Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor alma sebebini ne olarak seçmeliyim?

Yer6

Yasaklı Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba sağ diz ve diz altından silahla yaralanma sonucu bacağımda 4 santim kısalık, dizimde %80 hareket kısıtlılığı, diğerine göre zayıflık ve ayağımdada çukur taban sorunu olmaya başladı. Rapor için hangi bölümlere gitmem gerekli? Ve raporu hangi amaçla istemeliyim? Direk hastaneye mi gideyim? Yoksa bir kurum sevki gereklimi?

Son düzenleme:
%40 üzeri oran alabilirsem özürlülere sağlanan tüm haklardan faydalanacağım tek bir raporu nasıl almalıyım?

Yer6 hastaneye bireysel olarak başvurun o halde
engelli rapor için kurum sevki ile gitmenize gerek yok
Baş vururken engelli kartı 2022 maaş ve isdihda mı işaretlersiniz

Teşekkür ederim kardeş. Birde bu rahatsızlıklar için hastanenin hangi bölümlerinden rapor talep etmeliyim? Ortapediyi biliyordum fizik tedavi bölümünü yeni öğrendim, aceba rapor talep edeceğim başka bölüm varmı benim bilmediğim. Birde %40 alma ihtimalim düşükmü yoksa yüksek bir ihtimal mi? Yürüme bozuk, ayakta fazla duramıyorum. Oturup kalkınca bacak kitleniyor evrim geçiriyor.

@Yer6 hastanenin sağlık kuruluna başvurun. onlar sizi gerekli yerlere yònlendirirler

Fizik tedavi ve ortopedi bakar size ama diğer bölümlerde muayene etcektor 8 veya 9 bölüm bakacak

Çok teşekkür ederim kardeş sağol. 40 alma ihtimalim varmı? Çok soru sordum özür dilerim

Yer6 önemli deil bunu burdan söylemek çok zor başka rahatsızlığınız var ise onlarıda belirt

Beni psikiatri ye yönlendirirlerse ve bende evet piskolojik sorunum var dersem beni altı ay tedaviye tabi tutup ondan sonra mı rapor verirler.?

Son düzenleme:
Yer6

Bu durumda %40 imkansız vermiyorlar.
Bizim 20 yâşı da yeğeni polinöropati,o bile %20 almış,tek bastonla kısa yol gider dengesiz, çabuk yorulur

1 ay önce Askerlikten muaf raporu almam gerektiğinde orda muayene olduğum fizik doktoruna ve ortapedi doktoruna sordum %40 alabilirsin dediler hatta sadece dizimi sordum, dizin altındaki sıkıntıları görmediler bile. 5 tane pompalı tüfek mermisi kardeş diz ve diz altına değdi, sinirler kopuk kemikler parçalı kırıktı yanlış kaynadı kısalıkda var, üstelik ayakta çukur taban problemide oluştu, yani anlayacağın diz ve dizin altı yürümekte çalışmakta oturmakta hatta yatarken bile sıkıntı

Yer6 kardeşim bi şansını dene derim raporunu al. fizik tedaviden randavü al doktora söyle rapor alcam diye bide kullandığın aparatları da al yanına ayağınla ilgili koltuk değneği falan daha etki olur.

Sakat bırakılma amacıyla sakat bırakılmış bir kişiye sakat raporu vermeye yetkili kişiler eğer rapor vermezlerse bunda art niyet arar mahkemeye giderim.

Yer6
Raporunla ilgili sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerin sağlık kuruluna başvur ve ortapedi ile ftr bölümüne git.
Doktorlar muayenen ve tetkiklerin sonucu durumuna uygun rapor oranını vereceklerdir.Burda ne kadar konuşsak boş.

Nöroloji ortapedi ve fizik bu üç bölüm e gitmem gerekliymiş, hareket kısıtlılığı için fizik, kemik için ortapedi, kas ve sinir için nöroloji. Teşekkürler

Üst Alt