Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor aldığım tarihte sigortalı olmadığım gerekçesiyle SGK vergi indirimini kabul..?

timanidis

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli abilerim ve arkadaşlarım %47 engellilik oranına sahibim. Vergi Dairesi Vs tüm işlerim halloldu fakat ssk ya evraklarımı teslim ettim. Devam eden günlerde ssk bana rapor aldığım tarihte sigortam olmadığını ve evraklarımın tekrar başka bir Kurum tarafından inceleneceğini söyledi. Bu durum nedir inanın anlamış değilim ben Rahatsızlandığım tarihte çalışmıyprdum konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmasını rica ediyorum.

timanidis
Arkadaşlar bu konuyla ilgili Hmyr80'de bizden bilgi istedi: bkz
Zira aynı durum onun başınada gelmiş.
Rapor aldığın tarihte çalışıyor olmanız gerekiyor diye bir şartmı var.

rapalorun eskimi bilmiyorum ama vergi indirimi alman icin calışman sart yanı calışırken vergi indirimine muracat edersın....

timanidis

SGK için belirleyici olan şey vergi indirim hakkının bulunup bulunmadığıdır. Bunun dışında, rapor tarihi de rapor süreci de SGK'yı ilgilendirmez/ilgilendirmemeli. Vergi indirimine başvurdum, hastane süreci devam ederken işten kovuldum. Ne olacak? Bu ve benzer şekilde olma olasılığı hiç de az değil.

Siz vergi indirimi için defterdarlığa başvurdunuz, onlar sizi hastaneye sevk etti, süreçte işten çıktınız ama ilerleyen günlerde vergi indirimi hakkı elde ettiniz. Doğru mudur?

OturanBoğa
Bulent bey timanidisin ve Hmyr80'nin sorunu,yani sgk'nın red kararı verme gerekçesi sağlık kurulu raporlarını aldıklarında çalışıyor yada sgk'lı olmamalarıymış.
Halbuki timanidis rapor almadan iki ay öncesine kadar çalışıyormuş.
Size danışmak istedigimiz,sgk'nın böyle bir maddesi varmı,yani kişi sağlık raporu çıkartırken sgk'lı olarak çalışıyor olmasımı gerekli.
Zira sgk arkadaşlara bu yüzden ret kararı vermiş.
Bunda bir yanlışlık yokmu.

Mehmet005

Hayır işte, sgk'nın bu kararına dayanak olabilecek bir düzenlemesi yok. SGK kişinin vergi indirim hakkı var mı yok mu ona bakar/bakmalı. Raporu ne zaman almış, vergi indirimi nasıl alınmış vs. sgk'yı ilgilendirmez.

çalışmıyorken vergi indirimi raporu almak için hastahaneye gitmiş olabilir.
rapor vergi indirimi için değil herşey için kullanılır .
raporu aldıktan sonra vergi indirimi başvurusu yapmanız gerekir haliyle çalışıyor olmanız gerekir ve iş yerinden alınan dilekçe anlamında yazıyla vergi dairesine başvuru yapmanız gerekir gelen (ONAYLANAN) vergi indirim raporunuzla emekliliğe başvuru yapmanız gerekir.
anladığım kadarıyla burada bi yanlış anlaşılma var.
raporunuz alındığında ister çelışın ister çalışmayın bi önemi yok.
ama vergi indirim hakkı alabilmek için ve (VERGİ İNDİRİM RAPORU) ALABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYOR OLMANIZ GEREKİR.
ENGELLİ RAPORUYLA VERGİ İNDİRİM RAPORUNU KARIŞTIRMAYALIM.

musametin
Bizim burdaki sorunumuz vergi indirimiyle ilgili degil,
Sorun arkadaşlarımıza red kararı veren sgk'nın gerekçe olarak sağlık raporu çıkarttıklarında arkadaşların çalışıyor olmamalarıymış,böyle bir gerekçe olabilirmi,adam rahatsızliğı sebebiyle işten ayrılmış çalişamıyor olabilir.

Aynen mehmet ben vergi dairesine basvurdum hastaneye sevk etti hasta hanede rapor işlerim bitti hastane vergi dairesine raporu gönderdi o arada işten ayrılmak zorunda kaldım vergi dairesi raporu onayladı ssk basvurdum rapor tarihi işten çikiştan sonra olduğundan vergi indiriminden faydalanamaz diye cevap geldi çok saçma ama yapacak birsey yok

Bugün sgk gittim ordakilerde tam bilmiyor vergi dairesine gittim tekrar vergi indirimi talebinde bulundum 15 güne işyerinize gelir dediler bakacaz bende şaşırdım 3 4ay boşa gitti

Hmyr80

SGK'nın bunu sorgulamaya hakkı da yetkisi de yok. "Var" diyen hangi mevzuata dayandığını açıklamakla yükümlüdür. Bu konuda sgk'dan yazılı bilgi talep edin. Bence işgüzarlık ediyorlar...

Bülent bey ilginiz için teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacam inanın çok daraldim kafam almiyor

OturanBoğa bülent abi şimdi bu durumda arada kaldık nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Bana sgk 15 gün içinde telefonla arayıp bilgi alabilirsin dediler. Teşekkürler

timanidis

Yazılı olarak "şundan-bundan dolayı başvurunuzu reddediyoruz" dediklerinde, o red yazısına karşılık dilekçe yazıp "hangi mevzuat bunu diyor" diye soracağız. Ya bilmediğimiz bir mevzuat var ya da bir memur işgüzarlık etmeye başladı.

Ben ihraç öğretmenim. Ben %47 raporla erken emeklilige başvurdum. Raporum aynen onaylanmış. İstenen evraklarin gonderimesi halinde 5510 sayılı Kanunun 4. Maddesi, 6 fıkrasına göre emeklilik işlemleri yapılacaktır diye Ankara 'dan cevap geldi.Ancak milli eğitim 'de aynı şekilde onayı gelen bir hizmetlinin evraklar gönderilince emeklilik işlemleri iptal edildi dediler. Gerekçe olarak çalışırken başvuru yapmayı göstermiş Ankara.Aynı soruyu siteye geçen hafta sordum.Ama farklı alanlara çekildi. Ben de araştırdım. Sgk il müdürlüğünde malulen emeklilige bakan memurla görüştüm. Ssk'liler da vergi indirimine çalıştığı kurum aracılığıyla başvuru yapıldığı için çalışıyor olmak şart dedi.Memurlar da emeklilige başvurduğu zaman çalışıyor olması gerekir dedi.Benim emekliligimin de iptal edileceğini söyledi. 170 'i aradım. Böyle bir madde olmadığını söyledi. Avukatla görüştüm. Ssk'li vergi indirimine başvuruyu çalıştığı kurum aracılığıyla yapacağı için rapora basvururken calisiyor olmasi lazim dedi.Yapacağınız şey tekrar ssk li işe girerek başvuru yapmak.Yani hersey sil baştan.En sağlıklı bilgiyi Ankara'dan alabilirsiniz dedi.. Ankara sgk 'yi aradım . Santral 'deki memurlar bu konuları bilmiyorlar.Emekli lik sevk onayım bu hafta Ankara ya gönderilecek. Haftaya Ankara 'ya gidip bilgi alacağım. Ona göre hareket edeceğim. Size tavsiyem öncelikle il sgk Müdürlüğünden bilgi alın.

Kişisel başvuruyla çalışmıyor iken alınan engelli sağlık raporu (daha sonra işe girip çalışırken alınan vergi indirimi ile birlikte) SGK tarafından kabul görmezse ben daha bulaşmam bu işlere. İki kere ikinin dört etmediği böyle bir süreç insana okuduklarını anlamayı,bildiklerini ise unutturur.
Tek aklıma gelen çalışmıyorken alınan engelli raporu başvurusunun vergi indirimi için yapılıyor olması ve bu ibarenin raporda yer alması aksi halde her şey hikaye olur benim açımdan....

Gerçekden büyuk sıkıntı hep zaman kaybı hep maddi kayıp allah yardimcımız olsun
her gun birseyler degisıyor

Sağlık kurulundan alınan raporun ne şart da alınırsa alınsın çalışıyor iken veya işsiz iken (mevzuata rapor vermeye yetkili hastanelerden.) sonrasında SGK lı çalışmaya başlayıp,vergi indirimi başvurusu onaylandıktan sonra bundan sonrası önemli!! iş yerinde çalışmaya,engelli kadrosuna geçiş yapıp sonrasında gün,yıl ve pirim şartlarını tamamlayıp SGK ya emeklilik başvurusu yapmakta hiç bir sorun yaşanmayacağını SGK da yetkili bir kişiden net olarak öğrendim.bilgilerinize.

REKLİX açıklamana inanmak isterim ama SGK kural tanımıyor. Bahsetmiş olduğum sebeplerden dolayı, dosyamı SGK genel Müdürlüğüne gönderdiler şu An beklemedeyim ve inanıyorumki önümüzdeki günlerde benim durumunda olanların sayısı bi hayli artacak.

İşyerinizden Çıkış aldıktan sonra iş yeri sistem üzerinden SGK bilgi geçer. SGK gidip emeklilik işlmelerinizi başlatırsınız size bir Tahsis Talep nosu verirler.

O tahsis talep numarası ilen iş yeriniz size tekrar o numara üstünden SGDP li olarak giriş yapar. Bu işlem bir aksilik ilen karşılaşmazsanız 1 gündür. Bir gün içersinde iş yeriniz bildirim yapıcak siz sgk gidip tahsis numaranızı alıcak ve hemen şirkete vericeksiniz.

Yanlız iş yerinizi uyarın. Bazı yerlerde çalıma şeklini SGDP olarak bildirmeyip normal bildirim yapıyor. Bu olduğu anda Emekli maaşı otomatikman kesilir. Çok mağdur olan var.

İş yerinizi SGDP bildirimi için uyarmayı ihmal etmeyin.(siteden alıntıdır)

Merhaba

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Yalnız Anlatmış olduğun süreçle ilgili bir sıkıntı yok @Rumelili bizim konumuz SGK nın müfretadın dışına çıkması olmayacak sebepler yüzünden bizleri mağdur etmesi.

vergi indirimi emeklilik

Merhaba

Ben hastaneden rapor aldim ankara onayladı vergi indirimi oldu.zarf işyerine bekliyorum.bide sorim dedim defterdarliğa dediler artik zarf yok elektronik postayla muhasebe görecek dediler.ama onaylanmış raporunu aldim defterdarliktan.şimdi emekli olmak için sigortaya hangi evraklar verilecek

Mevzuat çok geniş sürekli değişiyor ve bu konu engellilik,malülen emeklilik konusu başlıca bir konu her memurun bunların hepsini bilmesi imkansız çünkü sürekli değişen bir mevzuatı yakalaması zor bilginin minaresi yok bu her konuda böyle, çoğunuz bu konuda işin içinde olduğunuz için daha çok şey biliyorsunuz çünkü ağırlığınız bu yönde siteye girdim çok bilgi var bende faydalanıyorum,

vergi indirimi müracatında ssk lı süresi devam etmediği zaman iş askıda kalıyor aslında bir bakıma mantıklı çünkü bunun amacı sadece vergi indirimi ve defterdarlık işin bu kısmına bakıyor ilgilendiği konu sadece vergi ve vergiden yapılacak indirim, emeklimi olacak vs.bunlar onların konusu değil ilgiside değil,süreli süresiz rapor kişiler genel olarak emekli olmak için bu yolu izliyorlar önce vergi indirimine başvuruyor ordanda emeklilik yoluna gidiyor,

rahatsızlığı olan ve babasının yanında çalışan işyerinin bir takım nedenlerle ani kapanışı ile ssk çıkışı ve yapılan müracat askıda kaldı
eşinin üstüne yaptı işyeri açıldı sonra tekrar giriş yeni vergi müracatı hastaneye git ordan emeklilik müracatı emekli oldu,

çok haklısınız engellilik hastalık git uğraş normalde bile insan bir takım işlemlerden yoruluyor canın çıkıyor bazen, devletin bu işi biraz daha kolaylaştırması gerekiyor,

göğüs kanseri olmuş ameliyat tedaviler ve emekli olmuş sonra gelmiş 62 yaşına durumu iyiye gittiği için iyileşme gözlemlendiği için tak diye maaşını kestiler geldi ağlıyor maddi durum iyi değil,aslında bir bakıma düşünürsek iyi iyileşmiş ama mantıksal düşününce zaten kanser hastası 62 yaşında bir takım tedaviler devam ediyor ve zaten çalışamaz nerde çalışacak iş bulcak,belirli bir rahatsızlığı olmayan çoğu kişide o yaşta çalışamıyor nedenleri oluyor, buda o hasta olan kişinin ihmali kabul ediyor imkanım vardı zamanında yapabilirdim 3.600 günü tamamlayabilirdim kendimi garantiye alabilirdim üzerinde durmadım, bu konuda suçlu olanda devlet değil kendisi kaideler şartlar var,

Üst Alt