Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımdan dolayı 'özel donanımlı araç' ibareli rapor alabilir miyim?

mesef

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben yeni üye oldum,forum içinde araştırdım fakat tam cevap bulamadım.Ben doğuştan hemofili B hastasıyım %80 raporum var,ayrıca hastalığım'dan dolayı sol bacağım 1.5-2.0cm kısa,sol el bileğimde hareket kısıtlılığı var,bu şartlarda H sınıfı ehliyet alabilir ve otomatik vitesli araç kullanabilir diye rapor alabilirmiyim? rapor için baş vurmadan sizlerin tecrübesinden faydalanmak istedim,cevap veren herkese teşekkür ederim.

Kayseri'de bu işlerin çok zahmetli olduğunu sık sık yazıyor üye arkadaşlarımız. Orada insan evladı doktor bulmak, hakkınız olan raporu almak kolay değil. Ama şansınızı deneyin mutlaka...

sayın oturanboğa birde bu tür yani h sınıfı rapor için 1 defa heyete girme hakkımız varmış,başka hastane bile olsa heyet hakkımız yokmuş doğrumu?ayrıca bu rapor için başka ilde heyete girme gibi bir şansımız varmı?varsa hangi ilden almamı tavsiye edersiniz.tşk

Evet doğrudur tek hakkınız var. Zira raporu aldıktan sonra sistemde otomatik çıkıyormuş artık rapor alıp almadığınız. Rapora başvurduğunuzda da soruyorlar zaten daha önce rapor aldınız mı diye. Kanımca siz bu halinizle otamatik vites kullanır raporu almanız çok zor alsanız bile maliyeden onay almaz. Onun yerine özel donanımlı araç kullanır raporu almanız daha uygun olacaktır.

Raporu nereden alırsanız, sürücü belgenizi de oradan almak zorundasınız.

İnsan evladı doktor hangi ilde (Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi) bulunur, bilemiyorum...

Rapor için başvurduğunuzda, reddedilirse, il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edebilir, başka hastaneye sevk alabilirsiniz... Eğer orada da red kararı çıkarsa, o zaman o son red kararına karşı dava açabilirsiniz...

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/gun...ya-standartlarinda-duzenleme-istiyoruz-g.html

tüm cevap veren arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim

Üst Alt