Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor almak için nereye nasıl başvuru yapmam gerek?

fetihim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1997 de işe girdim ama engelli raporu almadım şimdi almak istiyorum nasıl olur nasıl yaparım bilmiyorum şu andaki işyerimde saglam olarak calışıyorum ne yapabilirim 5000 gün pirimim var

Bakırköy Sadi Konuk sağlık kuruluna internet üzerinden randevu alacaksın randevu günü erkenden gidip sıraya gireceksin sana soracaklar ne raporu istiyorsun diye engelli raporu yada engel durum ve derece bildirir raporu diceksin o gün ve ertsi günü hastanede uğraşıcaksın raporunu alacaksın. Toplam masraf hastanede istenilene göre sayıyorum 220 tl yi bulur.

iş yerinden sevkle git para verme..gerçi zaten parasız alabiliyorsun ama arkadaş 220 yi nerden çıkarmış

başak yerden alınmıyormu haydarpaşa nume kartal egitim araştırma göztepe ssk evrak istiyorlarmı ben anadolu yakasında oturuyorumda

kimsede cevap vermiyor ne yapacam ben ya

iki yolla alırsın 1.şahsi başvuru yapıp 2.kurum yollayarak alırsın , raporun olsaydı para vermezdin ,senin engelli olduğun daha belli değil kurum yollarda rapor alırsan geri kalan işleri muhasebeci halleder ben haydar paşadan bir haftada aldım.

NEVZAT55;

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim

Öncelikle ,

http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html buradan gideceğin hastahaneyi belirle. daha sonra başvurunu ister şahsi ister kurum yoluyla yap başvururken sana verilecek evrakta ,

Raporda Sakat İşçi, Özürlü kimliği, Özürlü durum bildirir ve 193 Sayılı vergi indirimi kısımlarına işaret koyun.

Hiç bir ücret ödemeden raporunuzu ortalama bir hafta içinde alabilirsiniz.

muhendis3232;

H sınıfı için aldığım rapora geçen yıl bu ay 220 tl masraf yaptım. Nasıl iş yerinden sevkle gidip rapor alcak öyle yağma yok dostum çatır çatır ödeyeceksin o parayı. Ha başbakanlık kartım var diyorsan BİMER'e raporunla dilekçe yazacaksın 2 ay içinde anca geri alabilirsin ödediğin masrafı onu almak içinde gene hastaneye gideceksin ki arkadaşın zaten engelli raporu bile yok.

Hayatyaşamayadeğer geçen senede senin gibi yorum yapan arkadaşları okuyup rapor almaya gittiğimde Allah'tan randevumu internet üzerinden almışım Allah'tan yanımda para varmışta boşuna gelmemişim dedim.

İnternet üzerinden Bakırköy Sadi Konuk hastanesi hariç hiç bir hastaneden sağlık kurulu için randevu alamazsınız, kendiniz hastaneye gidip randevu almalısın daha sonrada rapor için gitmelisiniz ki Haseki hastanesinden 2012 KASIM ayında randevu aldım 2013 12 HAZİRAN'a yazdılar. Haseki'den randevuyu akrabam gidip aldı şahsen gitmemize gerek yok randevu almak için.

Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Hastaneler ve Hakem Hastaneleri listesinde yazan bazı hastaneler sağlık kurulu raporu vermiyor ! Bu güncelliğini yitirmiş listeye bakıp İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitseymişim boşu boşuna yorgunluk olacaktı.
Ezbere konuşmasak sevinirim lakin arkadaşımızın engelli haliyle dolanması kimsenin hoşuna gitmez. Verilen evrakta o dediğin kısımları işaretleyemiyorsun, sadece bir hak için rapor alabiliyorsun ortalama bir hafta sürmüyor en uzun süreni ertesi gün gidip alıyorsun [eğer Ortapedi röntgene gödermiyorsa aynı gün bitiyor] öğleden sonra 14:00'da raporları dağıtmaya başlıyorlar.

NOT: Anadolu Yakasında ki hastanelerde ki durumu bilmiyorum. Bakırköy SADİ KONUK Hastanesinden sağlık raporu almak diğer hastanelere nazaran daha kısa ve pratik ancak buda 1-2 gün sürebiliyor, internet üzerinden ise en uzak 15 gün sonraya randevu bulabilirsin. Boşluk yoksa her gün internet sitesi üzerinden açıp kontrol etmelisin. Haseki ve benzeri hastanelere gidip 6-8 ay sonrasına rendevu almaktansa Anadolu Yakasından Bakırköy'e gelmen daha iyi olabilir.

bLaCkRaCe;

arkadaşım öyle bir anlatmışsın ki bilmesem rapor almasam inanacam ben daha 1 ay önce ilkkez rapor aldım bireysel gittim sevksiz 1 tl bile ödemedim 1 günde hastaneden çıktım sadece mr için 1 hafta bekledim sonrasında salı günü heyeti kaçırdım perşembe girdim aldım raporumu max 2 haftalık iş mr şubu olmasa 1 haftada alırdım..insanları yanlış yönlendirmeyelim evet bazı hastaneler para alıyor 100-200 lira ama almayanlarda var..bazıları o gün işini çözüyor bazıları 3 ayda....ben memura ücretlimi rapor almak dedim ne ücreti diye yüzüme baktı ilkkez duyar gibi :D ayrıca eğer daha önceden engelli raporunuz varsa veya işyerinden sevkle giderseniz ücret alan hastanelerde ücret almıyor..

bLaCkRaCe;

Ya kardeşim raporumu cuma günü aldım KOCAELİ DEVLET HASTAHANESİ den heyete 1 tl bile vermedim haftaya cuma günü gel al dediler. Demekki neymiş geçen yıldan sonra 1 yılda bazı şeyler değişebiliyormuş

Almadan önce heyet başkanına sordum özürlü engelli raporu için 1 kuruş bile almıyoruz normal raporlar dan 110 tl alıyoruz cevabını aldım.

Dip not önceden raporum yoktu ve sevk ilede gitmedim. Umarım anlatabilmişimdir büyük yazdım ki anlayasın diye.

Ankara'dan mı aldınız raporunu Kocaeli'mi ?

Arkadaş ordan alsın o zaman uyar mı ?

Sana ufak yazsam da anlarsın sanırım...

Adam Van'da Çorum'da Saray'da rapor alıyor diyor ki ne randevusu ne parası... yahu arkadaş diyorum İstanbul'da zor diyorum yok sen bilmiyon diyo... Şu an yaptığın aynen o arkadaşın yaptığı. Keşke Kocaeli'nden ücretsiz ve birden fazla hakkın değerlendirildiği bir rapor alabilme imkanımız olsaydı.

Ücret talep edilememesi gereken raporlar içinde ücret alınıyor ve makbuz veriliyor daha sonradan bunu BİMER kanalıyla geri alabiliyorsunuz. Sadece bir hak talebi için rapor veriyorlar ben 4 hak yazmıştım mecburen bire düşürdüm.

Bilmeden konuşuyorsun arkadaşım Sadi Konuk'ta bir blok sadece rapor vermek için çalışıyor röntgen işiniz yoksa aynı gün işiniz bitiyor 1 hafta beklemek yok ancak röntgen isterse doktor ertesi güne sarkıyor işiniz. Ücret kesinlikle alıyorlar randevu sistemi internet üzerinden çalışıyor ve başka hiç bir hastane için internet üzerinden sağlık kurulu randevusu alamıyorsunuz. Okmeydanı, Haseki, Şişli Etfal gibi hastaneler 5-6-7-8 ay sonraya gün veriyor.

Konuyu açan arkadaş İstanbul'dan rapor alacak buna uygun yazarsak farklı şehirler hakkında farklı deneyimler yazdığımızı anlayabiliriz, kızmana bağırmana gerek yok.

raporu aldıktan sonra ne yapılacak acaba bende sevksiz gidecem raporu alınca işyerine verince hemen işin bitiyormu aldıgın rapor ömür boyumu yoksa bir daha almak varmı

arkadaşlar ben 1 hafta önce aldım ilk defa haseki den 81 tl ödedim.geri alabilirmiyim paramı?

bLaCkRaCe;

Ne demek istediğini tam anlamadım ama Keşke Kocaeli'nden ücretsiz ve birden fazla hakkın değerlendirildiği bir rapor alabilme imkanımız olsaydı. demişsiniz Bende diyorum ki

Sakat İşçi, Özürlü kimliği, Özürlü durum bildirir ve 193 Sayılı vergi indirimi Hepsini tek bir raporda 5 kuruş vermeden aldım dedim Anlamadığım nokta ise bu Ülkenın her yerınde kanunlar aynı değil mi A kendınte ücretsiz B kentınde ücretli ne kadar saçma

eski bir sağlık raporun varsa gösterirsen alamazlar. Yeni alıyorsan alırlar.çünkü senin sakatlığını rapor belirler.memur anlamaz.

Hayatyaşamayadeğer;

Evet kanunlar her yerde aynı ama yönetmelikler değişiyor x hastane sistemi başka diğeri başka olabiliyor döner sermaye dedikleri bu olabilir, bunu açıkcası bende anlamış değilim ancak durum bu ve dediğiniz gibi çok saçma. Konuyu açan arkadaşın engelli kartı yok bu yüzden ücret ödeyecek ancak başka hastane almayabilir bu ücreti ve zaten kanunen engelli raporu için ücret alınmıaması esas.
Ben daha saçmalık olanı da yazayım size;
Bakırköy Sadi Konuk'tan rapor alırken 4 hakkımın değerlendirilmesi istedim "bu ne ya" dedi görevlinin birisi sanki adamdan çok ilginç ve görülmemiş bir şey istiyormuşum gibi tepki aldım ve bir ilginçlik daha 6 ay içinde rapor aldıysanız 6 ay geçmeden başka bir rapor alma hakkınız olmuyor. Ama ne yapalım başka hastanelerde 15 gün sonrasına randevu bulmamız çok zor. Okmeydanı ve Haseki 6-8 ay sonrasına randevu veriyor, il dışından alınan raporu il trafik kabul etmiyor (Sakarya Karasu'da tatildeyken rapor alıcaktım - bütün haklarımın değerlendirildiği) mecburen Sadi Konuk'a gitmiştim.

Arkadaşım anadolu yakasında en rahat haydarpaşa numune hastanesinden alırsın internet randevusu yok yanlız sabah erken saatte gidip ertesi kurula randevu alman lazım 35 kişiye kadar randevu veriyorlar onun için erken gitmen lazım ayrıca özürlü raporu almak istiyorum dedigin zaman TEK KURUŞ PARA ÖDEMESSİN !!!

veda;

İnşaallah dediğiniz gibidir çok kesin yazmışsınız.

arkadaşlar vergi indirimi ve emekli olmak için alacaksın sanırım.çalıştığın işyerinden çalışıyor belgesi alıp kimlik fotokopinle maliyeye bir dilekçe yazacaksın.şu rahatsızlığımdan dolayı vergi indirimi almak istiyorum diye.vergi dairesi size yetkili hastaneye sevk edecek.orada ücret ödemeden kurula gireceksiniz.kuruldan çıkan rapor ankaraya gidip onaylanacak.%40 ın üzerinde olursa vergi indirim raporunuz işyerinize gelecek.geldikten sonra vergi indirimi almaya başlayacaksınız.97 girişlilerde 16 yılmı 17 yılmı tam bilemiyorum seneniz dolduğunda emekli olacaksınız.gününüz tamam günde sorun yok.16 yılsa vergi indirimiz geldiğinde emekli olursunuz.17 yılsa 2014 te emeklisiniz.hayırlı olsun

Merhaba engelli kartı olan hastaneden randevu almadan hastaneye gidebilirmi.Bana bilgi verirseniz sevinirim

Üst Alt