Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor itirazı ne kadar sürede yanıtlanmalıdır?

turkuazist

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Rapor itirazına İl Sağlık Müd. ne kadar zamanda hastane belirliyor? Bunun azami bir süresi var mı arkadaşlar? İlçe sağlığa müracaat ettim ama ses seda yok.

turkuazist

Ne zaman müracaat ettin bende itiraz etmeyi düşündüm sırf uzun sürüyormuş diye etmedim zaten rapor 1 yıl süreli il sağlığı bekleyeceğime rapor süresi bitmesini bekler yenisini çıkarırım diye düşünüyorum.

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

benim ilk raporum 2015 tarihindeydi. yeni rapor çıkarmak istedim, bana önce mevcut raporuma itiraz etmemi istediler. rapora ilçe sağlık müdürlüğünde dilekçeyle itiraz ettim 15 gün oldu hiç ses yok. takip edeceğim bir site de yok.

Bugün mesai saati sonuna doğru il sağlık müdürlüğünden sms geldi. Yani 2 hafta sonunda bir devlet hastanesi belirlemişler. Ayrıca randevu almakta kolaylaşmış. MHRS sisteminden sağlık kurulu bölümüne 10 gün sonraya randevu aldım. Bakalım sonrası ne olacak.

İstanbuldayım. Ama evime uzak Sultanbeyli Devlet Hastanesine yönlendirdiler. İş bununla da bitmeyecek. İlk 2015 raporum %35 di. Eğer artarsa ki artacak hastalık eklendi, başka bir hakem hastaneye daha sevk edeceklermiş. İlçe sağlık öyle demişti. Yönetmelik bu şekildeymiş.

turkuazist

Öyle kısa sürüyor madem yarından tez yok giderim il sağlığa ben göztepeden çıkarmıştım her bölüm ayrı ayrı çelişkili not düşmüş bide sürekliydi benim evde bakım maaşı için ağır engelli ydi normal vermişler bunun için itiraz edicem

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakem hastane zorunlu mu?

Rapor itirazlarında, il sağlık müdürlüğü 2. bir hastane belirliyor. Hastane heyetinin verdiği rapor kararından sonra; örneğin oran değişmişse, yeni hastalık eklenmişse veya çıkarılmışsa buna rağmen il sağlık müdürlüğü illa hakem hastaneye gönderiyor mu? Yoksa tek hastane raporunu kabul ettiği oluyor mu acaba? Bu konuda tecrübesi olan var mı?

turkuazist

Raporlara itiraz

MADDE 12 (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. Kurum itirazlarında süre aranmaz.

(2) Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

Bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğünü arayıp bilgi alın. Ben İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünü aradığımda bana 2. hastane oranını yeterli buluyorsanız 3. hakem hastaneye gerek yok dediler. Yönetmelik bu yönde değişmiş.

diablo69
Eğer sizde böyle olduysa herhalde tüm il sağlık müdürlükleri aynı yönde uygulama yaparlar.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt