Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor % 40 altında kalır mı, kalırsa işimden olur muyum?

ALTPKN

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar konu hakkında bilgisi olup yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür etmek isterim

ben 2 buçuk yıl önce trafik kazası geçirdim sağ skafoid ile radius başı kırığı ameliyatı oldum fakat alçı sürecinden sonra dayanılmaz acılar çekiyordum sintigrafi sonucunda refleks sempatik distrofinin geç fazı tanısı koyuldu yani kopleks bölgesel ağrı sendromu neredeyse sağ elimi bir yere dokunduramıyorum skafoid kaynamıyor ve el bileğim ile dirsek hareketlerim her yöne kısıtlı bileğim bükülmüyor sağa sola çok az oynuyor sağ elimle iş göremiyorum

Ftr sonuçları bu şekilde sağ dirsek fleks 110 sağ el bileği fleks 45 ekst 30 ud 30 rd 20 süspansyon 20 pronasyon 80 artı rsd / noroloji sağ üst 4.15 tablo 4.2.9 dominant / ortopedi yorumu sağ skafoid kaynamamış kalça leğen kemiğinden parça alınıp tekrardan ameliyat edilmesi lazım hareketler kısıtlı dirsek radius kaynama tam hareketler kısıtlı şeklinde

sizce sonuç ne olur 40 ın altında kalırsa işten çıkarılırmıyım iktisadi teşebbüs çalışanıyım teşekkür ederim

Öncelikle geçmiş olsun. Bu konu hakkında tek bir şey diyebilirim. O da şudur: Bu rahatsızlık ile ilgili baltazar formülündeki, cetvele bakılması gerekiyor. Eğer belirli bir değere göre hastalık %si artıyor ise, diğer branşlar da hesaba katılır ise, ortaya çıkan diyelim ki, brüt %48 civarında net ise, ortalama 40 ile 41 arasında olur tabi bu da hastalığınızın heyetteki değerlendirmeye bağlıdır. Eğer sonuçlar düşük ise, heyette olan puanlama da düşük olur yüksek ise, yüksek olur. Baltazar cetvelinde bu hastalık ile ilgili bir kriter var mesela sayısal hesaplama değeri getirmişler işte sağ dirsek şu kadar 10.2 heyette bunu dikkate alarak cetvele bakıyorlar bu değer puanlama verilecek bir değer midir? Değer ise, %lik oranı kaçtır? Heyette doktorlar bunu esas alarak puanlama yaparlar. Benim diyeceğim budur. Allah yardım etsin.

Cevabın içiin çok teşekkür ederim yarın heyete giriyorum tek amacım elimde rahatsızlığımla ilgili bir raporumun olması

Işinden olmazsın sadece vergi indirim tutarını alamazsın 25-30 tl bişey sen geçerli raporunla işine devam et belki ilerde yönetmenlik degişir zaten herşeyle oynuyorlar

İnanın vergi indirimi veya onun dışında her hangi bir avantaj istemiyorum ben derdimi kimseye anlatamıyorum rsd öyle birşey ki hafif dokununca bile elime sopa yemiş gibi hissediyorum kısıtlılığa gelince ağrısız bir kısıtlılık olsa çok şükür diyecem tek isteğim çalıştığım işte anlaşılmam ve elimden geçerli bir raporumun olması ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar. Ben heyet raporumu aldım oran %55 fakat heyet baltazar hesabından bunu %50 olarak onamış. Fakat evrak üstündeki oranlarda %55 gözüküyor. Ve süresiz rapor aldım. Doktorlar bu oranları baltazar dan düşürdü bende hesapladağımda %49,80 çıkıyor baltazar dan.

Şimdi sorum şu heyet raporu düşürmüş bu oranı Ankarada tekrar düşürürmü acaba?
Sigorta başlangıç 1996 prim gün sayısı 4950 gün.

Şimdiden teşekkürler.

Baltazar formülüne göre, %55 oran net oran mı yoksa brüt mü? Eğer brüt oran ise heyetin verdiği oran %50 doğru bir orandır. Ancak yok net %55 diyorsanız buna rağmen %50 deniliyor ise, itiraz hakkınız vardır ancak şöyle bir şey daha var heyetin rapor oranını düşürme ve yükseltme hakkı vardır. İptal edemez ama düşürme yükseltme yapabilir şayet rapor oranı düşürülmüş ise, Ankara'nın da düşürme ve yükseltme hakkı vardır isterse bunu yükseltir farklı bir karar verebilir çünkü Ankara mesela numune hastanesi hakem hastane hiçbir şey yapmadan o raporu aynen onayabilme hakkına sahiptir. Yani bu heyetin inisiyatifinde olan bir şey kesin bir şey söylemek mümkün değildir.

Prim gün sayısı yazmışsınız şunu belirtmek isterim ki, şayet malulen emekli olmak için sordum derseniz, bu oran malulen emekli olmaya yeterli bir oran değildir. Sgk bu oranı kabul etmez emekli olmak için %60'ın üstünde rapor almanız gerekir en az %70 ile %80 arası olacak yoksa bu oran malulen emekli olmaya yeterli değildir.

mahmut-2323

Yok ben vergi indiriminden emekli olacam. Benim demek istediğim rapor üstünde oranların toplamı %55 açık ve net görünüyor fakat heyet bunu %50 ye düşürmüş. Yani baltazardan düşürülen bir oranı Ankara tekrar düşürürmü. Benim aldığım duyuma göre şöyle 2008 öncesi sigortalı olan kişinin oranı düşürülmüyor diye duydum
Bunu öğrenmek istedim.zaten evraklarımı ankaraya yolladım sadece işte %50 olan oranımı tekrar düşürürlermi benim sorum buydu

merhaba bende 2017 de iş kazası geçirdim sol el bilek scofoid kemiğim kırıldı ameliyat oldum kemiği aldılar diğerlerini birbirlerine vidaladılar kurul bana % 11 dedi sgk kurum sağlık kuruluna gönderdi oradan da %12,20 olarak cevap geldi ben biraz araştırdım uzuv kopmasında bile % 40 verilmiyor o kadar büyük oran bekleme bir başkasından duyduğum kadarıyla şişli etfal hastanesi kurulu çok fazla oran veriyormuş

sgmurat

Artık sadece eğitim ve araştırma hastanesindeki raporlar kabul ediliyor ayrıca oran verilmeyen birimler bile mutlaka sisteme yani bilgisayara %0 diye girilmesi gerekiyor aksi taktirde evraklar ankaradan geri dönüyor bilginiz olsun.

Shaky34
Dün de başka bir başlıkta cevap vermiştim, 55 dediğiniz o rakam sizin rapor oranınız değil. Çoklu rahatsızlıklarda ayrı ayrı verilen oranlar direkt toplanmaz. Rapor oranınız %50 ve Maliye Merkez Sağlık Kurulu bu orana daha dokunamaz diye bir şey de yok. Bir uyumsuzluk görürse düşürebilir.
Bu konuda 2008 öncesi ya da sonrası gibi bir ayrım da söz konusu değil.

düz memur olacaksınız bundan sonra. engelli memur avantajlarınız kalkacak.

Ufukalp

Eyvallah ufuk başkan teşekkürler. Dün vergi dairesine gittiğimde bir vataşın %56 olan raporunu %45 e düşürmüş ler. Şimdi bende ondan korkuyorum eğer bedende 11 puan düşerseler geriye %39 kalıyor. Allah yardımcımız olsun

Üst Alt