Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alırken oğlumu götürmek zorunda mıyım?

bilal efe

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
4.5 ay sonra bu pazartesi taburcu olduk ağlaya ağlaya yazıyorum,heyet raporu almamız gerekiyor.Oğlum yatağa bağımlı,sağ tarafı felç,sol tarafı distoni hareketli,konuşma yeteneğini kaybetmiş ve iki gözde görme sıfır halde şu an.Heyet için muhakkak oğlumu götürmek mi gereklidir.Yardım ederseniz sevinirim saygılar.

Sevgili Ömer; oğlunuz Bilal için geçmiş olsun.Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. Heyet raporu için daha detaylı bilgiler vermelisiniz ki forumdaki deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olmak adına paylaşımda bulunsun. Oğlunuz kaç yaşında,hastalık-ları ve tanıları neler? 4.5 ay hastanede hangi bölümde tedavisi sürdü bunlar size yol göstermesi bakımından önemli kriterler. Heyet raporunu almanızdaki neden evde bakım aylığına müracaat ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı bulunduğunuz İl Müdürlüğüne müracaatınız ve oradan alacağınız sevk yazısı ile kurumun yönlendireceği "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" vermeye yetkili hastanedeki tetkikler ve muayenelerin ardından alabilirsiniz oğlunuzun raporunu. Yok vergi indirimi ile emekli olması ise isteğiniz bulunduğunuz ilin Gelir İdaresi Başkanlığı ya da Vergi Dairesinden alacağınız resmi sevk yazısı ile; Malulen Emeklilik ise SGK na müracaatınızın ardından kurumun sevki ile alabilirsiniz raporunuzu. Önünüzde oldukça zorlu bir yol var. Ankarada Dr. Sami Ulus Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine oğlum Devrim için Engelli Sağlık Kurulu Raporu ilk müracaatımın öncesinde aynı hastanenin 5 yıllık takipli hastası olmasına rağmen oğluma 14ayda ve sadece 1yıl süreli rapor alabilmiştim. Her tetkik MR Ultrason Biyopsi vs raporları için ayrı ayrı alakasız tarihler veriyorlar.
Oğlunuzun hastaneye gitmesi kesinlikle şart. Ben de her rapor dönemi oğlumu tam teşekküllü ambulans ile götürebiliyorum hastaneye. Solunum ventilatör cihazında, yeme içme mama ile ve midesinde peg ile kısaca beslenmesi de makina ile.Buna rağmen her rapor yenileme döneminde binbir eziyet.

Son olarak oğlunuzun gözlerinde görme probleminden bahsetmişsiniz. Oğlum Devrim son 6 yıldır yılda ortalama 3.5 - 4 ay aynı hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Nörolojik tedavilerde yoğun miktarda ilaç yüklemeleri yapılıyor ve yoğun bakımdan her taburcu olduğunda yaklaşık 1 ay gözlerinde hiç görme olmuyor ama 1 ayın sonunda görme duyusu tekrar işlevselleşiyor.En son bu yıl 9 Nisanda yoğun bakıma yatırdık ve geçtiğimiz Cuma günü taburcu oldu hastanede iken son 1 ayı hiç görme yoktu. 1 haftada yavaş yavaş görmeye başladı oğlumuz.

götürmeniz gerekir arkadaşım ancak raporunuz sürekli olur bence yani bir daha gitmenize gerekte kalmayabilir çok geçmiş olsun

sağolun arkadaşlar,oğlum 7 yaşında 5 ay öncesi sağlıklıydı.Tüberküloz menenjitten dolayı bu hale geldi,annesi çalışıyordu işten ayrılmak zorunda kaldı,bakım aylığı için araştırıyorum.beyinde şant var trakeöstami kanülü ile nefes alıyor ve mide de pegle besliyoruz durum bu,hayatımız yıkılmış vaziyette söylediğiniz kadar eziyete dayanabilirmiyiz bilmiyorum.çünkü bırakın ambulansla götürmeyi,çocuğa pozisyon vermek için dokunsak sesi çıkmasa bile yüz ifadesi ve gözyaşları ..canını acıtıyo.Yinede teşekkür ederim arkadaşlar hepimize geçmiş olsun saygılar

arkadaşım çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun ama herşey sabır Allah sabrını verecektir sizlere kolay gelsin zor bir durum ama yapacak bir şey yok be kardeşim

heyet raporu nasıl alınır?

Arkadaşlar iyi akşamlar,yarın sabah heyete gideceğiz oğlum için,tbc menenjit sonrası budanmış dal misali ne görüyoruz,ne konuşabiliyoruz,ne de hareket edebiliyoruz.Sadece duyabiliyoruz ve yerine göre gülebiliyoruz.Heyete girme sebebimiz evde bakım ve 2022(ne olduğunu bilmiyoruz ama).Çocuk 7 yaşında,bu rapor için hangi yolları izlemeliyiz,bilgilendirecek arkadaşlara müteşekkirim,hepinize saygılarımla..

Son düzenleme:
öncelikle sosyal güvenceniz olmayacak yani yeşil kart misali eğer gelir testi yaptırmadıysanız gss yaptıracaksınız ve test sonucunuz g0 çıkacak ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına raporunuzla baş vuracaksınız gerisi formalite zaten ama önemli olan gelir testinden g0 almanız yoksa yardım alamazsınız

diğer şartlar için ayrıntılı bilgileri forumda az bi incelersen bulabilirsin

Üst Alt