Arkadaşlar ne denir bilmiyorum öncelikle herkese geçmiş olsun ALLAH herkesin yardımcısı olsun, benim problemim rastgele tek böbrekli olduğumu öğrendim ve diğer böbreğimin %60 çalıştığını öğrendim doktor acil bir durum yok dedi fakat diyet yapıp kilo verip tuzu kesmelisin dedi boyum 1.78 kilo 120 2 haftada sadece pilav makarna ve tatlıyı kestim 5 kilo verdim şimdi tuzu da kesip diyet yemekler yemeğe başladım umarım dahada vereceğim bu arada doktor çalışıyormusın diye sordu ve %55 ben rapor veririm dedi bunun haricinde orta derece uyku apnem var ahi 22 bel ve boyun fıtığı da var boyun fıtığı tehlikeli ameliyat olmam gerekliymiş sağlık raporu alıp vergi indiriminden yararlanmaya karar verdim ama nasıl bir yol izlenecek neler yapılacak bir bilgim yok sigortada sigorta başlangıcı 2000 deki staj gözüküyor ama ilk prim 2004 senesinde yattı ve bu zamana kadar aralıksız yattı primim 5918 gün gözüküyor şimdi ben kendimde herhangi bir sıkıntı hissetmiyor ve çalışabildiğim kadar çalışmak istiyorum vergi indirimine başvuru yaparsam emekli olmak zorunda mıyım yoksa benim isteğime kalan bir şey mi %60 ve üzeri mi alsam daha iyi %60 dan aşağı mı alsam daha iyi genel olarak ne gibi haklarım oluyor aydınlatırsanız sevinirim