Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor için hastanenin ücret alması normal mi?

kemaltosun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
20161031_110620.jpg

arkadaşlar ilk defa kurula giriş yaptıracam yukarıdaki kağıdı normalmidir?

Ben 70 tl ödedim rapor için üniversite hastahanesi normal yani

raporu alsanızda ödüyormusunuz?
"engelli çıkmamam halinde sağlık kurulu raporundan kaynaklanan giderlerin tarafımca ödeneceğini kabul ediyorum" bu ifade yer alsa bile raporu alsak ödüyormuyuz?

Önce doktora gönderiyorlar doktor rapor vereceği şekilde işlem düşerse parayı alıp işlemi başlatıyorlar 1 ay sonra gidip raporu aldım rapor çıkmasada o para ölür

Maluliyet tespiti yada vergi indirimi için başvursan ücretsiz yapılır

İşimizi hızlıca görsün önemli değil [emoji4] ben hiç uğraştırmadılar resmen 70 tl verdim rapor aldım

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü
BAŞBAKANLIK
ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞI
Sayı : B.10.0.TSH.0.14.29.00.05/
Konu : Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Ücretleri
03.03.2004 tarih ve 3539 (2004 / 30) sayılı Bakanlığımız genelgesinde; "Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik‘te de belirtilen yetkili sağlık kuruluşlarına özürlü sağlık kurulu raporu almak için başvuran vatandaşların raporlarından bağış veya evrak parası adı altında herhangi bir ücret talep edilmemesi, muayene, tetkik ve sağlık kurulu raporu işlemleri neticesinde doğan hizmet bedellerinin; 28.01.2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir.”hükmü yer almasına rağmen vatandaşlarımızdan ücret talebi olduğu konusunda Bakanlığımıza bilgi gelmektedir.
Söz konusu genelge hükümlerine titizlikle uyulması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Nihat TOSUN
Müsteşar

DAĞITIM:
Gereği:
81 İl Valiliğine

bu yazının çıktısı ile gitsem yine alırlarmı?

a. 03.03.2004 tarihli ve 3539 (2004/30) sayılı Genelge,
b. 08.09.2004 tarihli ve 15284 (2004/118) sayılı Genelge.

bu genelgelerin yürürlülükten kaldırıldığı belirtilmiş.

İlgi (a) ve (b) Genelgelerin yürürlükten kaldırıldığı ile uygulamanın yukarıda vurgulanan esaslara uygun olarak yürütülmesi gerektiğinin, ilgili tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına tebliğini önemle arz ve rica ederim.

kemaltosun Nereden edindiniz bu bilgiyi?
Ben bu genelgeyle Nisan ayında yeni bir rapor aldım ve herhangi bir ücret ödemedim.

İçeriğini net okursanız

Bilindiği üzere, yürürlükte bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin “4.2. Finansmanı Sağlanan Sağlık Hizmetlerinin Sağlanma Yöntemleri ve Ödeme Kuralları” başlıklı maddesinde; “(14) Kişilere sağlanan sağlık hizmetlerine ilişkin düzenlenen sağlık raporu bedelleri, SUT eki EK-8 Listesinde yer alan rapor puanlar esas alınarak sadece bir adet olarak faturalandırılır. Ancak Kurum birimlerince sevk belgesi düzenlenmek suretiyle (maluliyet, meslek hastalığı ve kontrol muayeneleri vb.) sağlık hizmeti sunucusuna sevk edilen kişiler için düzenlenen sağlık raporları ile ilaç ve tıbbi malzeme temini de dâhil olmak üzere tedavi amacıyla düzenlenen sağlık raporları dışında kalan; özel amaçla kullanılacak durum belirtir rapor bedelleri (özürlülük raporu, ehliyet raporu, vasi tayini raporu, portör muayeneleri ve işlemleri, tarama amaçlı muayene ve işlemler vb.) ile bu durumların tespitine yönelik yapılan işlem bedelleri Kurumca ödenmez.

Diyor yani ehliyet için vasi tayini için vs rapor almayacaksanız ücretsiz alıyorsunuz raporunuzu.
a ve b genelgelerinin yürürlükten kaldırıldığı belirtilmiş aşağıda da şu anki genelge mevcut.
Siz en baştaki cümleyle en sondaki cümleyi almışsınız sadece.
Yani aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Bu genelgeyi yazdırın götürün eğer ehliyet vs gibi bir şey için rapor almıyorsanız % 40 ve üzeri olması halinde bir ücret ödemezsiniz.

Yani (2004/30) sayılı Genelge ve (2004/118) sayılı Genelgede değişiklik olmuş şu anki baktığınız 2010/31 sayılı genelge.
Bunda da ücret ödenmeyeceği yazıyor.

ehliyet yok, başvuru dilekçemde işaretli yazanlar aşağıda

özürlü kimlik kartı
ötv
sakatlık indirimi
sakat işçi kaydı/kpss özür oranı istemi
malulen emeklilik

ücret konusunda devlet hastanesi üniversite hastanesi fark ediyormu ben üniversite hastanesine başvuracam

Bana kagit imzalattilar %40 rapir verilmezse masraflar tarafimca ödenecek diye. Ama rapiru aldigim icin bir sey ödemedim

Eger kuruldan gecemesseniz ve %40 altinda rapor alirsaniz ucret odeniyor bana oyle soylemislerdi

doktorumun bana verdiği oran kurulda değişebiliyormu? doktorum bana büyük ihtimal mevzuatda geçen %80 oranını verecek kurulda bu oranı düşürme girişiminde bulunurlarmı?

cetvel dediğiniz balthazard cetvelimi? balthazard cetveli birden fazla rahatsızlıkların hesaplanması için kullanılan cetvel değilmi?
benim tek rahatsızlığım var oda lenf ödem (ileri derece) yinede cetvel kullanılırmı?

Üst Alt