Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alımı ve emeklilik başvurusunu başka bir ilde yapabilir miyiz?

Nizipli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb araniza yeni katildim eski paylaşım ama dikkatimi çekti sormak istedim bende. Diyelimki istda yaşıyoruz batmandan %60 rapor aldik islemlere nerden başlayacağız sonucta çalıştığımız yer istda ve hala çalışıyoruz istla gelip sgkya baş vurup ben geldim emekli olmak istiyorum raporum bu mu diyecez yoksa batmandan aldik diye islemlerede oradanmi baslamak gerekiyor cevap verirseniz sevinirim.

Nizipli mrb
Raporunuz yeni tarihli ise ve yetkili bir
devlet hastanesinden alınmış ise istanbulda
Çalışıyorsanız iş yerinizden sgk çalıştığınıza dair yazı ve iş yeri imza sürgüsü ile birlikte vergi dairesine baş vuruda buluncaksınız eğer vergi indiriminiz onaylanır ise ve tüm şartlarınız oluşmuş ise sgk emeklilik için baş vura bilirsiniz
Sgk raporu hangi ilde aldığınıza bakmaz önemli olan vergi indiriminiz ve aynı ilde çalışıyorsanız o il den baş vurunuz alınır.

Şuan çalışıyorum randevu alamadim istdan alacam randevuyu az once silivri devlet hastanesi ni arayip bilgi aldım bana randevudan once vergi dairesi engelli birimine gidip ordan vergi indirimi talep etmemi sevk icin evrak almam gerektigini söylediler suan hicbir hastenden raporum yok ama kime sorsam bişey diyor ne yapacam nas yol izliyecem bilmiyorum çalıştığım yer engellime ragmen çalışmamda zorluk yaratmiyorlar ama ben yinede rapor alip bunu resmilestirmek istiyorum bana lutfen bir fikir bir yol gösterin :(

Nizipli

Emeklilik hangi statüde olacak, o önemli

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

15.04.1986 doğumluyum
sigorta girişim 20.10.2002
bizim sektörde ne yazıkki sigortalar tam yatmiyor kimlil istiyorlar veriyoruz giris yapılıyor ama 4 5 ay sonra haberimiz olmadan çıkış yapılıyor
şuan icin 1830 günüm var
rapor olarak şuan yeni muracaat ettim vergi dairesi silivri devlet hastanesi icin yazi verdi ekim ayi randevum var
obezim diyabet 2 rahatsızlığım var e10 e14 tanısı konuldu raporlu ilac kullaniyorum haricinde bir boyun fıtığı ve 3 bel fıtığı var bel fıtığı icin ameliyat oldum doktorum 2 tanesini aldı birini almadi almak riskli olabilirmis benim icin sinir fitiga yapışmış kopma ihtimalinden 2si alindi sadece ama onlarda nuks etti yeniden ameliyat diyorlar ama olmak istemiyorum

6 ayim bosu boşuna heba oldu amaliyat olduk diye sag ayak parmaklarimda fonksiyon kaybi var suan topugumun uzerinde yürüyorum resmen durumum bu şansımı deniyecem umarim birşey olur en azindan yaşi beklemeden emeklilik önü açılır.
Sizce rapor verirlermi eş dost boşuna zaman harcadığımi söylüyor doktorlarada sorulmuyorki hocam rapor alabilirmiyim diye iyiki bu blogu buldum yoksa coktan pes etmiştim bende.

Buarada cevap verdiginz için teşekkürler allah razı olsun sizlerden.

Son düzenleme:
@Nizipli

2002 tarihi staj değil TAM pirimse emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde 2002 tarihi temel alınacak

2008_oncesi.PNG

(15.04.1986 + 18 =) 15.04.2004 tarihi emeklilik hesabında sigorta başlangıç tarihi sayılır.

Eğer %40-59 raporla 3. derece sakatlık indirimi alırsanız (15.04.2004 +) 19 yıl sigortalılık süresi 4240 primle emekli olabilirsiniz.

Eğer %60-79 raporla 2. derece sakatlık indirimi alırsanız (15.04.2004 +) 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi 3920 primle emekli olabilirsiniz.

Biseyi merak ediyorum kurula gittigimde bana soracakarmi ne için rapor almak istediğimi bir yakınım soran olursa 2022 aylığından yararlanmak icin de dedi ama ben 2022 degil yada malulen emeklilik de degil vergi indirimli yaş emekliligi için çünkü bir sekilde calismaya devam etmem gerekiyor bu konuda bir bilgi verebilirmisiniz. Ve raporu aldığımda vergi indirimi de aldığımda primim az sonucta bununla ilgili olarak askerlik harici geriye dönük odeme yapma şansımız varmi acaba ?

Nizipli

Vergi indirimi için engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız.

Hayır, askerlik hariç bir borçlanma yapılamaz.

Bilgi icin tesekkurler allah razı olsun

Sonunda heyete girdim...

Sayın abilerim ablalarım bir fikir verin şu kardeşinize

bugün sağlık kuruluna girdim muane formu verdiler 7 ayri bölüm gezdim
fitik için yada fonksiyon kaybı için nöroloji oran vermedi
fizige gidince anlat neyin varsa dedi gittim anlattım fizik ayak parmağındaki fonksiyon kaybı na %10 verdi ayrica 3 bel fıtığı icinde %38 verdi ama bunu sayfanın arka kısmına yazdi
her ikiside gecerlimi acaba ?
Sağlık kurulundaki çalışan memurlar gecerli ama yeniden hesablanacak dedi net bilgi yok
diyabet 2 icin %20
obez için %10 verdiler

yarında heyet icin gel dediler acaba orada daha ayrıntılı muane ederlermi ve bu oranların yarin düşürme olasılığı varmı heyette bir doktor mu olur yoksa bugun gezdiğim doktorların hepsi ordada olurmu ??

Cevap için teşekkürler biraz kafanızı şişirdim biliyorum ama çarşambadan sonra yeni sorularla gelecem hakkınızı helal edin şimdiden iyiki varsınız #oturanBoga bulent abi.

Bugun hastaneden raporumu almaya geldim engelli sağlık kurulu formunda diyabet2 %20 kas iskelet için %46 yazıyor sonuç olarakta %57 yazıyor rapor sürekli ama bunun birde ankara ayağı var ordada kesinti olacak mutlaka neden daha ankaraya gitmeden kesinti yapmışlarki normalmi bu ?

Sürekli ibaresi ne anlama geliyor yillar sonra yenidenmi heyete girmem gerekecek bazıları suresiz olmasi lazim diyor ?

sürekli ömür boyu demek süresiz demek iyi yani

Şimdi ne yapmalıyım nasil bir yol izlemeliyim sonucta vergi dairesi beni sevk etti ordan cevap gelmesini beklemelimiyim yoksa cevap gelmeden mesela engelli karti sosyal yardim karti vs gibi şeyleri çıkartmalımiyım ve çalıştığım yerin benim engelli çalışan olmamda bir yararı varmi varsa neler bunlari nerden ogrenebilirim burada kimse cevap verip yardımcı olmuyorki anca ustteki hakkinda ne düşünüyorsun alttaki hakkinda ne düşünüyorsun gibi paylaşımlar gündemde :(

Nizipli

Oranlar balthazard formülü ile toplanır. Yani 2+2=4 etmez.

Vergi indirim süreci işler. O arada elinizde rapor varsa kimlik vb. haklar için başvurabilirsiniz. Bunların vergi indirimi ile bir ilgisi yok

Merak ettiğim ankara merkez saglik kurulu yine hesap yapıp düşürürmu raporumu

ayrıca engelli kimligi için nereye muracaat ediliyor.
Ve bomba soru calıştığım yere bir faydası oluyormu vergi indirimli çalışan olmam

bunlarada cevap verirseniz cok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

Raporum hala ankara maliyeden gelmedi bu durumdayken yukseltebilirmiyim raporu sağlık kurulundan yeniden randevu alarak ?

@Nizipli
Raporunuz sürekli ve henüz çok yeni. Bu durumda yeniden rapor talep edemez, ancak il sağlık müdürlüğü vasıtasıyla rapora itiraz edebilirsiniz.

İkinci olarak, rapor oranı yükselse bile vergi indirimi derecesini yükseltmek için önceki başvurunuza cevap gelmesini beklemelisiniz.

Böyle bir rapor almışken durumu neden karıştırıyorsunuz onu anlamadım.

@Nizipli mrb önecelikle hayırlı olsun:
Sorularınıza sırasıyla cevaplıyorum

1)elinizde raporun aslı veya aslı gibidir bir nüshası var ise
Engelli kartına başvuruda buluna bilirsiniz
Aile ve sosyal politikalar bakanlığına.
2)çalıştığınız işyerinde 100 kişi veya daha fazla çalışanı var ise engelli raporunuzla işkura kayıtınızı yaptırın
Sgk priminizin tamamı devlet tarafından karşılanacaktır
İş yeri engelli çalıştırdığı için devletten teşvik alacaktır.
3)Vergi indiriminizde 3 ay içinde sonuçlanıp
iş yerinize cevap verilecektir
dereceye girmeniz durumunda maaşınza 50 tl gibi bir fark yansıyacaktır. yukarıdaki işlemleri yaparken ankaradan vergi indirimi sonucunuzu beklemenize gerek yok.

not: sitemiz her anlamda donanımlı ve olduğundan bilginin yanısıra eğlence oyun arkadaşlık gibi paylaşımlarda yapılmakta cevap aradığınız sorular olduğunda birini etiketleyip veya yeni konu açarsanız çok daha hızlı bilgi edinirsiniz.

Üst Alt