Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor almam işimden atılmama neden olur mu?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,
Benim işitme kaybım var işitme cihazı kullanıyorum %43 civarı rapor alabiliyorum elektrik teknisyeniyim raporu almalimiyim sizce zararlimidir kârlimidir şuan çalışıyor olduğum işten olurmuyum ?

Ve ilk okul mezunuyum ekpss 'ye katilabilirmiyim veya kura ya daha iyi bir iş sahibi olabilirmiyim ?

Raporunuzu alıp vergi indirimi hakkı elde etmenizin bir zararı olmaz. Vergi indirimi için başvurmasanız bile alacağınız %40 ve üstü engelli raporuyla bir takım haklardan yararlanabilirsiniz.

@tayfun58896

İlkokul mezunu olduğunuz için, eğer %40 ve üzeri bir rapor alırsanız ÖMSS'ye katılma hakkı kazanırsınız. ÖMSS'deki iş seçenekleri nelerdir bilemiyorum. Bu sınav ile en son 2014'de yerleştirme yapılmış ÖSYM'nin sitesindeki bilgiye göre.

2014-ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme: Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması(04.02.2014)

Yo, hayır. Neden işinizden olasınız ki? Siz istifa etmeyeceksiniz, emekli de olmayacaksınız. Sizin bu aşamada yapacağınız şey engelinizi resmi olarak rapor yoluyla belgelemek. Bunun için bir devlet ya da üniversite hastanesine başvurup ücretsiz olarak "Engelli Sağlık Kurulu Raporu" çıkartmaniz gerekiyor. Çıkan oran eğer %40 ve üzeri olursa işyerinizden alacağınız orada "çalıştığınıza dair bir yazıyla" beraber dilekçe ve 2 adet fotoğrafla iş yerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine vergi indirimi için başvuracaksınız. Kabul edilirse her ay belli oranda vergi indirimi almaya hak kazanacaksınız. Aldığınız engelli oranına göre de erken emekli olma şansınız olacak. Ama henüz yaşınız genç olduğu için yakın zamanda düşüneceğiniz bir şey değil bu.

Bu aşamaların hiç biri sizin işinizden olmanıza sebeb vermez. Siz rapor almaya karar verince tekrar yazın buraya. Biz de size başvurunuzun nasıl yapılacağını daha detaylı anlatalım.

Son düzenleme:
Erdogan Er

Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için sağlık kurulu randevum var zaten bayagidir bu konu üzerinde araştırmalar yapıyodum zaten bir çok bilgi edindim sadece rapor alınca iş bulamazsam ve işimden olup ortada kalırım diye bi tedirgin oldum

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşım engelli raporu almak neden işten çıkarılmaya sebep olsun ki? Eğer oran yüzde 40 ve üzeri ise engelli kimliği vs. çıkartırsın. EKPSS KURA ya da katılırsın. Bellimi olur memur bile olursun Hakkında hayırlısı.

vetbat

Mantık acısından bakınca öyle. Ama bürokratik kurallar sistem olarak bakınca bilmediğimiz bir konu tedirgin oluyor insan raporu açınca kendimi bir odaya kitlemis olacak gibi geliyor. Yorumunuz için tesekkuler

vetbat

Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Üst Alt