Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alalı bir ay oldu. Rapor oranımın yükseltilmesi için yeniden rapor..?

deejayamt

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
2022 aylığı için devlet hastanesinden % 30 rapor aldım. fakat işçi bulma kurumu bu oranın bana hiçbir yarar sağlamayacağını bildirdi.. ben şuan işkurun yönlerdirmesiyle başka bir hastaneden işe girmek için rapor alabilirmiyim çünkü devlet hastanesinden alığım rapor 1 ay oldu bi problem olurmu sizce..??? alabilirmiyim..??

Aldiginiz rapor, orani itibari ile yok hukmundedir. Farkli hastaneye muracaat edebilirsiniz.

Muracaat esnasinda size, daha once "Saglik Kurulu Raporu" alip-almadiginiz sorulabilir. "Hayir" deyin.

Ama. % 30 aldiginiz hastaneye en erken 6 ay sonra muracaat edebilirsiniz.

anladım çok saolun. peki sence %30 luk raporumu %40 yaptırabilirmiyim çünkü doktorlar pek ilgilenmediler sağ ve sol gözüm problemli dedim umursamadılar bile.. yardımcı olacağınız birkaç tüyo varmı ?

Oran yukseltmek icin tuyo bilmiyorum. Oldugunu da zan-etmiyorum.

Sorunlarini iyi anlatmalisin, epikriz (tum tahlil- klinik bulgu vb) elinde ne varsa goster. Oykunu (hastaligin oykusunu kisa-oz) anlat.

Muhtemel senaryo su sekilde olacaktir.

iceri girdiniz ; Dosyanizi gosterdiniz, ve doktor eline aldi.

Ne sikayetiniz var diye sordu.. Hah tam bu asamada zamani cok iyi kullanarak, kisa ve oz ayni zamanda epikrizlerinizle izah ederek anlatin. Cok anlatirsaniz sizi dinlemeyebilir. Aldatmaya yonelik caba gostermin.

Mesela ben girsem muhtemel senaryo su sekilde olurdu.. Siz kendinize uyarlayin..

Gastro bolumune girdim : Merhaba hocam, ve dosyami uzatiyorum. -Ne sikayetiniz var. "Ben Crohn hastasiyim hocam, 16 aydir tedavi goruyorum. 1 yandan da kolonoskopimi dosyami gosteriyorum (cunki hastaligi ispat eden o dosya) 1 yandan da tedavi surecinde aldigim ilaclari anlatiyorum.
Doktor kolonoskopiye bakarken ben 1 yandan onune tahlil sonuclarimi koyuyorum (dikkat et onceki dosyanin uzerine degil , yanina koy) sira ile anlatmaya devam ediyorum ve ispat icinde o an sozunu ettigim evrenin klinik bulgusunu gosteriyorum.

Ozetle : Durumunu anlatirken klinik bulgunla orantili olarak oykunu anlat.

Ozur ortapedikse zati gozle gorulur durumdur uzatmadan tablona gore degerlendirir ve yollar. Ama spesifik ve goreceli 1 durumsa, senin hangi tabloya uygun oldugunu incelemek durumunda.

6 ay geçerse aynı hastaneden alabilirsiniz.
Başka hastaneden almak için herhangi bir süre zorunluluğu yok. Başka hastaneye beklemeden gidebilirsiniz.

Üst Alt