Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor başvurusu yapacağım. Nelere dikkat etmeliyim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben Hiyete Girmeyi Düşünüyorum Hangi tesisleri kullanıyorlar
ne soruyorlar??

bana birşey sormadılar dışarı çık doktorun sana bilgiyi verecek dedi hocaları

Merhaba selamlar arkadaşlar bir şey soracağım şu anda mevcut olan raporum %68 ben bu raporu yenilemek istiyorum akülü tekerlekli sandalye için nelere dikkat etmeliyim ,çalışma haklarım,dan vergi indirimi 🆚 gibi haklarım dan nasıl yararlanabilirim ,yeni çıkacak olan Rapor da

15 gün sonra ;hastaneye gideceğim
Doktorlar ne gibi test uygulayacaklar bilgisi olan varsa yazsın lütfen.

İbrahimridvancetin
Engellilik durumunuza ilişkin branşlar hangileri ise onlar daha çok bu tetkikleri talep eder. Eğer kanıtlanabilir, daha önceden alınmış epikriz, inceleme vs. varsa bunları heyete sunabilirsiniz.

Akülü araç almak için SGK'nın Sağlık Uygulama Tebliği'nde yazan kriterleri var. Örneğin manuel tekerlekli sandalye kullanmanız mümkün değilse size bu rapor verilir aksi halde verilmez.

Alacağınız bir raporla her şeyi halletmek pratikte söylenen bir durum ama neredeyse birçok konuda ayrı rapor taleplerine de sıkça rastlıyoruz.

“Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt

Rapora DAİR AÇIKLAMALAR
1. Engel durumuna göre çalıştırılamayacağı işlerin niteliği bölümüne sadece engel durumuna göre iş alanları genel olarak belirtilmelidir. Örneğin; “Görmesini gerektiren iş alanlarında çalıştırılamaz.”, “Ayakta sürekli durmasını gerektiren işlerde çalıştırılamaz.”, “İşitmeyi ve/veya konuşmayı gerektiren işlerde çalıştırılamaz.” gibi ifadelerle belirtilmelidir.
2. “Sürekli olarak tekerlekli sandalye veya sedye kullanması gerekir.”, “Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir”, “Özel tertibatlı araç kullanmaya ihtiyacı yoktur. ” vb. kişinin özel durumunu belirten açıklamalar belirtilmelidir.
Sadece kısmnı açıklar mısınız lütfen anlamadım ve ne gibi haklara sahipmiş

Rapora sadece engelin ile ilgili genel ifadeler yazılmalı denmiş anladığım kadarıyla, başka ifadeler yazılmasın diyor. Örneğin görme ile ilgili sorunun varsa raporda ''görmesini gerektiren iş alanlarında çalıştırılamaz'' şeklinde ifade olmalı ya da başka rahatsızlığın varsa buna yönelik ifadeler olmalı.

Üst Alt