Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor için hastaneye başvurduğumuzda rahatsızlıklarımızı biz mi söyleyeceğiz..?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sağlık raporu için başvuru yaptığım zaman rapor yüzdesi için yönetmelik EK-1'de Özre ilişkin esaslar tablosunda yazan tüm sistemler hakkında araştırma yapılacak mı yoksa rahatsızlıklarımızı kendimiz mi belirtmemiz gerekiyor.

Bu konular hakkında hiç bir bilgim yok hangi yolu izlemem gerekiyor ??

Yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim.

Benim kalp kapaklarimdan sorun var. Baska bir rahatsizligim olduğunu bilmiyorum. Heyete talep de bulunursam inceleme yaparlar mi ??

ortalama 8 ayrı hekime gidiceksin sorunların varsa hepsini dile getireceksin heyet günü tekrar bi görüneceksin göründüktün en fazla 15 gün sonra raporunu alıcaksın

Benim bildiğim normal ülkelerde heyet raporu verilirken vatandaş taramadan geçirilip, Her türlü tetkik yapılıp ne rahatsızlığı varsa çıkartılıp ona göre doktor onayıyla rapor verilir ama Türkiye'de ne Hekim var, Ne hastane :)) Heyet raporu veren heyet hasta vatandaşa ne rahatsızlığın var diye soruyorsa o heyetteki doktorların ve Başhekimin Kanadada filan Sağlık kurulunda normal olduklarına dair heyete girmeleri gerekir. :))

Desenize herşey gibi bu sistemde de sacmaliklar var. İnsanlar zaten rahatsizliklari gereği sorun yasiyorlar bir da heyet kapisinda surundurecekler bizi sagolun yardimlariniz icin

Teşekkürler yardimlariniz için birde heyete gitmeden tahmini yardim edebilecek var mi acaba gitmeden önce biraz bilgim olursa benim için daha iyi olabilir

Üstelik aldığınız heyet raporununda normal olarak pek fazla bir hükmü yok. (Toplama heyetler tarafından verilince :)) ) Asistan hekimin yazdığı ilaç reçetesi daha değerlidir sanırım :))

Resmi olarak olmaz ama doktorunuz sizi düzenli takip ediyorsa kalp sağlınız üzerinde diğer bir çok doktordan daha etkili olur tabi kullandığı ilaçları maddi çıkarları için değilde gerçekten insan sağlığı için yazıyorsa !( Gerçi ilaç sektörü genel olarak silah sektörü gibi para kazanma amaçlı olduğu için ilaçtan mecbur kalmadıkça uzak durun, ilaçların temeli botaniktir alternatif tıpa yönelmenizi tavsiye ederim.)

Şuanda kullandigim bir tane ilaç var onun için vermisti raporu. heyete gitmeden doktorumla görüşse m daha iyi olur herhalde

Bende kullanmiyorum zaten ilaci ama resmi olarak faydasi olur mu diye merak ettiğim için sormak istedim

sağlık kuruluna başvururken neden başvurduğunuzu söylemeniz gerekiyor.en az 7 heyet polikliniğine gözüküyor olsanızda bu heyetlerden en az biri sizin rahatsızlığınızla ilgili heyet polikliniği olması gerekiyor..
örneğin kardiyolojik bi rahatsızlığınız varsa,endokrinlik bir rahatsızlığınız varsa o poliklinkler de muayene olmalısınız, otopedikse rahatsızlığınız ortopedide.

kısacası sağlık kuruluna rahatsızlığınızın tespiti için değil rahatsızlığınızın oranı için başvuruyorsunuz.

Teşekkürler yardimlariniz için bir şey daha sormak istiyorum. Heyetten rapor aldim diyelim %25 gibi bir oranla daha sonra ortaya çikan herhangi bir rahatsizligim ortaya cikmis olsa tekrardan heyete girip orani yüksekte bilir miyim ayrıca memuriyete geçmek için tam olarak neler gerekiyor genel olarak bir yol haritası yönlendirme yapabilir misiniz ??

Vatandaştaki rahatsızlıkları detaylı bir şekilde tespit etmeden somut veriler elde etmeden, Rahatsızlığın detaylarını o kişideki tahribat miktarını tespit etmeden kafadan % yazan heyetler var bu ülkede diyorum ayyüzlü her rahatsızlık tahribat derecesine göre ve o kişinin bünyesine göre her kişide farklı olarak etki eder sonuçta. Bizim ülkemizde ha doktora gitmişsin ha baytara hiç bir fark yok çünkü hekimler kafadan sallıyor hiçbir tetkik yapmıyor.

Hastaneye gidiyorsunuz ve o hastanedeki ynlendirmelere göre raporunuzu alıyorsunuz, sürprizler de cabası... Allah selamet versin...

Üst Alt