Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımdan rapor alıp erken emekli olabilir miyim?

M.Goktas

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Vergi İndiriminden faydalanmak ve erken emeklilik için rapor almak üzere İşyerimde çalıştığıma dair belge ile vergi dairesine başvuruda bulundum.Vergi dairesi beni Yetkili hastahanelerden birine yönlendirdi.15 gün uğraştan sonra muayenelerimi tamamladım.Dün itibarıyle heyete girdim.Heyet ismimi sordu ve sadece çık diyerek beni kovarcasına gönderdi herhangibir açıklama yada herhangibir soru bile sormadı.Ben sorduğumda ise sonucun bana verilmeyeceğini şyerine gönderileeğini söylediler.Ne olup Bitti anlayamadım.Daha sonra sağlık kuruluna biri aracılığıyla oranımı öğrenmek istedim.ancak bütün tahlil ve tetkikleri rapora eklemişler rapor oranını Ankaranın vereceğinidosyayı oraya göndereceklerini 3 ayda sonuçlanacağını öğrendim.
1987 girişliyim 1967 doğumluyum toplam sigortalılık sürem 7620 gün Prim günüm var yaşa takılıyorum.Birden çok hastalığım zuhur ettiğinden çalıştığım iş gereği sürekli Araç kulanarak seyehat ediyorum ve günde ortalama 12 ile 15 saat arası çalışıyorum.Uyku apnesi olduğundan seyir halinde uyuklama çokça olduğundan zaman zaman araç kullanamıyorum ve aracı en yakın park yerine çekerek bir müddet uyuyup sonra devam ediyorum.Yaklaşık 8 yıldan beri uyku apnesi var ve cpap cihazı kullanıyorum.Bu süre zarfında 10 adet maddi hasarlı kaza yaptım.
Rahatsızlıklarım;
1-Ağır Orbsif Uyku Apnesi:Rapora göre dakikada 77 defa solunum durması oluyor cpap cihazı kullanıyorum
2-Şeker hastasıyım sürekli ila kullanıyorum açlık kanşekerim 200 +- civarında Tokluk kan şekerim 300 +-
3-Tansiyon rahatsızılım var İlaç kullanıyorum Cihaz bağladılar günlük ortalama sonucu küçük 10 büyük 15 çıktı.
4-Uzun yıllar otomobil kullamından dolayı Boyun fıtığı oluşmuş ve ellerimde uyuşma oluyor ve direksiyonu yada herhangibir eşyayı 5 dakika boyunca tutamıyorum el değiştiriyorum yada bırakıp elim dinlenince yeniden devam ediyorum test Snuçlarına göre sinir sıkışması var dediler.Ameliyat önerdiler.
5-Venöz yetmezlik var yine ameliyat önerdiler Yüzeydeki damarı ameliyat edebileceklerini söylediler ancak derindeki damarlar için henüz bir tedavi yöntemi yok dediler ve toplar damarda ağır reflü başlamış.
6-Ağır kaldırmadan mütevvelit 10 yıl önce göbek fıtığı ameliyetı olmuştum doktorum bana 20 kğ den daha ağır birşey kaldırmamamı söylemişti ancak çalıştığım iş gereği kaldırmak zorunda kaldım ve ikinci fıtığım oluştu bu sefer dikey olarak yaklaşık 15 cm.
7-Obeziteyim vucut 161 cm boy 98 kğ ağırlığındayım.

Bütün bu rahatsızlarımdan dolayı kurul öncesi muayene olduğum doktorlar bana boşuna uğraşma rapor alamassın dediler dünde kovulur gibi gönderilince ne yapacağımı bilemedim nasıl bir yol izlemeliyim.
bana bir yol gösterirseniz sevinirim.

Yukarıdaki rahatsızlıklarınızdan erken emekli olmak için yeterli oranı alırsınız.

Uyku apnesi:
Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır:% 35
..
Şeker:
C- Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus:% 40
..
Tansiyon % 10
..
4- Venöz sistemhastalıkları:
İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ventrombozuna (varis) bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:

a- Staz ülseri(Bacak yaraları) bulunmayanlar:% 20

b- Staz ülseri(Bacak yaraları) bulunanlar:
1- Tekekstremite:% 40
2- İkiekstremite:% 70
..
Fıtıklardanda oran alırsınız küçükte olsa..
..
Obeziteden oran alamazsınız, çünkü vücut kitle indeksiniz sınırın altında kalıyor.
G-Obezite
a-Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar): %20
b-Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar): %30
Vücut Kitle Endeksi Hesaplama - HESAPLAMA.NET

Ama diğer oranlar Balthazard Formülü ile toplandığında sizi emekli etmeye fazlasıyla yeter.. Gelecek sonucu bekleyin ve bizimlede paylaşın lütfen..

İlginize çok teşekür ederim.Sonucu nasıl öğrenebilirim.

Heyet için size gün verilmedi mi?

verildi heyete girdim kovulurcasına gönderildim.

Sayın arkadaşım;
aynı frimada çalıştığımız arkadaşım kanyada yetkili bir hastahanede heyete girip rapor almış daha muayene esnasında oranlarını kağır üzerine yazmışlar heyettede söylemişler ve 10 gün sonra gel tüm resmi işlerde kullanılak üzere evraklarını al demişler.
Ben ise gerek muayene esnasında gerekse heyette kovulur gibi karşılandım sonucumu öğrenmeye çalıştım söylşenmedi sağlık kurulu;evrekların ankaraya gideceğini evrakların tetkik neticesine göre oranı onların belirleyeceğini ve sonucu işyerine göndereceklerini söyledi.Bu işlem nekadar sürer diye sorduğumda ise yaklaşık 5 ay gibi bir süreden bahsedildi.
Şimdi kafam karıştı bu uygulamamnın hangisi doğru ve nasıl bir yol izelmem gerekiyor.
şimdiden teşekürler.

Raporum Bugün geldi Ankara dan gelen rapora göre %55 olarak onaylanmış sizin dediğiniz gibi.
Ancak aklıma takılan bir şey var oda hesaplamayla ilgili Şöyle ki;
Raporumda raporun veriliş nedeni olarak açıklama kısmına(DT+HT+VARİS VE DERİN VEN YETMEZLİĞİ+UYKU APNESİ+KARPAL TUNEL SIKIŞMASI VE HENRİ) olarak yazılmış.
rahasızlıklarımı tetkik eden branşlarda;
Dahiliye DT+HT
Genel Cerrahi :karpal tunel sıkışması ve henri
Gögüs hastalıkları :Uyku Apnesi ve Varis, derin ven yetmezliği.

branşların karşısına oranlar yazılmamış sade mavi bir kalemle %55 yazılmış ekinde de 3.derece vergi indirimin den faydalanabilir durumunu belirten bir rapor var.

Bu durumda;
DT+HT :%20+%10
UYKU APNESİ VE VEN YETMEZLİĞİ :%35+%20
KARPAL TUNEL SIKIŞMASI VE HENRİ :% oranını bilmiyorum
bu hesaba göre balthazar kuralına göre en az%62 ve üzeri olması gereken rapor %55 geldi.

%62 yada %55 olmasının bana avantajı yada dez avantajı varmı?eğer varsa bu orana nasıl itiraz etmeliyim.

yardımlarınız için teşekürler.

mustafa kardeş 62 ile 55 arasında sizin için bir fark olmaz pirim ve yılınız fazlası ile yeterli yapmanız gereken emeklilige baş vurmak size bir dezvantaj saglamaz itiraz etmeniz dezavantaj olması için pirim ve yılınız eksik olmuş olsa ozaman yararlı olurdu

Peki vergi İndirim oranında maaaşa yansıyan tutar ne kadar değişir.

% 40-59 3. derece 28,5
% 60-79 2. derece 61,5
% 80 üzeri 1. derece 120

tabi agi ile çakışması durumunda değişiyor:
37620290.png

Üst Alt