Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımdan dolayı malulen emekli olmak istiyorum. Mümkün müdür?

mustafasakine

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ankilozon spondolit hastasıyım.
EMBRAL AŞI RAPORLUSUYUM,(bu hastalığa bağlıüveit tanılı,% 60 görme kaybı)
kalp krizi geçirdim.3 adet öncesi.,1 adet sonrası stentliyim (KRONER ARTER HASTASI).
pisikiyatriden karışıkaksiyinte depresif bozukluk.akş.139 tokluk kş.153 hba 5,9 şeker glokofen2*1 günlük,troid için kullandığım raporlu ilaçlarım mevcuttur.
sağlık raporumu değerlendirmnizi rica ediyorum.

MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN RAPORLARIMI DEĞERLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.

mustafasakine

Doğum tarihiniz?
TAM primle ilk sigortalı olduğunuz tarih?
Bugüne dek hangi statüde kaç gün prim yatırdınız?

01 01 1965 doğumluyum
1987 de bağkura kaydımı yaptırdım. hastalığımdan dolayı çok ara verdim. toplamda 10 yıl 3 ay bağkurum var.hiç borcum yok.
1 yılı aşkındır.çalışmıyorum. ankilozon spondolit hastasıyım.boynumu sağa sola olan hareket ölçümlerim çok kısıtlıöne doğru eğilmem aynı keza.tutulumlu.

EMBRAL AŞI RAPORLUSUYUM,(bu hastalığa bağlı üveit tanılı,% 60 görme kaybı)
kalp krizi geçirdim.ana damar tıkanması açılıp 1 adet stent (03/04/2015) sonrası (13/05/2015 2 adet tıkalı damarıma sten).(01/04/2016) 2 adet takılan damarımın arasındaki damarda %80 tıkanma sonrası aynı damara 1 adet daha stent takıldı.) KRONER ARTER HASTASI. olarak rapor verildi.tansiyon hastası olarakda kalp ilaçlarımla birlikte işlem gördü.

Pisikiyatriden karışık aksiyinte depresif bozukluk. Şeker akş.139 tokluk kş.153 hba 5,9 şeker glokofen2*1 günlük,troid için kullandığım raporlu ilaçlarım mevcuttur

. BU SAĞLIK RAPORLARIMI DEĞERLENDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BU RAPORLARIM BAĞKURLU OLDUĞUM İÇİN TIP FAKÜLTESİNDE KONTROLLERİM YAPILDI.

Çok rahat emekli olabilirsin kardeşim. Aynı yolla be 1 ay evvel emekli oldum.

çok teşekkür ederim,umarım haklısınızdır.

Lütfen oturan boğa cevap verirmisiniz konuya.ŞEKER DE TİP 2 RAPORLUSUYUM.ben bir bayan olarak sizden rica ettim.,ama hala cevap alamadım.yinede canınız sağ olsun.

mustafasakine

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınızı bilmedim. Ama bence sonuç olumlu olacaktır. Velev ki malul sayılmazsanız, bu durumda erken Yaşlılık emekliliği şansınız da var. Onun için hastanede verilecek raporun oranı belirleyici olacak:

bagkur.PNG

Gelişmeleri buraya aktarın, her daim bilgilerimizi paylaşmaya çalışırız...

çok teşekkür ederim.

sayın oturan boğa,raporlarım şu an netlik kazandı.fakat bağkurlu oluşum nedeniyle,tıp fakültesi değerlendirmeyi ADANA kurula sevk edildi.raporlarım şu şekilde:
majör depresif bozukluk+yaygın anksiyete bozukluk+koroner arter hastalığı klas 2+hipertansiyon evre 2+kapak hastalığı klas 1+ her iki gözde katarak ve üveit sekeli +bilateral orta derece sensörinal işitme kaybı+ eroziv gastropati+tip 2 diyabetes mellitus +tah+bso
ankilozon spondolit:anti ımf tedavi alıyor.Servikal ROM her yöne ağrılı limitli,lomber rom her yöne ağrılı limiti.bilateral kalça rotasyonları%50 limitli.Schaber:2 cm göğüsekspensiyon 3 cm trobus duvar 31 cm.oksiput :24 cm antifleksiyon posterioründe.

mustafasakine Çok fazla ümit etmemenizi öneririm.Neticede bu hastalıklar içerisinde,en ağır sekel bulgunuz ankilozan spandolit ve bunun vucuda bıraktığı etkileri.Heyetten çıkan sonuç Sgk ya ulaşınca,sizi tekrar hastaneye sevk ederek,ara kararla bu hastalığın detaylı etki ve bulgularını,röntgen,ölçüm vs bilgileri isteyeceklerdir.Bunlar:

C. Ankilozan spondilit veya diğer spondiloartropatilerde omurga tutulumunda
1. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 50° veya daha fazla fleksiyonda ankiloze olması.
veya
2. Dorsolomber veya servikal omurganın uygun görüntüleme tetkikleri ve fiziksel muayenede vertikal pozisyondan (sıfır dereceden) 30° veya üzerinde (50°den az) fleksiyonda ankiloze olması ve herbiri en az orta derecede olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması.

Sev edileceğiniz hastaneden,yukarıda yazılan şartların,sizde bulunup,bulunmadığının tetkikini isteyecekler,şayet hastane raporunda yukarıdaki kriterlerin sizde mevcut olduğunu raporda yazarsa maluliyetiniz onaylanır.Raporda bu kriterler oluşmamış kanaatine varılırsa,Sgk sağlık kurulu çalışma gücünüzü %60 oranında kaybetmediğinize hükmederek maluliyetinizi red eder.Bu durumda yapacağınız iş,karara itiraz ederek,dosyanızın Ankara yüksek sağlık kurulunda görüşülmesini talep etmek olur.Bu kurumda red cevabı verirse,yargı yoluna başvurarak,maluliyet talebiniz için Sgk yı dava edebilirsiniz.

syın bş gedikli verdiğiniz cevp beni olumsuz etkiledi.1 değil 1 den fzl rhtsızlığım söz konusu iken sdece nkilozon spondolitmi es S lınck
romtizm rhtsızlığım 16 yşımdn beri vrdır.belimde kmburlşm söz konusu.hreketlerim tmmen kısıtlı.çekildiğim tomoğrfiler mersinde yok ben
ozmn burd mersinde bunlrı istememmi gerekiyor.yoks romotolojimi istemesi gerekiyor.innın kfm tmmmen krışmış durumd.

mustafasakine

Malulen emeklilik için rapor sürecinde elinizde ne kadar mr vs. varsa hepsini yanınızda bulundurun. Hastane heyeti raporu yazarken hepsini değerlendirir...

tüm hastane verilerim,ADANA tıp fakültesinde ve mersin tıp fakültesinde mevcuttur.
özellikle ankilozon spondolit rahatsızlığım tüm verilerim bu hastanelerdedir. yaklaşık 30 yılı aşkındır bu rahatsızlığı yaşamaktayım.elimde anlıyacağınız.hiç bir veri yoktur. mr çekimlerim adana ve mersinde tıp fakültelerindedir.

birde şu soruma yanıt verirseniz sevinirim.bu kadar hastalık varken sadece en ağır olanmı değerlendirilecek,yoksa herbiri ayrı ayrımı değerlendirilecek.
11 adet prof ve doçent tarafından bu hastalıklarım oy birliğiyle karar verilmiştir.ADANADA (tıp fakültesinde) hastalığımla prof.Eren erken (romotoloji) tarafından takip ve tedavilerim yapıldı.mersinde ise prof.ali biçer FTR A.D tarafından tedavilerim devam etmektedir

yukarıda bahsettiğimiz hastalıklardan dolayı,malüluyettimiz ret edilmiştir.sadece yazı ile ret edildiği bildirilmiştir.hiç bir puanlama yoktur.sadece yazılan sonuç.talebiniz ret edilmiştir.

ne yapmalıyız.

bir de tanı kısmında ankilozon spondolit hasyası olduğum belirtilmemiştir.
ankilozon spondolit:anti ımf tedavi alıyor.Servikal ROM her yöne ağrılı limitli,lomber rom her yöne ağrılı limiti.bilateral kalça rotasyonları%50 limitli.Schaber:2 cm göğüsekspensiyon 3 cm trobus duvar 31 cm.oksiput :24 cm antifleksiyon posterioründe.

mustafasakine

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğini düşünüyorsanız, red kararına karşı yeniden değerlendirilmesi talebiyle itiraz dilekçesi verin sigorta müdürlüğüne.

Yeni sağlık raporumu değerlendirirseniz sevinirim.

Daha öncesinden aldığım raporda esas seke olan ankilozon spondilit rahatsızlığım yer almamıştı.
BU KONU YA İTİRAZIM SONUCU.,YENİ RAPOR ÇIKARTILDI.
PİSİKİYATRİ:KRONİK DEPRESYONTEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ DÜZELMEYEN+YAYGIN AKSİYETE BOZUKLUĞU,TEDAVİ İLE TAM DÜZELEN.
KARDİYOLOJİ:KRONER ARTER HASTALIĞI KLAS 2,HİPERTANSİYON EVRE 2.
GÖRME SİSTEMİ:HER İKİ GÖRME 0,4 TÜR HER İKİ GÖZDE KATARAKT VE ÜVEİT SEKELİ MEVCUTTUR.
GASTROENTROLOJİ:ANKİLOZON SPONDİLİT+BARSAK ÜLSERATİF KOLİT,İNCE BARSAK TUTULUMU.
ROMOTOLOJİ:CRP:14,SEDİM55. LOMBER VERTEBRALARDA TREN RAYI GÖRÜNÜMÜ+BİLATERAL SAKROİLİAK EKLEMLER TOTAL SKLEROZE.PAAG NORMAL. TANI:ANKİLOZON SPONDOLİT+ENTROPATİK ARTRİT.
FİZİK TEDAVİ:ANKİLOZAN SPONDOLİT TANISIYLA TAKİPLİ ANT-TNF TEDAVİSİ ALIYOR.SERVİKAL ROM HER YÖNE AĞRILI LİMİTLİ.LOMBER ROM HER YÖNE AĞRILI LİMİTLİ.BİLATERAL KALÇA ROTASYONLARI % 50 LİMİTLİ. SCHOBER 2 CM GÖĞÜS EKSPİRASYONU 3 CM ,TRAGUS-DUVAR MESAFESİ 31 CM ,OKSİPUT DUVAR 24 CM.ANTEFLEKSİYON POSTÜRÜNDE AMBULE(+) ANKİLOZON SPONDİLİT HASTALIĞINA BAĞLI SERVİKAL TROKAL VE LOMBER VERTEBRALARDA CİDDİ EKLEM HAREKET KISITLILIĞI.
BU RAPORDA ÇIKABİLECEK SONUÇ NEDİR.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.SAYGILAR.

Bende as hastasiyim mayısta rapor aldım 38 oran verdiler itiraz ettim 57 oran aldım itiraz ettiğimde el parmaklarının göstermemiştir onuda kattılar vergi dairesine avusdosta verdim Ankara dan haber bekliyorum olumlu gelirse emekli olacağım Allahın izniyle

35 yıldır as tanılı hasta.
Tekerlekli sandalye ile geldi.kısa mesafe kişi destekli mobilize olabiliyor ağrılı.
Servikal rom başından itibaren ağrılı ekstansiyon 20 derece pasif yapabiliyor kısıtlı.
Fleksiyon 20 derece yapabiliyor ankiloze rotasyonlar 20 derece yapabiliyor aktif pasif kısıtlı
çene manibrum mesafesi 7 cm.
Oksuput duvar mesafesi 20 cm
sakroiliyak grafisi:grade 4 sakroileit belirgin ankiloze mevcut.
Lumbosakral grafisi:tren yayı görünümü belirgin ankilozon mevcut.
Servikal grafide:eklem aralarında daralma,shiny corner 2,3,4 ankiloze görünüm.

As tanı rapor sonrası sgk dan bu değerlendirmeler istendi. Ftr tarafından bu rapor verildi.
Kesin tanı olarak.

yukarıda bahsi konu olan eşimin,ölçüm değerleri sonrasında bile red cevabı geldi.biz raporların ankaraya yollanmasını istedik.moralimiz çok bozuk.bırakın % 60 mışı,romotoloji profu dahi,net %85 lik durumunuz var demesine karşın.bu nasıl bir durum anlam veremedim.Ankaranında cevabı red gelirse mahkemeye verecem.bırakın çalışmayı,eşim ayakta durmakta bile zorlanan bir durumda.bize bildikleriniz konusunda yorum yaparsanız seviniriz.teşekkürler.

Önceki mesajlarımda söylediğim gibi, malulen emeklilikte oran değil, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde iş gücü kaybı bulunması gerekir. Eğer durumunuzun bunu gerektirdiğini düşünüyorsanız, red kararına yapacağınız itiraz da geri çevrilirse, konuyu mahkemeye taşıyabilirsiniz.

Ya da malulen değil 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğini düşünmelisiniz: BKZ

Şu an raporlarımıza verilen red de itiraz ettik.ankaraya gönderileceği belirtildi.Ankara cevabı sonrası mahkemeye taşıyacağım.

35 yıldır as tanılı hasta.
tekerlekli sandalye ile geldi.kısa mesafe kişi destekli mobilize olabiliyor ağrılı.
Servikal rom başından itibaren ağrılı ekstansiyon 20 derece pasif yapabiliyor kısıtlı.
Fleksiyon 20 derece yapabiliyor ankiloze rotasyonlar 20 derece yapabiliyor aktif pasif kısıtlı
çene manibrum mesafesi 7 cm.
Oksuput duvar mesafesi 20 cm
sakroiliyak grafisi:grade 4 sakroileit belirgin ankiloze mevcut.
Lumbosakral grafisi:tren yayı görünümü belirgin ankilozon mevcut.
Servikal grafide:eklem aralarında daralma,shiny corner 2,3,4 ankiloze görünüm.

As tanı rapor sonrası sgk dan bu değerlendirmeler istendi. Ftr tarafından bu rapor verildi.
Kesin tanı olarak. Ankara sağlık kurulundan gelen cevap:kalça ve diz rom ölçümü yeniden istendi.ağrılarımızdan dolayı ve hareket kabiliyeti düşük olduğu için,ölçüm yapılamamıştı:
Kalça rom:sağ fleksiyon 50 derece ,abduksiyon 35 derece adduksiyon 15 derece,ekstansiyon nötralde limitli,kontrkate.
Sol fleksiyon45 derece,abd:15 derece add:10 derece,ekstansiyon nötralde limitli kontrakte.
Diz rom bileteral fleksiyon,ekstansiyon açık.
Sakroiliak eklem,torakal ve lomber ankilozu mevcut.

Lütfen ankilozon spondilit olarak değerlendirmeye alır ve cevap verirseniz sevinirim.
Saygılar.

slm gecmis olsun, Tamanda size ftr Dr. sizden ayak fonksiyonlari icin Elektomyografi-Nörografi Raporu ( igne;li ) ölcüm yaptimi.

hayır.iğneli ölçüm sinir sistemiyle ilgili olduğunu düşünüyorum.

5510 sayılı yasanın 28 inci maddesine göre değerlendirmeleri için 10 yıllık sigortalılık yetmiyor.

aynı dertten şikayetçiyiz büyük ihtimalle ankara ara karar verecek

Üst Alt