Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rahatsızlıklarımdan yüzde kaç oranında rapor alabilirim? Vergi indirimi alır mıyım?

dante66

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar...

1999 da bir trafik kazası sonucu ağır yaralandım. Bunun neticesinde Akciyerim södü ve tüp takıldı. Sırtımda ve bacaklarımda kırıklar meydana geldi ve dalağım patlayarak alındı. Askerlik yapmadım. Dışkapı Mevki Hastanesinden askerliğe el verişli değildir raporu aldım. Daha sonra 2004 yılında iş kurumuna müracat ettim ve hastaneye sevkedildim. Aşağıdaki tanılar konularak %40 rapor aldım.

Solda kostofrenile açı kapalılığı
(Solunum fonksiyonları normal sınırlarda) Tabi bu doktar arkadaşın beni sonuna kadar zorlamasıyla ...
Geçirilmiş Plorezi+Splenektomi
Geçirilmiş trafik kazası splenektomi
Hepatit B Taşıyıcısı (10 Yıl)

Bu raporla 4857 sayılı yasaya tabi elektronik teknisyeni olarak işe girdim. Daha önce vergi indiriminden de yararlanıyordum. Ama kurum benden verdi indirimi için ikinci bir rapor yada vergi dairesinden hiçbir yazı istemedi. 2007 de yasanın değiştiği gerekçesiyle vergi indirimimi kestiler. Tekrar rapor almam gerektiğini söylediler ama malum maliye bakanlığı raporları kırpıyor. Yeni rapor alamadım. Bu yüzden de şu an vergi indiriminden yararlanamıyorum.

Bu tanılara göre yeni çıkan yasayla tekrar %40 rapor alabilirmiyim. Yeni çıkan yönetmeliğin 18. maddesine göre nasıl bir işlem yolu takip edebiliriz. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

Sakatlık oranı cetveli'nde hangi oranlar verilir bilemiyorum. Ama %40 ve üzeri almanız kolay görünmüyor bana.

Elinizdeki raporla vergi indirim başvurunuzun kabul edilmesi gerektiğine dair hukuki süreç deneyebilirsiniz. Ama bu konuda mahkemeler bizlerin lehine karar vermiyor. Bugüne dek elindeki rapora istinaden hakkı tanınan bir dava sonucu görmedim. Hakimlerin tek yaptığı hastaneye sevk etmek ve yeni raporun sonucuna göre işlem yaptırmak...

Not: Unutmayın, elinizdeki raporla vergi indirim hakkı elamasanız da, sakat statüsünde çalışmaya devam edebilirsiniz. Bu ikisi birbirinden ayrı iki konudur.

Üst Alt