Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımdan yüzde kaç oran alabilirim?

YASYAS7474

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Çevremde yapmış olduğum bir takım araştırmalar sonucu (tanıdıklar vasıtasıyla bir kaç doktora sormak gibi) bana vergi indirimi için başvuru yapmamın olumlu bir sonuç doğurmayacağını söylediler. 2002 yılında 1.75 olan göz numaram lazer ameliyatı ile 0.50' ye düşürüldü. Ama ameliyatın olumsuzlukları bende mevcut (gözlerim çok çabuk mikrop kapıyor, kızarıyor, arada şişiyor, güneşe ve kara bakamıyorum. Sanırım gözümden olduğum bu ameliyatın Sakatlık Oran Cetveli'ne göre bir karşılığı yoktur. 2003 yılında bağırsakta oluşan yara nedeniyle ameliyat oldum, bu ameliyat iyi geçmediği için 2005 yılında tekrar oldum. Ama bunun sıkıntıları da ara ara devam ediyor. Kolonoskopi olmak istemediğim için bu durum beklemede. 2008 yılında sağ ayağımda baş parmak çıkıntısı nedeniyle (haluks valgus) ameliyat oldum. Ayaklarımda korkunç ağrılar oluyordu. Yine 2008 yılında sol ayaktan aynı rahatsızlık nedeniyle ameliyat oldum. Bu arada her iki başparmağada vida takılmıştı. Ama ağrılarım bir türlü geçmiyordu.Vidaların bu ağrılara neden olduğu düşünüldü ve aynı sene ağustos ayında tekrar ameliyat oldum ve ayaklarımdan vidalar çıkarıldı. Ama sene 2012, hala ağrılar devam ediyor. 2010 yılında işyerinde arşiv taşınması esnasında yardım ederken belimde oluşan yoğun ağrı nedeniyle ertesi gün acile gitmek zorunda kalmıştım. Orada fizik tedavi almam önerildi ve fıtık tanısı konuldu.14 gün süreyle fizik tedavi aldım ama ağrılar geçmedi. Bu arada hep ağrı kesicilerle idare etmeye çalıştım. 2011 haziran ayında bir trafik kazası geçirdim ve yaralandım. Hastaneye kaldırıldım.Bu esnada araç içinde sağa sola çarpma nedeniyle boyun ve belde fıtık teşhisi konuldu. 10 gün rapor ve ilaçlar verildi.Fizik tedavi önerildi. Yine 14 gün boyunca fizik tedavi aldım. Geldik 2012 Ocak ayına ağrılar artık ilaçlara rağmen dayanılmaz hal aldı. Çok korkmama rağmen bel fıtığı için ameliyat olmaya karar verdim. Ve 26 Ocak'ta ameliyat oldum, ancak ameliyat esnasında sanırım birşeyler ters gitti ki ben ameliyattan 3 gün sonra hem bel hem de bacak ağrılarına, his kaybına, ayakta duramama,parmaklarda sürekli çekilme gibi sıkıntılara mağruz kaldım. 2 ay rapor verildi. Rapor bitti ama ben iyileşemedim, rapor tekrar 2 ay uzatıldı. Bu arada farklı doktorlara gidiyorum ve gitmeye de devam ediyorum. EMG çekildi, sinirlerde hasar oluşmuş denildi. Bazı doktorlar tekrar ameliyat dedi, bazıları sinir hasarları ameliyat edilse bile olumlu sonuç vermez dedi. Tabi şimdilik ameliyatı düşünmüyorum, herkes farklı birşey söylüyor.

Ayrıca damar yetmezliği var, doktor varis çorabı verip gönderdi. Bacaklarım sabah kalktıktan 1-2 saat sonra şişiyor ve ağrıyor. Diz kapaklarında kireçlenme var. Sağ ve sol kol ve parmaklarda his kaybı ve ağrı var. Bazen 500 gr.lık bir şeyi bile kaldıramıyorum. 20 yıldır günde 8 saat sürekli bilgisayar başında çalışmaktan kaynaklı artık parmaklarım yazı yazarken acıyor,kasılıyor, ağrıyor. Yani kısacası 38 yaşında posası çıkmış bir insanım. Bütün bu dertlerimi anlattığım bazı eş-dost kesinlikle erken emekli olamazsın diyor. Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre bu rahatsızlıklara ne kadar verilir ( ya da verilir mi)

Yukarıda bahsettiğim rahatsızlıklar için vergi indirimi almam olanaklımıdır? Kafamda sürekli bunun hesbını yapıyorum (gidiyim mi, gitmeyim mi diye) sonuçta sağlam insan değilim oralara gidip rezil olmakta var. Bir de heyet raporu için çok para alınıyormuş galiba, bilen varmıdır?

Eğer gitmemi tavsiye eden olursa, Ankara' da hangi hastaneye gitmeli?

Son soru, uzun süreli raporlarda erken emeklilik gibi bir durum varmıdır? Çok uzun oldu, kusura bakmayın :)

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

Bu bahsettiğiniz rahatsızlıklarınızın hepsinden iyi-kötü bir oran alırsınız.. sakatlık oranı cetveli'n de varlar.. Tüm hastalıklarınıza ayrı ayrı oran verilir.. Sonra, Balthazard Formülü ile toplanırlar. Eğer ki % 40 olursa toplamı, erken emekli olabilirsiniz, tabii defterdarlıktan vergi indirimide almak lazım..

Şansınızı deneyin, sağlığınızı zorluyorsa, çalışmanızı güçleştiriyorsa bu rahatsızlıklar denemeye değer.. Rapor başvurusu için tüm haklarınızdan yararlanabileceğiniz tek rapor başvurusu yapmanızı öneririm: http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

Ankara'dan rapor alan kişilerin deneyimleri hakkında: http://www.engelliler.biz/forum/sag...-hangi-hastaneyi-onerirsiniz.html#post1010613

Heyet raporları için 100 küsür civarında para talep ediliyor, ama işyerinizin sevkiyle giderseniz bu parayı ödemezsiniz.. Detaylı bilgi için burayı okuyun, hastaneye sevkli gitmiş olmalarına rağmen kendilerinden para talep edilen kişilerden ödediği parayı geri alabilenlerde var bu konu içinde paylaşmışlar: http://www.engelliler.biz/forum/sag...ucret-alinamaz-3-mayis-2010-tarihli-yazi.html

Bence %40 alabilirsin ama gerçekten kişiye at gibi bakmayan bir heyete girersen alırsın, biraz vicdanlı olması lazım heyetin.

vallahi abi bizim burada bazı çalışanlar var biri mesela üç parmağı yok %45-55 arası bir raporu vardı vergi indirimi için ankaraya gitti %33 ile geri döndü ama sana %40-60 arası rapor alabilirsin ve tahminim senin rapor büyük bir kayıpla geri dönmez ve vergi indirimi alırsın raporun oranına göre de emeklilik süren kısalabilir Allah yardımcın olsun abi

Üst Alt