Hayır değil kardeşim bende memurum tekerlekli sandalye bağımlı birisiyim benim de dayım vasi olmuştu bana memurluğuna engel bi durum olmuyor çalışma hayatına sana vasi olan bir kişi senin adına devlet dairelerin de bankalarda sen olmadan da işlem yapabiliyor yani bir nebze kısıtlı gibi oluyorsun kamu kurumlarında resmi olarak yaptığın her iş sana vasi olan kişinin telefonuna bilgilendirme mesajı olarak gidiyor örnek hastanede muayene oldun kendi başına vasine mesaj gidiyor işte vasisi olduğunuz şu kişi cerrah paşa tıp fakültesin de iç hastalıkların da muayene oldu aynı şekilde üzerine bir mal varlığı var ev araba gibi sen onu tek başına satamiyorsun zaten sana vesi atamadan önce adliye müracaat ediyorsun ne için vasi atamak istiyorsun ben sana benden örnek veriyim
bende tek başıma kendi işlerimi göremediğim için bana da yardımcı bakıcı olacak birisi geriyor bende kimsem yok dayım bakıyor hem birlikte yaşıyoruz dedim ki ben bakıma muhtaç birisi olarak dayımı vasi olarak atamak istiyorum dedim müracaat yaptıktan sonra sana bitane mahkeme kağıdı veriyorlar bir iki ay sonrasını mesala 18/12/2025 saat 10:30 ta mahkeme tarihin sen bu tarihten önce devlet hastanesinden sağlık kuruluna randevu alıcaksın 182 veya MHRS randevu sistemden Sorna heyet kuruluna girdin heyetten çıkan sağlık kurulu raporun direk müracaat ettiğin adliyeye gidiyor mahkemeye çıkıyorsun hakim sana tekrar dan soruyor ne için vasi yapmak istediğini sen ne için vasi atama yapmak istediğini aynı şekilde mahkemede de belirterek sorna on beş gün sorna posta yoluyla mahkeme kararıyla belirtiliyor şu kişi ye vasi uygun görülmüştür veya uygun görülmemiştir diye gelen kağıtta anlaşılıyor yani vasi senin devlet mumuru olmana engel olmuyor zihinsel engellilerde zaten bütün sorumluluk vasi de oluyor ama bedensel engellilerle atıyorum sen İstanbul da ikamet edersin Ankara da resmi yapılması bir işin var onu sen gitmeden vasini göndererek yaptıra biliyorsun