Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ramazan davulcusunu nereye şikayet edebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
25
müslümanlarca ramazan ayı olarak kabul edilen ayda aslında yasak olduğu halde şahsın biri sabaha karşı davul çalıyor.bir kaç kere hasta yatağımdan uyandırıldım.belediyeyi aradım bulunduğum mahallede davulcuya izin verilmemiş olduğunu, dolayısı ile davul çalmanın çevreye rahatsızlık verme suç kapsamına girdiğini, 155 polisi arayıp yardım istememi söylediler..polisi aradım bir kaç kere müdahale edilmesine rağmen aynı şahıs gün aşırı davul çalmaya devam ediyor.üstelik apartmanın altında bağıra bağıra mani okuyor.polis bu konuda sadece cüzi bir miktar para cezası verebileceklerini başka bişey yapamayacağını söyledi.hangi yetkiliye sorduysam net bir cevap alamadım bu konuda. bu olayın tamamen son bulması için nereye ne şekilde şikayetimi bildirmem gerekiyor ?

Ya 3-4 gün daha dişinizi sıkacaksınız.. ya da tepesine 1 kova su dökeceksiniz.. :)

Ne belediye, ne polis uğraşmaz bunlarla...

metepe haklısın bir kaç gün sabır edilir de konu o değil. geçen senede çalıyordu .bu sene de çaldı gelecek sene yine çalıp yine rahatsızlık verecek demektir bu. konu olayı tamamen kökünden çözmek.adam ramazandan sonra cebine para dolduracak diye bütün mahalle niye rahatsız olmak zorunda kalsın.çirkeflik yapmaya kalksa her şekilde yapar insan ama olayı medeni bir şekilde çözülmesini istediğimden şahsen müdahale etmek istemiyorum.şimdilik..

Çözümü şu olur... Adamın adı sanı adresi belliyse savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz... belki gözü korkar. Ama o gider, yerine başkası gelir.

Belki de yakalayıp "kardeşim, bu mahallede hastalar var.. sen burada çalma" demek daha kolay olabilir.

ramazanda davul çaınmazsa ramazanın ne anlamı kalıyor bazı arkadaşlarımız sabah ezanından bile şikayetçi rahatsız oluyorlarmış bırakında ramazanda davul çalsın düğün olsa oynar rahızsız olunmaz bırakında ramazanda davul çalsın bari

Bu sitede ,davulcuya garez gidiyorsun diye ,kutsallık addedip kızanlarda olacaktır .Benim yaptığım gibi yapacaksın .Gün boyu ve gece saat 01e kadar çalışırken ,hem diyaliz hastasıyken başıma geldi .Çözüm mü ,güçlü bir pompa bulacaksın ya yağlı boya püskürteceksin,ya da pis yağ ...Çatı yüksekse ulaşabiliyorsan en güzel çözüm bu . İşitme engelli olduğum halde rahatsız oluyordum .

MAHMUT01;
herkes ezana karşı değildir kardeşim.. Amma ve lakin dana boğazlar gibi ,Özellikle sessizliğin hakim olduğu saatlerde bir hopörlör beyninizi kurcalarsa bu terbiyesizliktir .hele iki sokak ileri de bir cami daha var da; orada öbürkünden 45 saniye sonra ,ben daha yüksekten okuyorum diye yırtınırcasına basbas bağırıyor ve ondan önce de bitıiyorsa ,vay mahallenin haline.... Ne yapmak gerek ;sabahları sessizlikte düşük volum ve sesi güzel olan birmüezzinin merkezden okuması her zaman güzel ve uygundur .

inancımız, geleneklerimiz ve göreneklerimiz hakkındaki bu tarz düşünceler taşımanızı teessüf ediyorum..üzüldüm.

inansaydı nbelki ALLAH a şikayet ederdin ama inanmayınca başvuracak merci bulmak zorlaşıyor değilmi :)

ALLAH hidayet nasip etsin

Arkadaşlar, bunlar nasıl anlamsız yorumlar böyle ya hu...

Konuyu açan arkadaş davulcudan şikayet ediyor. Kendince nedenleri vardır mutlaka.

Belki panik atak hastasıdır.. belki başka rahatsızlığı vardır, belki ateisttir veya başka bir şeydir. Bu KİMİ İLGİLENDİRİR?

Yok ezan sesi de istemezsin, yok bilmem ne?

Çözüm üretmeyecekseniz bari sesinizi çıkartmayın.. Vurun abalıya misali yorum yapmanın kime ne yararı var?

Bir düşünceyi özgürce ifade edebilmek yerine, kulağı pamukla tıkamak demokrasi midir?

Ben de panik atak hastasıyım ve işitme engelli olduğum halde her gece büyük bir rahatsızlıkla uyanıyorum, üstelik evimiz giriş katında olduğu için davul sesinin şiddetiyle yatağımda bile titreşim oluyor, şimdi ben bu sebeplerimle pek ala ramazan davulcusundan şikayet edebilirim ama bu beni dini inancı olanlara hakaret ediyormuşum gibi göstermez, gösteremez.

Dini inancı yüksek olanlar konu içeriği ne olursa olsun inancı araya sıkıştırabiliyorlar, dinde zorlama olmadığını, kimsenin bu konuda eleştirilemeyeceğini, yüksek(!) dini inançlarına rağmen bilmeyip ahkam kesebiliyorlar ama ben bu güne kadar aynı şeyi bir ateistin yaptığını görmedim. Asıl saygısızlığı kim yapıyor acaba?

Bir de bir şey sormak istiyorum; cilginfizikci gerçekten fizikçi misin?

Seker kız bence davulcuyla konuş yaptığının yasak olduğunu ve kendisini savcılığa şikayet edeceğini söyle. Adam sadece para için yapıyor ama buradaki bazı arkadaşlar onu savunuyor.

başlığı açanı şiddetle kınıyorum.hemde en argo biçimde.ataistlik propagandanı git başda yerde yap................

;)

Atheistlik (veya ateistlik ama asla ATAİSTLİK DEĞİL!) propagandası olmaz. Çünkü ateistlik bir din veya inanç sistemi değildir. Dinlerin, inancın propagandası olur. Ateizmin olmaz.

En argo biçimde kınadığınız şeyin ne olduğunu doğru öğrenin bence... :p

Şekerkız, baglı bulunduğun belediyeye şikayet edebilirsin. Ramazan davulcularına ruhsatlarını belediye veriyor. Böyle bir izinle çalıştıkları için polis aracılıgıyla vs pek sonuç alamazsın yani. Belediyeye şikayetini bildirirsin belediye de ramazanda davul çalınmasını encümen kararıyla yasaklayabilir.
Aynı şekilde kaymakamlıga, valiliğe ve büyükşehir belediyesine şikayette bulunabilirsin.
Mesela İstanbul'da geçmiş senelerde 9 ilçede belediye ramazan davulu çalınmasını yasaklamıştı:stanbul'da 32 ilenin 9'unda "Davul" alnmayacak
BU belediyeler arasında AKP belediyeleri de var.

[SIZE=2]SARIYER

'Saatinizi kurun' Başkan Yusuf Tülün (AKP): "Sarıyer'de ramazan davulu çalmak yasak. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Köyde de değiliz. İsteyen saatini, cep telefonunu kurar ya da uyandırma servisine haber verir. Ayrıca kimse yemek yemek için sahur saatini beklemek durumunda değil. Artık ramazan davulları rahatsızlık veriyor. Bu bir nostaljiyse biz bunu ramazan şenliklerinde yaşatıyoruz."
[/SIZE]
[SIZE=2]ŞİŞLİ

10 mahallede serbest
Başkan Mustafa Sarıgül (CHP): "Biz 10 mahallemizde davul çalınmasına izin verdik. Bu 10 mahalle de, daha çok gecekondu mahallesi. Bu bölgede davul çalınması bir gelenek olarak kabul görüyor. Diğer 18 mahallemizde ise davul çalınmasını uygun bulmadık. Çünkü buralar, merkezi yerler. 10 mahallede, toplam 22 davulcu görev yapacak. Davul çalınıp çalınmaması, her belediyenin kendi takdiridir."
ÜSKÜDAR

'Bu yıl da yasakladık'
Başkan Mehmet Çakır (AKP): "Geçen yıl yasaklamıştık bu yıl da çaldırmayacağız. Davulu vaktinden çok erken, sahura iki üç saat kala çalmaya başlıyorlar. Gereksiz yere vatandaşlar rahatsız ediliyor. Maksadına dönük hizmet alınmıyor. Her önüne gelen çalıyor. Eline davulu tokmağı almakla davul çalmak olmaz. Öte yandan davul sesi, küçük çocukları uyandırıyor, korkutuyor."
http://haber.ihya.org/haber/hn-29744.html

[/SIZE]

birkac gun daha sabir
birde dudugunuza sukretsenizmine:(
dun kapinin yanindan gecerken isitme cihazim olmasa duymamda evin icinde gece teravih zamanklariydi kapinin zili israrla calindigini duydum
hayrola komsulardan birine birsey lzim olabilir diye israrli oldugundan actim
pejmurde kilikli simsiyah gibi korkunc gobekli davulcu gum gum davul calip para topluyormus
musluman gecinenelere duyurulur
madem muslumandin o vakitte para toplayip insanlari rahatsiz edecegine teravihe gitsene mubarek
iste gozu doymaz ac gozlu biri resmen para icin insanlari rahatsiz ediyormus
tedirgince kapiyi suratina vurdum
bunlara hic kimse para vermezse elbet bir son bulur
ne o sanki herkes istedigi vakitte sahura kalkar telefonunu kursun saatini kursun
demem o ki birde kulaginizi duyduguna sukreseniz galiba:( goum gormediginde kapinin yaninda calinan davulu duymuyorum:(

müdür bu, buna konuş :D

kanser-maydonoz.jpg

çalsin sazlar oynasin kizlar OYNA kizim sende daha ne istiyon şeker kiz :)

Yani ramazan davulcularıda yılda bir kere kazanıyor...
Yazık durumu iyi zengin insanlar değil ki tabiki çalacaklar..:eek::eek::eek:
Ekmek parası...

Uğraşamak gerek fakir fukurayla...
Sonuçta ramazan gibi ramazanın bir geleneği olan sahur vaktini haber veriyor..
Ramazandan sonra devam etmez kesilir...
Pamuk tıka kulaklarına şekerkız :p:eek::eek:

geçen sene aynı sorun bendede vardı.gittim davulcuyla iki medeni insan gibi konustum nedenimi anlatdım.bizim binanın önünden gecerken koşar adımlarla geçiyor ve elinden geldiği kadar davula yavaş vuruyordu :) bence yağ dök git savcılıga şikayet et yok su dök bunlar yakışmaz bize oda bizim bir kültürümüz yaşatmak lazım diye düşünüyorum...

iki seçenegin var ya işitme cihazı kalıbı yaptırıp sabah ezanına kadar onlarla uyumak yada ıssız kımsenın olmadıgı bır yere taşınmak

zaten böyle düşüne düşüne ne kaldı elimizde.bırakın bazı eskilerimize sahip çıkalım.nerde o eski ramazanlaaaaaarr der dururuz daha.hem siz dua edin sizin davulcu ne güzel mani okuyormuş.ya bizim burdaki gbi motorun arkasına binip davula vura vura hızla geçse ne yapardın:)gerçi bu zihniyet için ne kadar önemliki!gece kulaklık takın az kaldı zaten.

Neden müslümanız diye konuyu hemen ard niyetli gördük? Bence haklı. Ramazan davulcusunun anlamı görültü yaparak insanları sahura kaldırmak. Bu devirde bu ne gerek var? belkide davulcuların bir çoğu oruc tutmuyordur para kazamak için yapıyorlardır. Teknoloji çok gelişti kem kümle uyanacağımıza güzel bir müzik sesiyle uyandırabiliriz kendımızı:)+ davulcu kültürü bizde yok ama tahmınen diye bilirim ki erken çalıyorlardır çünkü bunun yemek hazırlamasıda var. Yemek hazırlamayan biz erkeklerın erken uyanmasına ne gerek var:)( ayık ol uşağum:cool:) Dini hiç bir dayanağı yok başlıktan rahatsız olmamak lazım bence.

Bir önceki konuda herkese saygı diye bağırıyordu müslüman arkadaşlar ard niyetli olmaktan bahsediyordu .ama konu başkasına saygıya gelince...şekilde görüldiğü gibi :) ve biz her zaman görüyoruz kimin kime ne kadar saygılı olduğunu bu yüzden hiiiçç yormayın kendinizi :) kalem abla yorumun için çok teşekkür ederim. diğer yorumlardan da anlaşılacağı gibi aklı başındaparmakla sayılacak bir kaç müslüman çıkar, onlardan biri de sensin :) ben ilk mesajımda belirttim zaten belediyeyi aradığım.bana zaten herhangi bir davulcuya izin vermediklerini bunun polisin sorumluluğunda olduğunu söylediler. ama söylediklerini de uygulayacağım. bütün bu sorunblar bizim gevşek bir kaç yobaz insanımızdan kaynaklanıoyor..gece saat 12 den sonra her ne şekilde olursa olsun toplumau rahatsız edecek şekilde gürültüçıkarmak suç unsurudur.ben migren hastasıyım .ilacımı alıp uykuya yatıyorum ve baş ağrımın dinmesini bekliyorum.hangi yobazın hakkı var eline davulu alıpda bütün bir toplumu rahatsız etmeye. bir sene aç duruyor da bir ramazan da mı karnını doyuruyor bu şahıs. güldürmeyin insanı..üstelik de merkezde ,şehrin göbeğinde oluyor bunlar !

üstelik de merkezde ,şehrin göbeğinde oluyor bunlar !

iyide şeker kız bu şehrin göbeğinde neler oluyor her gün her saat başı...
Ramazan davulcusuna gelene kadar ohooooo....:D
Benide güldürmeyin valla :D:D:D

Arkadaşlar bir konuyu tartışırken bir tarafı yada kendımızi savunmayalım doğruları savunalım.

şirine akşama kadar kim ne ederse etsin beni hiiç mi hiç ilgilendirmiyor. gece saat 12 yi vurduğu zaman herkes insan gibi olacak.olay bu.

Hmm elinden geleni yapmışsın Sn. medini arkadaşım.. bu kadar medenilik bekliyorsun madem ve bunca şeyide denemişsin tek şey kalmış yapılacak .. hani medenisin ya medenice konuşup halini arz et o saatte gelen davulcuya .. evde tek değilsindir umarım ailenden bi kişi rahatsız olduğunu izah edebilir .. haa o yobazdı unuttum bi an anlamaz laftann , ama siz yinede bi deneyin ;)

olay nerelere varmış :) sakin olun ya....
kültürümüz bu bizim. bir arkadaşımızın rahatsızlıgı vardır şikayetci olur belki konu tatlıya baglanır.
oruç tutmuyorum iki çocugum var çogu gece davul sesinden uyanıyorlar :) ama şikayetci değilim.

bazı insanların medeniyeti ancak bu kadar oluyor ne yazık ki. asıl konuyu bırakıp şahıslara saldırmaya başlıyorlar hemen :) başkalarının haklarına çok saygılılar ve saygı bekliyorlar ya ondandır :) :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt