Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor ile emekli olup çalışmak istiyorum. Bu münkün mü?

rekorkmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1 ay önce ayagımdaki topallamadan yüzde 42 rapor aldım çalıştıgım sirket emekli yapmak istedi ama malulen ben ise raporla emekli olup çalışmak istiyotum malum günümüz sartları bunu gerektiriyor. 1 buçuk ay önce raporu ankara vergi dairesine gönderdim hala yanıt gelmedi. sizce vergi indirimine tabi tutulup emekli olabilirmiyim aynı zmnda emekli olup çalısa bilirmiyim

Mümkün çalışabilirsin ama %42 ile erken emeklilik zor olabilir

Mustafa_33

3600 den fazla gün sayım var buna ragmen mi geçikmeli olur.
ötvden muaf olurmuyum emekli olursa?
maaşimda azalma olur.
maaşım neye göre hesaplanır
( kusura bakmayın bu konuları konusucagım bi cevremböyle bi sayfanın var oldugunu iş arkadşımdan ögrendim rahatsız etmiyorumdur umarım)

Malulen emekli olan kişi bir işte çalışamaz. Çalıştığı takdirde maaşı kesilir. %42 raporunuz ile erken emekli olabilirsiniz.

rekorkmaz

Hayır yukarıdaki size uyan şartı tamamladığınız takdirde erken emekli olma hakkınızı kullanıyorsunuz.

@rekorkmaz,
%42 oranındaki rapor ile zaten malulen emekli olamazsın rahat olun, vergi indirimi için müracaat etmişsiniz bekleyin vergi indirim oranına göre emeklilik kriterleriniz oluşur.

Malulen emekli olabilmeniz için çalışma gücünüzün 3/2 si kaybetmeniz buda %60'a tekabül eder, raporunuz %42 olduğu için şartınız tutmuyor.Malulen emeklilik ile ötv arasında bir bağlantı yok.İkisi farklı şeyler.Biri araçla ilgili, diğeri SGK ile ilgili.

Arkadaşlar benimde buna benzer bir durumum var benim de %92 engel raporum var raporda sürekli ibaresi yer almakta ve bir tanıdığımız bu %92 engel raporu ile iş yerinde çalışıyor olarak gösterip pirimimi ödememe yardımcı oldu fakat iş yeri kapandığından geçen sene çıkışım verildi işe ilk giriş tarihim 02.03.2009 çıkışım 31.05.2014 şuan 1890 gün ödenmiş pirimim var sgk ya gittiğimizde emeklilik için 3600 günün yeterli olacağını söylediler bunu üzerine yine bir akrabamız yardımcı oldu inş 1 nisan 2015 tarihi ile tekrar iş yerinde sigortam ödenmeye başlayacak benim sormak istediğim ben şuan abimle birlikte yaşıyorum ve evde bakım maaşı alıyorum tek gelirimiz abimin asgari ücreti evde benimle birlikte 5 kişiyiz benim tanıdığımızın iş yerinde sigortam ödenmesi evde bakım maaşı için sorun olurmu sizce birde yukardaki bilgilere göre en erken ne zaman ve nasıl emekli olabilirim

miyokard kardeş yanlış anlıyorsam düzelt.

1 nisan tarih itibari ile işe başlayacağınızı söylüyorsunuz: Birde bakım maaşı alıyorsunuz. Sigortalı işe başladığınızda bu bakım maaşı kestirebilecek misiniz?

Soruyu cevaplayayım siz 3600 primleri doldurun hele sonra sorarsınız.

Mr.No kardeş aynen 1890 gün ödenmiş pirimim var şuan evde bakım maaşı alıyorum 2 aydır bağlandı ilk işe giriş tarihimde de engel oranı %92 olduğundan SGK malülen emekli olamazsın dedi bu yüzden işe gitmesemde kağıt üzerinde mutlaka 3600 günü bir şekilde tamamlamam gerekiyor böylece emekli olabiliyorum 3nisan itibariyle işe girişim yapıldı önümüzdeki hafta sosyal politikalara gidip durumu izah edip bilgilendirme yapacağım

tmm, miyokard kardeş, durumunu öğrendiğim iyi oldu. Bir kaç uyarı yapacaktım ama sizin davranışınız benim uyarımı gereksiz kıldı. Yaptığınız hareket doğru yolda. Kolay gelsin..

eyv Mr.No kardeş gelişmeleri de burdan paylaşacağım ki benim durumumda olan arkadaşlar varsa onlarada örnek teşkil etsin ona göre kararlarını verirler

Mr.No kardeşim p.tesi günü sosyal politikalara gittim evde bakım aylığı bağlanalı 2 ay oldu dedim 3 nisandan itibaren kağıt üzerinde asgari ücretle çalışıyor olarak gözükmeye başladığımı söyledim masa başındaki yetkili bayan bir form verdi durumunuzdaki değişikliği buraya yazın dedi aynen ne olduysa forma yazdım verdim yetkili bayan evinize bir heyet gelecek onlara durumu anlatırsınız dedi bakalım bekliyorum böyle evde bakım maaşı alanların işe girişi yapıldığında eve yeniden heyetin gelmesi normal midir? yoksa her hangi bir sorun çıkabilir mi ben gelen heyete yinede kağıt üzerinde çalıştığımı gerçekte evde durduğumu söyleyeceğim

miyokard

Miyokart kardeş bakım aylığına dokunma; heyet gelene kadar. Heyet geldiğinde sorarsınız: bırak onlar işlemler yapsın sende maaşına dokunma. Görevliye sor maaş yatmış ise ne yapacağını sor.
Bakım aylığı konusunda çok yeterli bilgi sahibi değilim lakın bunu Melek hanım (nicki diğer Kalem) cevaplarsa daha iyi olur...

SGK ya kaydın düştüğü andan sonra o maaşa dokunursan en az %50 faiz ile ödemek zorunda kalırsın.

İşyerin bir sonraki ayın son günlerine doğru SGK ya bildirimde bulunur.
O paraya kesinlikle dokunma
1 yıl dokunmadığında zaten geri gider.
Kağıt üzerinde bildirim yaptığından adamlar evine gelmeye gerek duymayabilir.

KaraDayı57 kağıt üzerinde de olsa gelir kriterini aşmadığı sürece çalışıyor gözükmem mevzuata aykırı bir durum mu yani işe girişimle birlikte evde bakım aylığı düşüyor mu bana her hangi bir sakıncası olmaz diye bilgi verdiklerinden ona göre hareket etmiştim

@KaraDayı57 @Mr.No bugün sabah gittim aile ve sosyal poltikalara orda bana bakım parasını onaylayan kişiyi buldum ve durumu anlattım bakım maaşı alan bir kişinin sigoralı olarak çalışıyor gözükmesinde herhangi bir sakınca var mıdır ve sgortalı olarak çalışıyor gözükmemden sonra bakım maaşını almamda bir sakınca varmıdır diye derdimi anlattım bana sorduğu tek şey hanede kaç kişisiniz ve geliriniz nedir kriteri aşmadığınız sürece senin çalışıyor gözükmen hiç bir sorun olmaz ve bakım maaşını almaya devam edebilirsin hi merak etme sorun yok dedi p.tesi doldurduğum forma göre eve bir heyet geleceği söylenmişti aynen onu tekrarladı heyete de bana anlattıklarını anlatırsın hiç bir sorun çıkmaz rahat ol dedi ben rahatlamış olarak geldim yani özetle benm konumumda olan arkadaşlar bakım maaşı alanlar sigortalı olarak çalışıyor gözükmenizde hiçbir sakınca yokmuş tek sorun toplam gelirin hanedeki kişi başına bölündüğünde kriteri aşmaması gerekiyor hepsi bu kadar NOT : SİGORTALI ÇALIŞIYOR GÖZÜKEN ENGELLİ HER NE KADAR İŞE GİTMİYORUM EVDEYİM ÇALIŞIR GÖZÜKTÜĞÜM YERDEN MAAŞ ALMIYORUM SADECE SİGORTAM ÖDENİYOR DENİLSE DE SİSTEME OTOMATİK OLARAK GELİR ARTIŞI OLARAK GİRİLİYOR YANİ MAAŞINIZ NASIL GÖZÜKÜYORSA ALIYORMUŞSUNUZ GİBİ KABUL EDİLİYOR

miyokard kardeş not kısmını sevdim: çok detaylı bir açıklama bu. Diğer arkadaşlara örnek olur...

Çok iyi bilmediğim bir sistem bu: Cevap veremeeyceğim. Açıklaman güzel bu arada belirteyim..

Mr.No kardeşim eyv sağolasın bende bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla hem kendim için hem de benim konumumda olan arkadaşlar için bilgi toplamış oldum böylece

Üst Alt