Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor çıkarmak için işyerimden izin almam gerekiyor, ama işverenim izin vermiyor!?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

ben özel bir şirkette çalışmaktayım. Geçen sene %40 özürlü raporu çıkarmıştım ama maliye %36 olarak raporumu geri göndermişti. Bende yeniden rapor almak için defterdarlıktan sevk aldım. Ama işverenim hastane olaylarının uzun süreceği için izin vermiyor. Bu konuda çok tartıştık, benim işimi aksatamazsın sana izin veremem diyor. Çok sinirlenip istifamı bile verdim ama kabul edilmedi. Açıkcası ne yapacağımı şaşırdım.

Birde şu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim. Ben özürlü kadrosunda çalışmıyorum. İşyerinde 9 eleman çalışıyor. Benim özürlü raporu çıkarmamda işverene bir artısı varmı.
Şimdiden teşekkürler.

Var...
Engelli kontenjanından çalışmaya başlarsanız,sigorta primi işveren payının %50 si hazine tarafından karşılanabilir.

Bugün rapor için hastaneye gittim polikliniklerde muayenemi oldum yarın heyete gireceğim inşallah iyi bir sonuç alırım.

Hayırlısı olsun yabangülü, daha önceki raporu cıkardığın polikiliniklere gittiysen sonuç aynı olur, en azından psikolojiyide ekle 3-4 puan puandır.Bu arada hangi hastaneye gittiniz ?

Bugün Okmeydanı araştırma hastanesinde heyete girdim. Girmiş olduğum poliklinikler ortapedi, nöroloji ve psikiatriydi. Nöroloji hiç ilgilenmedi % 0 verdi. Ortapedi ve psikiatri değerlendirmesi yapıldı. Rapor oranımı malesef öğrenemedim, çok rica ettim 1 ay sonra defterdarlıktan öğrenirsin dediler. Biraz inatçı davrandım bu rapor sonucu benim için çok önemli %40 ı geçebildimmi diye sordum, sadece dedikleri bu sonuç senin işine yarar dedi. % oranını söylemedi. Çok emin değilim ama %30 ortapedi %30 psikiatri diye okudum. Hesaplama nasıl oluyor ben anlamıyorum.

Merhaba yabangülü,bu ne hız şaştım doğrusu...nasıl bu kadar süre içinde hem rapor aldın hem poliklinikleri gezdin bunun bir formülü varmı merak ettim...neden soruyorum diyeceksin bende dün defterdarlıktan hasekiye sevkimi aldım(kardiyoloji orda var diye)bana 3ay sonraya yani 2011 ocak ayına randevu verdiler...poliklinikleri gezip dolaşıp rapor peşine koşmaya başlamak için tam 3 ay..anlıyormusun...acaba diyorum keşke okmeydanınamı alsaydım sevki..dahamı çabuk olurdu işim..ne diyorsunuz..tabiii artık alamam zaten başta vakıftı gittik kardioloji yokmuş hasekiye değiştirdik..artık geçti ama valla çok merak ettim.siz cevap yazmasanızda ben yarın okmeydanını arayıp sırf merakımı gidermek için sorucam.gerçi aramıştım yanılmıyorsam onlarda uzun bir tarihe randevu veriyordu ama hayret sizinki nasıl böyle olmuş...

1 saat içinde defterdarlığa evraklarımı teslim ettim ve hangi hastane diye sordular, bende okmeydanı hastanesini tercih ettim, tercih etmemim sebebi geçen yılda oradan rapor çıkarmıştım ama sevkli olarak değildi. Hastaneyi telefonla aradım ve sağlık kurulu için randevu almam gerekiyormu diye sordum. Onlarda defterdarlık sevki olduğu için hayır almana gerek yok sabah erkenden gelmen gerek dediler, birde istersen çarşamba günü gel işlemlerin öğlene kadar biterse aynı gün heyete girebilirsin dediler. Ben o riski göze almayarak salı günü gittim. Salı günü 3 poliklinik gezdim ve bugünde heyete girdim. Ama şunu söyleyebilirim 2 günlük koşuşturmadan sonra heryerim ağrıyor.

Bende ilk raporumu okmeydanından almıştım işlemler cabuk yürüyor fakat tahlil falan yaptıkları yok, muayenede göz ucuyla, rapor %27 cıkmıştı 3 senedir o hastanenin kapısından bile gecmedim sinirimden :)

Psikiatri konusunda bende açıkcası pek güvenmiyorum, çünkü altına ilaçla tedavi diye not düşüldü. Psikiatri sonuç olarak depresyon %30 yazdılar. Ama şuda bir gerçek rapor alabilmek için numara filan yapmışta değilim, gerçekler neyse onu söyledim.

Arkadasım sen vergı ındırımınden yararlanmak ıstıyorum deyıp ısyerınden yazı almıyormusun? yada ısyerın sana muhtacmıkı sen ıstıfa verıyorsun kabul etmıyor ? kac kısı calısıyor bu ısyerınde?

Bana psikolojiden 550 soruluk test cözdürmüşlerdi bende ilaça cevap vermeyen deprasyon cıktı.Numarayla alakası yok cünkü 550 sorunun içinde aynı sorulardan 5-6 tane cıkıyor ve hepsine aynı şekilde cevap yazmak zorundasınız.Her türlü sorular var.. dikkat edin :)

Benımde ıhtıyacım var sanıyorum sakat comaatı ıcınde bulundukca

edipbalkan;
İşyerinde muhasebe bölünde tek elemanım, toplam 9 kişi çalışıyor. İşyerinde dilekçeyide yazan benim zaten imzayı atacak olan patron. Evet istifamı kabul etmiyor çünkü 3 kuruşa çalışacak ihracat gümrük işlemleri ve muhasebe bilen elaman bulamıyor:)

faruk34;
Senin önceki yazınıda okumuştum bende karşıma sorular çıkacak diye düşünüyordum ama hiç o şekilde bir test çözdürülmedi, durumumu anlattım oda bazı sorular sordu o kadar. Daha önce tedavi olup olmadığı sordu , ben 4 sene önce gitmiştim ama tedaviyi yarım bırakmıştım. Bana antidepresan ilaç yazdı ve ilaçlarını muhakkak kullan ve 1 ay sonra kontrole gel dedi.

Kardes kabul ıyı calısıyorsun kabul ıyı ıs bılıyorsun
1 ısyerınde vergı ındırımı ıhtıyacı yok cunku elemman yada calısan sayısı 50 den asagı
2 patronun ısıne gelmıyor cunku engellı calıstırmak zorunda degıl
3 sana bır abı tavsıyesı sansını zorlama ızın gunune yada yıllık ıznıne denk getır patronun sabrını zorlama cunku oyle bır yasa yok ıscıne ızın vereceksın rapor alacak dıye
4 yapacagın yol su ısyerınde calıstıgını ve sıogortanın yatırıldıgını belgelıyen yazı ıle yıllık ıznını bekle % 40 rapor ve 3. derece vergı ındırımını almanı belırten bır yazıyı ısyerıne yollatır kı yollayacaklar
ha yok dıyorlarsada olmuyorsa yenıye yakın bır raporunla emekı olacagın tarıhte ben emeklıyım zaten kardesım deyı rahat rahat delıkanlı gıbı gıt raporunu al ve emeklı ol emın ol ozel yerlerde 3. derece raporla cok bır para kazanamıyorsun ısınden olmaya degmez

Benim özel sektörde dayanacak gücüm kalmadı zaten, tek istediğim vergi indirimi alıp hemen emekli olmak . Vergi indirimi alabilirsem ilk yapacağım iş emeklilik işlemlerini halletmek.

Benımde senden tek rıcam bu sorular yerıne ne yapabılırım deyıp uzmanlardan net cvp alman.

Hayırlısı olsun ne diyelim ama moralini bozmak istemem...ancak çeliğin dediği doğru bende bir yerden duymuştum eğer ilaçlı tedavi falan demişse bence işin zor toplamda %40 geçmiş olduğun halde sevinme derim...çünkü görürsün bak senin rapor ankaradan ya %40ın altına inip gelicek yada inmese dahi ileride heran kontrole tabii olabilirsin...dikkatli ol...dün dediğim gibi okmeydanını bugün aradım telefondaki bey evet sevkiniz bizim hastaneye varsa gelin dedi kardioloji var dedi ama inanın ben güvenemedim zaten güvensemde artık gidemem...vakıf gurebbayada tel açıp sorduk gelin gelin dedi gittik rezil olduk...sonra tekrar defterdarlığa dönüp yalvar yakar zoraki hasekiye sevk aldım....o yüzden artık telde söylenenlere güvenmiyorum....birde şunu anlamış değilim bilen arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen...madem bu okmeydanı her tel açana buyur gel 2 günde işini hallet diyorda neden haseki gibi istanbul araştırma gibi hınca hınç yoğun olan ve en yakın randevuyu 3 ay sonraya veren yeri seçiyor(2side 3 ay sonraya gün veriyor )anlamış değilim...hadi biz baştan hata yaptık peki diğer insanlar neden bu okmeydanını tercih etmiyor bilen varsa görüşünü yazsın lütfen....

Üst Alt