Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alıp işyerime sunmam bir sıkıntıya yol açabilir mi?

maxell07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Özel bir şirkette yaklaşık on yıldır çalışıyorum.Ocak ayında yüzde kırk engelli raporu aldım.Nisan ayında EKPSS'ye gireceğimden dolayı çalıştığım işyerine raporumu sunmadım.
İnsan kaynaklarına raporumu sunduğum zaman benim için sıkıntı olabilir mi?
Ayrıca çalıştığım işyerinde ağır ve tehlikeli işler statüsünde çalışmaktayım.
Sizce ben ne yapayım?

raporunun olması raporunda ağıt ve tehlikeli işlerde çalışmaz ibaresi varmı yokmu iş yerine bildir raporu insan kaynaklarında ne sorun çıkabilirki hem vergi muafiyetinde bulunacaksın hemde erken emeklilik fırsatın olacak raporunda hangi rahatsızkların var

Merhaba hilal72,
Raporumda şeker,astım ve kulakta duyma bozukluğu var.
Önlisans'tan EKPSS'ye gireceğim.
Acaba diye kafamı sürekli kurcalayıp duruyor :)

ekps ye gircekseniz şu an için iş yerinize vergi muafiyeti için başvurmayın ozaman şeker ve işitme için bir şey olmazda astım için bilemiyorum yaptığınız işte astım size sorun çıkarıyormu çıkarmıyor ise bir şey olmaz diye düşünüyorum

Sağlık sorunlarından dolayı işten çıkarılmak

Arkadaşlar,
Kurumsal bir şirkette yaklaşık on yıldır çalışmaktayım.Ocak ayında kronik hastalıklarım dan dolayı yüzde kırk rapor alıp şirketime sunmuştum.Çalıştığım birimde ağır ve tehlikeli sınıfına giriyor.
Bugün sabah bölge müdürü sağlık sorunlarımdan dolayı bulunduğum birimde çalışamayacağımı ve işyerinde de diğer birimlerde boş kadrosu olmadığı için işten çıkaracaklarını söyledi.
Şimdi ben nasıl bir yol izlemem gereklidir?
Fikir yürütebilecek arkadaşlar var mı?

Başka yolu yok mu? İlla çıkaracaklar mı? İşten çıkarmak son çaredir. Hukuk birimleri yok sanırım böyle bir aptallığa kalkışmaları normal değil. Dediğini< gibi kurmsal bir şirket ise. İşten çıkarırlarsa hemen dava açın. 10 yıl iyi bir süre. Çok iyi tazminat alırsınız. Ayrıca sizi neden çıkarttıklarına dair bi yazı isteyin. Yani çıkış kağıdına şunu yazsınlar 'Kişi sağlık sorunları nedeniyle çıkarıldı gibi' bunun altınada tüm haklarım saklı kalmak kaydıyla yazıp imza atın ve onun bir fotokopisini alın. Ayrıca engelli birini sağlık yüzünden çıkarmaları ayrıca bir aptallık. Hiç ses çıkarmayın henüz nasıl bir şey yaptıklarının farkında bile değiller.
maxell07

@ttggccee
Şu anda sessiz bir şekilde beklemedeyim.Utanmadan daha insan kaynaklarına git sağlık sorunlarımdan dolayı işten ayrılıyorum diye dilekçe yaz diyor :)
Bakalım göreceğiz ayın biri itibariyle de işyerinden ilişiğini kesersin diyor.

ne işyerleri var şükretmeliyim ben %90 engelliyim işyerim beni engelli kadrosuna aldı 1,5 ay hastanede yattım beni bekldiler

sakın dediklerini yapma , ibranameyle fesih bildiriminide lehine değilse imzalama.
ihbar ve kıdem tazminatı vede issizlik ödeneği alırsın.
sgk çıkış bildirgesinde kod "3" varsa istifadır ve yine imzalama

@serh@t
Kardeşim beklemedeyim şu anda.Nasıl olsa ararlar :)
Ayrıca benim bildiğim kadarıyla OHAL bitene kadar da işten çıkarmak yasak.
Bunlar bana sen istifa et haklarını verelim diyorlar.

maxell07 Bazı Şirketler Uyanıktır. Ama sen onlardan daha iyi uyanık olmalısın Dikkat et hakkını yedirme :cool:

Şimdi internet te biraz araştırma yaptım OHAL'de şirketler belli şartlar oluşursa işçi çıkarabiliyormuş.Benim durumumda sağlık sorunlarından dolayı olduğu için çıkarabilirler.
O zaman ben onların çıkarmasını bekleyeyim :)

Madde 11 – Bu Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi gereğince olağanüstü hal ilanında; genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak, şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek amacıyla 9 uncu maddede öngörülen tedbirlere ek olarak aşağıdaki tedbirler de alınabilir:
n) İşçinin isteği, ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller, sağlık sebepleri, normal emeklilik ve belirli süresinin bitişi nedeniyle hizmet aktinin sona ermesi veya feshi dışında kalan hallerde işçi çıkartmalarını işverenin de durumunu dikkate alarak üç aylık bir süreyi aşmamak kaydıyla izne bağlamak veya ertelemek,”

Aynen öyle ama dikkat et hangi evraka imza attığına.

Calistigim sirkette adam gece vardiyasinda esniyor diye cikardilar ohal hikaye yani isveren isterse herseyi yapar

Bende bi şirketin Hukuk birimindeyim. İnsan kaynaklarından imzalanan belgeler geliyor banada. Sana fesh bildirimi verirlerse eğer imzalama ve kendi yazımı kendim yazmak istiyorum de. Şu tarihte şu hastalığım oldu şu kadar zamandır şu firmada çalışıyorum, ancak şu sebepler gösteriler iş akdim rızam olmadan fesh ettiriliyor yaz. Siz bunu imzalayın bende çıkışımı imzalarım de. Ama kıdemli müdüre imzalat kaşelet ad soyad tarih yazdır muhakkak. Onların verdiği fesih bildiriminide imzalama. Çünkü dava açtığın zaman mahkeme şirketten senin sicil dosyanı isteyecek. Fesih bildirimin imzasız olursa eğer zaten geçersiz sayılır. İmzasız belge kabul edilmemiş belgedir. Bak ben haksız yere çıkarılan insanlara 200 300 bin gibi tazminatlar ödediğimizi biliyorum. Tabi kişinin kıdemine ve maaşınada bağlı ama sen yinede korkma hakkını aramaktan vazgeçme kimse bir şey yapamaz sana. Elini güçlü tut. Avukata ihtiyacın olursada söyle her türlü bilgide yardımcı oluruz.

ttggccee
Ben dediğin şekilde dilekçeyi yazarım.Ancak imzalayacaklarını zannetmiyorum.Hadi imzaladılar diyelim.Benim işyeriyle ilişiğimi kesmem için başka evrak imzalamam gerekmeyecek mi?

maxell ver tazminatımı cıkayım de kabul etme

ttggccee
Dün akşamüstü bölgedeki insan kaynaklarına bakan arkadaş beni aradı.Günlük iki saat iş arama iznimin olduğunu söyledi.Çıkış tarihim ne zaman diye sorduğumda merkezden haber bekliyoruz onlar ne zaman derse o zaman çıkacaksın dediler.Daha hiçbir kağıt imzalatmadılar.

Üst Alt