Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor kodu D/15 f-1 anlamı nedir?

<>Türk<>

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ;

bir hastahaneden D/15 f-1 kodu ile sağlık raporu aldım

D/15 f1 kodunda ki f1 'in anlamını bilmiyorum

bu kodu alan bir hastanın dışarıda çalışabilmesi ne kadar doğru olur ?

maluliyet yüzdesi SGK tarafından yüzde kac oranında verilir ?

birde kesinleşmiş rapor ile SGK'ya basvuru yapabilir miyim ?

yardımcı olacak doktor ve forum yöneticisi arkadaşlara teşekkür ederim

elindeki rapor silahlı kuvvetlere ait bir hastane raporu mu?

evet ; bilginiz var mıdır bu kod ile ilgili olarak ?

askere alınma ile ilgili mi o rapor yada askeri personel için mi...f askerlik hizmetinden hangi koşullar altında muaf tutulduğunuzu belirtmesi lazım askerlik savaş barış üzerine bir tanımlama kodu...

tascam;

maluliyet kararı verildi ve bu kod yazıldı , kesin raporda 1 ayda cıktı

F1 'in anlamı seferde tekrar silah altına alınması kodu mudur ?

Türk, f1, "fıkra 1 "demek.

Türk Silahlı Küvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği 15. maddesinin "D" diliminin 1. fıkrasına göre sana D/15 F-1 kararlı rapor düzenlenmiş.

Bahsedilen 15. madde, "D" dilimi 1. fıkrasına göre şu hastalıktan rapor verildi sana:

"D) 1. Kronik nitelik kazanmış psikotik bozukluklar.(Değişik ikinci paragraf: 16/6/2008-2008/13831 K.) AÇIKLAMA: Bu fıkraya gireceklerin tedavilerden yararlanmamış
olması ya da tedaviye rağmen rezidüel bulgular taşıması gerekir."

Sen Türk Silahlı Kuvvetlerinde mi çalışıyorsun? Görevin hakkında bilgi verir misin?
Kaç senedir çalışıyorsun TSK'nde?

benim kodum f 2 idi bana verilen ben vatan görevi için yedek subay statüsünde asker alımım sırasında verildi bana tbp.bnb nin verdiği açıklama idi madde fıkralarının anlıyacağımız dilde açıklamasını yaparak savaş ve barış hallerini kapsadığını söyledi raporların barış zamanlarını kapsadığını 2 inci fıkranın bulunduğu raporların olağan üstü durumlarıda kapsadığını söylemişti bana hipertansiyondan 15 gün lük bir hastanede kontrolün ardından verildi...burda sivil hayatta özür oranı sadece yüzde 10 verdiler silahlı kuvvetlerin sağlık şartnamesi farklıdır kaldıki kendi içlerinde bile sınıflarına göre farklı işlem görür yani sivil hayata yada iş yaşamına konverte etmek istersen bir devlet hastanesine müracat etmen gerek gerisi madde okumak oda seni yanlış düşüncelere sevk eder konunun uzmanı tabip olsak bile bir uzman tabip seni fiziki olarak muayne etmeden bir mulakatta bulunmadan sen şu yüzdeyi alırsın demesi yanlış olur...

Kalem;
teşekkürler ;
evet , 90 tarihinden bu yana TSK'dayım, görevim ilgili size özelden belirtirim hocam

tascam;
teşekkür ederim, bu verilen kod ile beni tekrar muayane edecek SGK heyeti maluliyet oranını bu koda istinaden bir fikir yürüterek verecek anladığım kadarı ile

türk sgk tamamen başka bir şey bir arkaşımın başına trajı komik şeyler geldi uzman çavuştu malulen emeklilik kararı çıktı sebebide gözler 1.5 miyop olduğu için kurumun biri emekli ederken sgk emekli etmiyordu al bu adamı başka bölümde kullan sadece gözleri bozuk oda gözlükle hallediliyor diyerek emekliliğni vermiyordu asker kanadı ise sözleşmesi gereğince yapamıyacağını beyan ediyordu neyse mahkemelik oldular işin komiği herkes birbirinden davacı davalı idi neyse mutlu son oldu ama bayağı uğraştı...

tascam ; su ana kadar SGK ile hiç işim olmadı , hakkımda ne derler ne karar verirler bilemiyorum

ama tek ümidim hayırlı olması yönünde

kesin rapor ile basvuru yapsam , ne olur bir fikriniz var mıdır ?

türk durumun yukarıda anlattığım gibi bir durumsa kavga dövüş hakkını alıyorsun ama benim anlattığım olay bayağı oldu kurumlar aralarında mutlaka bir çözüm bulmuşlardırda uğraştırmazlar ne olursa olsun uğraştırsa bile lehine sonuçlanıyor haklarını alıyorsun arkadaşımdan biliyorum...

Türk, raporunu askeri bir hastanede düzenlediler değil mi? Sen "bir hastaneden aldım" demişsin. Kendin mi gittin hastaneye, hangi hastaneye?

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre düzenlenmiş bir raporsa bahsettiğin, bu raporu askeri bir hastane düzenlemişse ve raporun kesin işlemli bir raporsa, raporunda "TSK'de görev yapamaz" kararı verilmişse SGK bu raporu maluliyet işlemlerinde aynen dikkate alır.
SGK, askeri personelin maluliyet işlemlerinde TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğini esas alıyor çünkü. Zaten askeri hastaneler de bu raporları düzenlerken aşırı titizler. Bu yüzden genelde SGK maluliyet için askeri hastanelerin düzenlediği kesin işlemli raporları aynen kabul ediyor. Lakin maluliyet derecesini kendi belirliyor.
Sen 10 seneden fazla çalışmışsın. Bu durumda "TSK'nde görev yapamaz" şeklinde kesin işlemli bir raporsa SGK seni malulen emeklili eder.
Bağlı olduğun Komutanlığın emeklilik birimine başvur ve gerekli bilgileri onlardan almaya çalış.
Rapor karar bölümünde ne yazıyor? TSK'nde görev yapamaz şeklinde mi yazıyor? eger boyleyse maluliyet işlemlerin için git emeklilik birimine söyle yardım al.
Komutanlığın emeklilik birimi sana yol gösterecektir.
Ayrıca şurada yazılanları oku bir fikrin olsun:http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/87559-devlet-memurlari-icin-maluliyet-yardimi-kriterleri-nelerdir.html

M
aluliyet derecelerini SGK şu nizamnameye göre belirliyor:http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=2.3.41053&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

tascam;

Sn.Tayfun Bey; teşekkürler, umarım anlayışlı insanlara denk gelirim

Kalem;

Sn, Melek Hanım ; teşekkürler sizede , basvurumu yapacağım , az once randevu aldım, komutanlık SGK'ya da göndermiş evrakı , haber bekleyeğim öyleyse , şahsi başvuruları kabul ederler mi ki ?

Türk, yazdıklarınıza bir bakın (parantez içine aldıklarım bana ait açıklamalardır):

"basvurumu yapacağım(nereye?) , az once randevu aldım (nereden?), komutanlık SGK'ya da göndermiş evrakı (hangi evrağı?) , haber bekleyeğim öyleyse (nereden?), şahsi başvuruları kabul ederler mi ki (nereye şahsi başvuruları kabul ederler mi ki? ne başvurusu?)?

Burada benim müneccim olduğumu düşünmüyorsunuz di mi?
Yukarıda o kadar kısa ve yeterli bilgi vermeyen mesajlarınıza ragmen çok açıklayıcı cevaplar verdiğimi düşünüyorum.
Gidip KOmutanlığınız emeklilik birimine sorun bunları.

Ha bu arada kesin işlemli raporla zaten siz başvuramazsınız. Kurum aracılıgıyla gönderilir SGK'ya bunu da bilin.
Ayrıca komutanlığınız evrakları göndermiş zaten sgk'ya. Gidin onlara sorun "ayrıca ben de şahsi başvursam sgk'ya olur mu" deyin?

Komutanlığınız, SGK'ya maluliyetiniz için evrakları göndermiş zaten. Malul oldugunuza dair karar çıktıktan sonra da Kurumunuz(TSK) tarafından gerekli işlemleriniz yapılacak ve emekliliğe sevkedileceksiniz.
Siz şu an TSK çalışanı oldugunuz için maluliyet işlemlerinizi zaten başlatamazsınız.

Bu arada gördüğünüz gibi biraz müneccimlik yaptım.
Size kolay gelsin.

selamlar Melek hanım ; evet SGK kuvvete ve birliğime yazı yazmış , sanırım tekrar bir heyete alacaklar beni

bana o heyette doktor bulundurup bulundurmamak isteyip istemediğime dair evrak imzallattılar ( istemediğimi belirttim )

su anda da beklemedeyim , evrak veya telefon ile mı cagırırlar bilmiyorum

size sormak istediğim ise ; benim hastalığıma istinaden yukarıda verilen kod ile hangi derecede malüliyet verirler

Not : kusura bakmayın ben direk aklımda ki, düşünceleri yazmıştım , uzun yazarak size herhangi bir yük getirmek istemedim
müneccim olduğunuzu düşünmedim ama beni yeterince anlamış olduğunuzu görüyorum :) , teşekkür ederim

Turk, maluliyet dereceni SGK şu nizamnameye göre belirleyecek:http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=2.3.41053&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

S
GK, kurul toplanacak, aklımda yanlış kalmadıysa seni çağırmayacaklar bu toplantıya. Askeriyeden aldığın rapor kararın ve konulan teşhisler vs degerlendirilecek, bu nizamnameye göre maluliyet derecen belirlenecek ve maluliyet kararın verilecek.
Maluliyet kararını kesin verirler. Ama maluliyet derecen kaç olur bilemem.
Askeriyeden aldığın raporda yazan hastalığına Nizamnamede baktım ama beni aşar burası. İlk dört dereceye girersin diye düşünüyorum. 6 ve 5. derece gelmez.
Ama dediğim gibi buradan sadece hastalığına bakarak bunu degerlendirmem mumkun değil. Uzman değilim.

teşekkür ederim Melek hanım ; ilginiz için sağolun

özelden kısa bir sualim olmuştu , müsait olduğunuzda cevap verirseniz sevinirim

iyi çalışmalar

melek hanım merhaba ;

TSK'dan kati suretle bir işle uğraşması imkanından mahrum kalmıstır raporunu aldım

devlet hastahanesinden %80 özürlü raporunu aldım

şimdi SGK bana maluliyet derecesini verecek ,

5 nci derece verme olasılığı nedir ve bunu verirse itiraz hakkım , mahkemeye verme hakkım doğar mı ?

Not : daha önce size teşekkür mesajı göndermiştim fakat mesaj kutunuz dolu olduğu için gitmedi
( yine dolu görünüyor , bu konu bir bakıma benimlede ilgili oldugu için görmeniz acısından alıntı yaparak yazdım )

görüşmek üzere, saygılar

Gecikme için özür. Evet, Özel Mesaj kutusu dolmuş... henüz çoğu mesajları da fırsat hulup okuyamadım o yüzden silemiorum da. Fırsat bulur bulmaz okuyup mesajları sileceğim...
...
5. derece verilmez diye umuyorum sana. Büyük ihtimalle 4.dereceden malulen emekli edilirsin.

Eğer hastalığın, 5. derece sayılırsa tabi ki itiraz hakkın var.
Gelişmelerden haberdar et lütfen.

Melek hanım merhaba

SGK sağlık kurulu 6 ncı derece vermiş oldugu için itiraz hakkımı kullandım ve akabinde gelen derece 4 ncu derece idi , nasıl bir hata yaptılarsa bende anlamadım

3 adet rapor sundum bu arada :)

bilgilendirmeniz ve ilginiz için cok teşekkür ederim ,

selamlar,

sanıyorum bu raporu yada bir benzerini aldım.

karar: D/15-F/01 ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR. OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLMİŞTİR.

TEŞHİS:pSİKOTİK BOZUKLUK

F28

YORUM VE BAZI BİLGİLER: askeri şubeye sorduğumda , bana burada veya başka bir askeri şubede yapacağın bir işlem kalmadı. 3-4 ay sonra rapor eline adresine ) ulaşır. dedi.

ben eşcinsellikten kendi doktoruma ve/veya heyette hiç bahsetmedim. ancak hastane yatış raporlarını ve elimdeki ilaç raporlarını sundum.
yalnız ben şu an bir şirkette tercüman olarak çalışıyorum (gerçi memnun değilim biraz) ama yinede aktifim iş olarak halen.

daha iyi bir iş bulur muyum hiç bilmiyorum veya artık bu raporla mesela bir başka işyerine iş başvurusunda bulunurken bana bir önyargıları bir olumsuzlukları olur mu bilmiyorum (tabi inşallah daha iyi şeyler olur)

ama bu rapor benim başka ne işime yarar onuda keşke öğrenseydim.

yinede sadece askerlikten kurtulmak dışında bir ihtiyacım olmayacak inşallah.

çünkü iş üzerine kendimi geliştirmek ve var olan niteliklerimi de kullanmak istiyorum.

bakalım hayırlısı.

Üst Alt