Mevzuat çok geniş sürekli değişiyor ve bu konu engellilik,malülen emeklilik konusu başlıca bir konu her memurun bunların hepsini bilmesi imkansız çünkü sürekli değişen bir mevzuatı yakalaması zor bilginin minaresi yok bu her konuda böyle, çoğunuz bu konuda işin içinde olduğunuz için daha çok şey biliyorsunuz çünkü ağırlığınız bu yönde siteye girdim çok bilgi var bende faydalanıyorum,
vergi indirimi müracatında ssk lı süresi devam etmediği zaman iş askıda kalıyor aslında bir bakıma mantıklı çünkü bunun amacı sadece vergi indirimi ve defterdarlık işin bu kısmına bakıyor ilgilendiği konu sadece vergi ve vergiden yapılacak indirim, emeklimi olacak vs.bunlar onların konusu değil ilgiside değil,süreli süresiz rapor kişiler genel olarak emekli olmak için bu yolu izliyorlar önce vergi indirimine başvuruyor ordanda emeklilik yoluna gidiyor,
rahatsızlığı olan ve babasının yanında çalışan işyerinin bir takım nedenlerle ani kapanışı ile ssk çıkışı ve yapılan müracat askıda kaldı
eşinin üstüne yaptı işyeri açıldı sonra tekrar giriş yeni vergi müracatı hastaneye git ordan emeklilik müracatı emekli oldu,
çok haklısınız engellilik hastalık git uğraş normalde bile insan bir takım işlemlerden yoruluyor canın çıkıyor bazen, devletin bu işi biraz daha kolaylaştırması gerekiyor,
göğüs kanseri olmuş ameliyat tedaviler ve emekli olmuş sonra gelmiş 62 yaşına durumu iyiye gittiği için iyileşme gözlemlendiği için tak diye maaşını kestiler geldi ağlıyor maddi durum iyi değil,aslında bir bakıma düşünürsek iyi iyileşmiş ama mantıksal düşününce zaten kanser hastası 62 yaşında bir takım tedaviler devam ediyor ve zaten çalışamaz nerde çalışacak iş bulcak,belirli bir rahatsızlığı olmayan çoğu kişide o yaşta çalışamıyor nedenleri oluyor, buda o hasta olan kişinin ihmali kabul ediyor imkanım vardı zamanında yapabilirdim 3.600 günü tamamlayabilirdim kendimi garantiye alabilirdim üzerinde durmadım, bu konuda suçlu olanda devlet değil kendisi kaideler şartlar var,