yatmak.ama yapacak birşey yok sanırım doktor yatırmak isterse yatacağım.

kamuda çalışıyorum emekli olmak için pirim 6200 gün çalışmışlığım var yaşı bekliyorum 5 yıl var eğer özürlü heyet raporu alırsam normal emeklilik gibimi maaş bağlanır yoksa emeklilik maaşı düşermi.bu cevabı bilenler yazabilirmi .şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

murat bey alırsınız..tüm organıza baktırın norolojı urolojı iç hastalıkları piskiyatrı..unutmayın her bır organız puan yukselırr..
piskiyatrı testınde sınırda olarak verırse 70- 75 olarak % 25 alırsınz
böbrekten %10 alırsınız... ve lütfen diğer hastalıklarınız varsa onlarında ekleyın..oranız yukselır ve %40 alırsanız emeklınız 18 yıl 3800 prımdır..yanı sigorta başlangıcnza bağlı..o kadar erken emeklı olabılırısnız

Üst Alt