Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor için karar veremediler ve beni üniversite hastanesine yönlendirdiler..?

Umut3072

Yasaklı Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Kalem melek abla uzunca bir sorum olacak inş doğru düzgün sorabilirim..

ablacım benim süreli raporum vardı,ilk 1 yıllık %80 verdiler süresi dolunca tekrar baş vurdum bu sefer 3 yıllık %80 verdiler bununda süresi bitince bütün evraklarımı alıp ilac raporu eski süreli raporlar ve ruh sağlığında yatışlarımı beyan eden evraklarla tekrar baş vurdum..

heyet günü 7 doktoru gezdim,benim rahatsızlık psikolojik şizofren tanısı var.dolayısıyla oran verecekte psikiyatri doktoru. neyse psikiyatri doktoruna girdim heyet doktoru olan psikiyatri doktoru hiç bir evraka bakmadan hiç bişey sormadan.. hasta hakkında yeterli bilgi yoktur yazdı heyette görüşcez dedi çıkardı benii.

sonra heyete girdim çıkan raporda hiçbir sonuc yok yüzde yok sıfır yani..karar yazan yerde..HAKKINDA KARAR İÇİN 19 MAYIS ÜNÜVERSİTESİ HASTANESİNE MÜRACAT EDEBİLİR yazıyor..

Ben de ünüversiteye gittim orda önce psikiyatri heyetine sonrada genel heyete girdim çıkan rapor %80 Ağır engelli süreklidir..ben bu raporların birini kaymakamlığa birini aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne verdim..eski raporları veren ve sonradan ünüversiteye yollayan hastane HAKEM hastaneymiş sonradan öğrendim..

şimdi ablacım benim ünüversiteden aldığım raporda bir sorun yok dimi sonradan bir sorun olmaz dimi..yada ünüversiteden verilen raporu tekrardan geri o hastaneyemi getirmem gerekiyordu.. bana getir felan demediler..sadece KARAR yazan yerde HAKKINDA KARAR İÇİN 19 MAYIS 0NÜVERSİYESİ HASTANESİNE MÜRAACAT EDEBİLİR YAZIYORDU..

@Umut112

Umut bu konu hakkında melek hanımda fıkirlerini paylaşacaktır,fakat bende sana faydalı olması açısından senin raporunla ilgili düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Abim seni 19 mayıs üniversitesine sevk edip durum raporunu isteyen hakem hastane. Senin durumunla ilgili kararı kendisi verememiş ve üniversite hastanesine sevk etmiş. Şimdi sen üniversite hastanesinden aldığın bu raporu,üniversite hastanesinin alt yazısı ile birlikte hakem hastaneye götürüp teslim etmelisin, Mutlaka raporunun yanında üniversite hastanesine sevk yazın olsun,Ayrıca üniversite hastanesinin sevkle ilgili hakem hastaneye gönderdiği alt yazi olsun.

Yani,hastaneniz tarafından hastanemize gönderilen umut112'nin yapılan muayenesinde kendisinde ........ hastalık tespit edilmiş olup,sağlık durumu ile ilgili hastanemizin sağlık kurulu heyetince %80 oranlı sürekli özurluluk raporu verilmiştır.Rapor ve muayene tetkikleri ektedir. Şeklinde,universite hastanesinin alt yazılı evrakı ile birlikte hakem hastaneye teslim et.yalnız teslimden önce tetkikler dahil hepsinin birer nüsha fotokopisini kendine al.

Aksi halde,raporu kendin direk olarak kuruma götürürsen sıkıntı yaşarsın. Çünki,seni hakem hastaneye sevk etmişler,hakem hastane universite hastanesine. Bu yukarıdaki zincirin işleyişıni bozmadan sende aynı şekilde hareket ederek raporunu hakem hastaneye altyazısiyla teslkim et,Hakem hastanede raporunu ve muayene tetkiklerini gördukten sonra hepsini ekleyerek kurumuna gönderecektir.
Geçmiş olsun.

Umut112 ablacım sen il sağlık müdürlüğüne gidip hiçbir rapora itiraz ettin mi?

Umut112 dur sen hiç yorulma ben özetleyim:) sakın yazma:) benim yazdıklarımı bekle ablası.

ben ilk raporum gazi devlet hastanesiden 65 sürekli...sonra samsun eğitim ve araştırma hastanesine gittim rapor yükselir belki diye orda rapor yükseldi 80 oldu 1 yıllıl sonra 3 yıllık oldu en son gittiğümde bu şekilde oldu

Umut112
Umut herhangi bir kurum tarafından sevkin yoksa,hakem hastanin yazısınıda ekleyerek vereceğin kuruma kendin teslim et.
Teslim ederken mutlaka hakem hastanenin yazısınıda ekleki,seni tekrar hakem hastaneye sevk etmesinler.

beni hakem hastaneyeyollayan bir kurum yok...sadece raporumun süresidoldu tekrarbaşvurdum hepsibu..vecıkan sonuc 19mayıs ünv müracat edebilir yazıyo raporda..bende ünv gittim 80 sürekli rapor verdiler..raporu teslim ettim kaymakamlığa ordan da bişey demediler

Umut112
1. ilk raporun süreliydi. bir yıllık süreli, % 80 rapor
2. süre dolunca ikinci raporu aldın. bunda da 3 yıl süreli, % 80 rapor
3. üç yıllık süreli raporun da süresi dolunca yine hastaneye gittin.
4. hakem hastane dediğine göre Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittin.
tamamen kendi isteginle gittin. seni bu hastaneye hiçbir kurum sevk etmedi.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi rapor karar kısmını boş bırakmış.
rakamla yazan yer de yüzde yazan yer de boş.
karar için Ondokuz Mayıs Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesine müracaat edebilir yazıyormuş.
on Dokuz Mayıs hastanesine gitmişsin. raporun düzenlenmiş ve sürekli, % 80 agır özürlü rapor almışsın.
aldığın bu raporu da 2022 aylığı için vakfa, evde bakım aylığı için de aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne vermişsin.

anladıklarım doğruysa raporunda sorun yok ablası:)
il sağlık müdürlüğüne itiraz sonucu gitmemişsin hakem hastaneye. kendin gitmişsin. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, karar vermemiş ve seni 19 Mayıs Hastanesine müracaat etmen için yönlendirmiş:)
iyi de etmiş:)

bir ara Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidip sor da için rahat etsin:) senin için başka türlü rahatlamaz bence:) hastaneye raporu götürmene gerek yok.

Umut112
Umut raporunu teslim ettiysen ve kaymakamlıkta bir sorun çıkmadıysa,burada sorun ne ve sen neyin cevabını almak istiyon anlamadım.

Kalem

Ablacım aynen dediğin gibi oldu ne eksik ne fazla aynen anlattığın gibi oldu.....bir sorun yok dimi abla..raporu bidaha samsun eğitim araştırma hastanesine getirmeme gerek yok dimi abla...ben zaten raporları kaymakamlığa vs verdim..

Umut112
sorun yok ablam. raporun tamamdır.

raporu hakem hastaneye götürmene gerek yok ablam:)
ama senin için rahat etmez bilirim. bir ara hakem hastaneye gidersin, 19 mayıs hastanesine gidip raporu aldığını onu da vakfa ve aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne verdiğini soylersin. sorun var mı diye de sorarsın:)
giderken rapor götürme sakın.
senin bu titizliğinle kurumların hata yapma şansı yok zaten:)

Abla sen sorun yok diyorsun inanıyorum sana..kaanat getirdim..Ama yinede bi sorayım ben..körşeytan vesvese veriyo bana.onu bir yakalarsam öbür gözünüde ben kör edicem🤣🤣🤣🤣

hiç sorma abla yaa okadar titizim ki bazen işin içinden çıkamıyorum..akla hayale gelmez şeyler beynimikarıştırıyo

MELEK ABLA SANA ÇOK ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Umut112 merak etme bu konuda bilgi sahibiyim eğitim araştırma hastahanesi bazı cihazlar ve tetkiklerde yetersiz kalıyor o yüzden senin başına gelen banada oldu 19 mayıs ünüversiyesinin verdiği rapor kesin dir o yüzden biryere gitmene gerek yok hakemde olsa ünüversitenin raporu eğetim araştırmadan üstün oluyor bilgine endişe etmene gerek yok.

Benim rapor da şöyle bir şey olmuştu. Devlet hastanesinden en gelli sağlık kuruluna girdim tüm doktorları gezerken Göz doktoru Üniversite hastanesine sevk etti. Oradan durumumu bildiren bir heyet raporu verdiler. O raporla tekrar devlet hastanesindeki göz doktoruna gittim. Oran yazdı heyete girdim. Benimki daha farklı oluyor galiba. Ama buna benzer bir durum. Ben sadece başka hastaneden tek polikliniğe muayene oldum. Raporumu başvuru yaptığım hastaneden aldım.

Rapor süresi bitiminde kuruma teslim ettik. Ne zaman aylık almaya başlarız?

Kalem

melek abla merhaba nasılsın abla iyisin inş.süreli raporla ilgili daha öncede komuşmuştuk..izninle size bir sorum daha olacak evde bakım için..süreli raporumu süresi bitmeden teslim edemedim,süresi bittikten 18 gün sonra verebildim dolayısıyla evde bakım kesildi.yeni raporumu 25 kasımda verdim Aralıkta maaş alamadık,eve gelen gidende olmadı henüz Acaba ocak ayında Maaş alabilirmiyiz.şimdiden teşekkür ederim

@Umut112 ablacım evde bakım aylığı alıyordun. sonra da rapor tarihin dolduğundan dolayı sen de yeni raporu vaktinde veremediğin için evde bakım aylığın kesildi. yeni raporu kasım'da vermişsin. bu ay evde bakım aylığı alıp alamayacağını soruyorsun. işlemlerin yetişirse bu ay evde bakım aylığını alabilirsin ablası. ayrıca alamadığın evde bakım aylıklarını da (aylık kesilecek durum yoksa ve bakım hizmetinin aksatılmadan verildiği tespit edilirse) alabilirsin.

evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü ara evde bakım aylığı işlemlerinin ne aşamada olduğunu, bu ay evde bakım aylığı alıp alamayacagını sor. süreci bizzat takip et lütfen. gelişmelerden de haberim olsun.

Kalem

Melek abla ben daha önce söylemiştim size kasım 25 de verdim raporu aralıkta alamadım..ocakta alırsam Aralıkta alamadığım maaşıda alabilirmiyim yani..her anki bir sıkıntı yok evde bakım maaşı almak için bütün şartlar uygun..sadece rapor süreliydi süresi bitmeden teslim edemedim..ekim 15 de süresi bitti ben kasım 25 de verebildim raporu.

Maaşınız tekrar onaylanırsa arada geçen ve maaş almadığınız sürenin maaşınıda geriye dönük toplu olarak alıyorsunuz.

Umut112 aralık aylığını da alırsın ablası ( heyet olumlu görüşbildirirse). aylık kesmeyi gerektirecek durum olmadığından ve bakım hizmeti aksatılmadığından dolayı heyet de olumlu karar verecektir.

aralık'ta alamadığın evde bakım aylığı, kasım ayının aylığı idi (1027 TL),
ocak ayında da aralık evde bakım aylığını alacaksın (1027 TL).
şubat'ta ise Ocak ayının evde bakım aylığını (1085,50 TL) alacaksın.
zamlı maaşı şubatta alacaksın yani. ocak'ta iişlemlerin yetişirse eline 1027 X 2= 2054 TL geçer

aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü sık sık arayarak süreci yakından takip et.

@Kalem Tm abla anladım çok teşekkür ederim.

@Kalem

melek abla benide hesaplarmısın..kasım 25 deverdim raporu..aralıkta almadım mart ayında toplamda ne alırım rapor 80.

Umut112 öbür başlıkta evde bakım aylığı için cevap verdim. daha önce evde bakım aylığı aldığını söyledin orada. ama 2022 aylığı aldığından hiç bahsetmedin.

emin olmak adına, sorduğum şu soruları cevapla lütfen:
2022 engelli aylığı daha önceden alıyor muydun yoksa ilk defa mı başvurdun? eger daha önceden alıyordun ise eylül'de ne kadar aldın?

*Rapor için karar veremediler ve beni üniversite hastanesine yönlendirdiler bu başlıkta konuşmuştuk melek abla..raporum süreliydi ekim 15 de bitti yeni raporu süre bitiminden önce verememiştim..kasım 25 de verdim..eylülde 80 olarak tam aldım.aralık da almadım
*

Umut112 yani daha önceden 2022 engelli aylığı da mı alıyordun? eylül'de de mi rapor oranın 80'di?

daha önce konuşmuştuk yoğunluktan unutmuşsunuz��süreli olan rapor 15 ekimde bitti..yeni raporu kasım 25 de verdim..2022 ve evde bakım alıyoruz almamak için bir sorun yok..rapor %80 ekimdede 80 daha öncede 80 şimdide 80 abla..eylüldede 80 abla

sadece süreliydi süre bitmeden önce veremedim raporu..ekim 15 de kesildi kasım 25 de verdim raporu..

eylülde 1.772 tl aldım

Umut112
ablacım KKELEBEKK bütün mesajlarını bir başlıkta topladı saolsun. baştan sona sen de bak bi. hiç 2022 aylığından bahsetmemişsin:) rapor ve evde bakım aylığından bahsetmişsin hep. benim yukarıda cevap verdiğim konu evde bakım aylığıydı.
1) evde bakım aylığı her ay bakıcıya ödenir.
rapor süren ekim'de dolduğuna göre bakıcın en son eylül'de 1027 TL almış olmalı. aldı mı? buraya kadar her şey tamam mı?
eger anlattıklarım doğruysa evde bakım aylığı için yukarıda verdiğim bilgi doğrudur.

2) eger daha önceden 2022 aylığı alıyorsan rapor süren ekim'de dolduğu için 2022 aylığın kesilmiştir. sen bu durumda en son eylül'de 3 aylık 1699,47 TL almışsındır. 2022 aylıkları 3 aylık ödenir. buraya kadar her şey doğru mu?
eger doğruysa devam edeyim.
yeni raporu kasım'da kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) verdiysen ve 2022 aylığın tekrar onaylandıysa bu durumda aralık+ ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs ) olmak üzere 6 aylık toplam 3560,10 TL alacaksın.

eger daha önceden 2022 aylığı alıyordun ise, alacağın miktarı yazdım.
eger daha önceden evde bakım aylığı alıyordun ise, yukarıda alacagın evde bakım aylıklarını da yazdım.

şimdi son sorum şu: 2022 aylığın yeni raporu verdikten sonra baglandı mı yeniden? emin olmak için e-devlet şifren varsa e-devletteki 2022 aylık bilgilerini -kimlik bilgilerini gizleyerek- buraya kopyala lütfen.

tamamdır ablası:) o halde mart'ta 2022 aylığı olarak toplam -yukarıda yazdığım gibi- 3560,10 TL alacaksın.

Üst Alt