Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor aldıktan sonra vergi indirimi için başvuru prosedürü..?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhaba

Sağlık kurulundan engelli olduğumuza dair belgeyi aldıktan sonra

1..VERGİ MUAFİYETİ İÇİN BAŞVURABİLMEM İÇİN ÇALIŞMAM GEREKİYOR MU ,BU KAĞIDI ÇALIŞMADAN DA ALABİLİR MİYİM yoksa BİR İŞYERİNDE ÇALIŞIYOR OLMAM ŞART MI

2..DİYELİM ÇALIŞIYORUM VERGİ MUAFİYETİ UYGULANSIN KAĞIDI BENİM EV ADRESİME GELİR Mİ ,İŞYERİNE GİTMESİNİ İSTEMİYORUM NE YAPMAM LAZIM

Vergi indiriminden yararlanabilmeniz için çalışıyor olmanız gerekli.İş yerinizin vergi dairesine yazısı ile başvuruda bulunursunuz.Vergi dairesi de sizi hastaneye sevk eder.Raporunuz onaylanırsa size elden vermezler iş yerinize tebliğ ederler.Bende şuan o süreç içindeyim.

iyi de süreci elden ben kendim takkip etmek istiyorum nasıl olacak , bence eksik biliyorsunuz

Vergi indirimi dediğimiz şey,çalışıyor iken ödediğiniz gelir vergisinden indirim yapma anlamına gelir. Ek olarak yaşa bağlı olmadan çalışma süresi ve prim gün sayısı şartlarını yerine getirdiğinizde size erken emeklilik avantajı sağlar.

Elinizde yeni alınmış sağlık raporunuz versa,işyerinizden orada çalıştığınıza dair alacağınız belge ve raporunuzla bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine başvurmanız gerekiyor.

Bu aşamada süreci kendiniz takip edebilirsiniz ama sonuç mutlaka işyerinize gelir.

Dediğim gibi bende vergi indirimine başvuru yaptım.Benim sürecim bu şekilde gelişti.

BuTcHeR

peki ben Bursada yaşıyorum , bunun için Bursaya mı Ankara mı başvuruda bulunağım , işlemler bulunduğumuz şehirde mi oluyor yoksa ANkaraya gitmek zorunda mı ....tşk

Bursa Vergi Dairesi'ne başvuruyorsunuz.
Onlar evraklarınızı Ankara'ya gönderiyor.

erdem uğur...erdem bey ne zaman başvurdunuz siz ne kadardır bekliyorsunuz?...ben 23 ocak ta başvurdum herkes normalde 2-3 aylık bir süreçden bahsediyor ama bakalım şansımıza:)

bende vergi indirimine başvuruda bulundum, iş yerine bilgi verilecek diye söylnildi. Fakat ben cvp gelmeden o iş yerinden ayrıldım yeni bir işe girdim şuan ne yapmam gerekiyor? sorgulama yaptığımda ( İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz ) yazıyor. Çıktığım iş yerine bildirildi bişey yapmam gerekiyor mu?

vergi indirimi sorgulama yazdığında kendiniz sorgulayabiliyor sunuz.
http://eviss.ivdb.gov.tr/

Vergi indirimini almış olduğunuz vergi dairesine giderek,yeni işyerinize hitaben yazılmış vergi indirim yazısı almanız gerekiyor.

Merhabalar,
Vergi indirimine başvurdum.
%60 oran çıktı.
Erken emeklilik için bundan sonra yapmam gereken prosedürler nelerdir ?

esra/...esra hanım vergi indirimini müracat ettikten kaç ay sonra sonuçlandı dereceye girmeniz..hastalığınız neydi sorması ayıp olmazsa ,birde vergi indiriminiz sürelimi süresizmi.??...bu arada hayırlı olsun darısı bizim başımıza..:)

Ben 2017 kasımda heyete girdim sonrasında 2018 şubatta Ankara kurul beni tekrar hastaneye sevk etti 7 Martta yani dün tekrar hastane heyetine girdim Ankaraya raporun yollanması işyerime tebliğ edilmesi 2 ay sürer bu çok uzun bir süreç malesef.

02.03.2018 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
08.12.2017 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor

süresi yazmıyor.bilmiyorum :confused:

Vergi indirimini almış olduğunuz vergi dairesine giderek,yeni işyerinize hitaben yazılmış vergi indirim yazısı almanız gerekiyor.

Bu ne için gerekli acaba?

Yeni işyerinizde vergi indirimi alacaksınız bunu yapacaksınız.

esra/....takiben 3 aya yakın sürmüş..bir şey yazmıyorsa süresiz verilmiş hayırlı olsun:)

Tşk ederim darısı almak isteyenlerin başına:)

İstanbul için iş yeri büyük mükelleflere bağlıysa Şişli 'ye, değilse Fatih 'e gitmek gerektiğini söylediler. Anadolu yakasındayım. Bu bilgi doğru mu? Bu arada çalıştığım firma İstanbul 'da ama firmanın bağlı olduğu vergi dairesi Gebze 'de. Herkes farklı bir şey diyor, net bilen var mı?

Arkadaşlar merhaba,

Vergi dairelerine telefon ile ulaşamıyorum. Hangi vergi dairesine gitmek gerektiği ile ilgili net bilgi sahibi olan var mı? Yakındaki bir vergi dairesine gidebiliyorsan bir iki saatlik izin işimi görecek ancak 30-40 km ötedeki bir vergi dairesine gitmem için işyerinden tüm gün izin almam gerekiyor. Bilgi sahibi olanların paylaşımda bulunmasını rica ediyorum.

Bugün de çevremdeki hiçbir vergi dairesinden bilgi alamadım... Ordan oraya bağlıyorlar sonra da telefonu kapatıyorlar. Yok mu şu işin aslını bilen?

hcm..istanbul fatih vergi dairesine bizzat girmeniz daha iyi olur,çünkü orası birnevi bu işlerin genel merkezidir ve en net sağlam cevabı ordan alırsınız..kolay gelsin..

esra/

Arkadaşlar bağlı olduğunuz ilin vergi dairesi başkanlığına gidip bireysel olarak kendinizde alabilirsiniz sonucu.
Benim süresiz %50 raporum vardı bir yerde kendimi 15 gün sigortalı gösterdim ve işe giriş bildirgesi aldım bireysel olarak başvuru yaptım. Bana 3,5-4 ay sonra gel sonucunu buradan alabilirsin dediler. Ve ben başvuru yaptığım esnada başka bir arkadaş geldi bizim gibi ben sonucumu soracaktım dedi memur evet gelmiş dedi kağıt imzalatim direk elden kendisine verdiler evrağını.

Üst Alt