Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alırsam kurumumda engelli kadrosuna geçebilir miyim? Şartlar nedir?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar, şu an normal kpssden atanmış birisiyim. 7 yıldır bu kadroda çalışıyorum.
ancak daha önce almam gereken raporu hep erteledim. kurumda düzenim bozulmasın diye.
ama artık almam gerektiğini farkettim.
yüzde 60 raporumu alırsam, kurumumda engelli kadrosu dolu olduğu için ben de engelli kadrosuna geçemez miyim ?
ya da asıl öğrenmek istediğim şu..
16 yıl çalışma süresi ile erken emeklilik hakkından faydalanmak için, engelli kadrosunda çalışmak şart mı ?
kadro dolu ya da boş olsun... raporumu aldığımda beni otomatikmen engelli kadrosuna geçirirler mi ?
teşekkür ederim.

Erken emeklilik haklarından faydalanmak için engelli kadrosunda olma şartı yoktur.

malülen emekli olmak için engelli kadrosunda çalışman gerekmiyor. Malülen emekli olmak için sgk ya başvurursun seni hastaneye sevk ederler rapor oranına göre ederler veya etmezler yani engelli kadrosunda olmadan da malülen emekli olabilirsin rapor oranın % 40 ve üzeri ise

Dövletinin verdiği bir hak varsa yararlanırsın.Değişen konjöktür falan gerekmez dostum.Kurumlarda azalmayıda vede küçülmeyecek bakmazlar dostum.Devlet hakkı verdimi yeter.

1) Erken emeklilik sadece engelli kadrosunda çalışanlar için geçerlidir..

2) Engelli kadrosundan memur olarak atanıp, hastalığı iyileşen kişinin memurluğu iptal olmaz sadece engelli statüsünden çıkarılır ve normal memur statüsünde çalışmaya devam eder..

3)Normal memur statüsünde çalışan bir kişi, sonradan engelli olup %40 ve üzeri rapor alırsa engelli memur kadrosuna girmiş olur ve erken emeklilik hakkı doğar..

ZAFERKEN
hahahahha :)
beni yanlış anlıyorsun kardeşim.
neyse bu tartışma bitsin..
böyle bir konu için seni kıracak değilim. kırdıysam da affola.

Zamanın Ötesinde
- erken emeklilik; 657 sayılı kanunun 53. maddesi gereği engelli kadrosuna atananlar ile
normal olarak memurluğa girse bile memuriyete girmeden önce almış olduğu raporu elinde olanlar için verilmiş bir hak.
örneğin engelli statüsünde çalışmayan normal KPSS ile atanmış birisi, eğer işe girmeden önce bir rapor almışsa, işe normal statüde girse bile erken emekli oluyor.

- memuriyete girdikten sonra, doğuştan engelli olduğuna dair rapor alanlar da artık Allah ne verdiyse 25. madde ya da 28. madde falan filan ve geçici 4. mad. kapsamında değerlendiriliyor. tabi anca değerlendiriliyor. henüz rast gelmedim o hakka kazanan birisine.

- sonradan engelllik ve maluliyet başka bir konu ::).. ben doğuştan engelli olanlar için diyorum.
Teşekkür ederim

Üst Alt