Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor kullanım amacında yazdırılması gerekenler nelerdir?

meltem89

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Her bir haktan yararlanmak için farklı farklı kurumlara müracaat etmekteyiz her kurumda kendine göre ibareler istemekte ve kişi her seferinde rapor almak zorunda kalmaktadır. O nedenle konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar rapor kullanım amacında ayrıntılı olarak nelerin bulunması gerektiğine dair bilgilerini paylaşırlarsa rapor alacak arkadaşlara yardımcı olmuş oluruz.

Raporun ne amaçla alındığı belirtilmiş olması gerekli istihdam yazacak çalıştırılamayacağı işler kısmında da engel durumuna göre bir ibarenin bulunması gerekir benim raporumda istihdam ve ağır bedeni faaliyet gerektiren işlerde çalıştırılamaz yazıyor evrakları teslim ederken hiçbir sorun çıkmadı. Ayrıca rapor alacak olan arkadaşlar heyete girdiklerinde işe yerleştirilmek için aldıklarını özellikle belirtsinler.

iyi günler arkadaşlar bu konu çok karmaşık geldi bana biligisi olan varsa paylaşır inşallah.şimdi biz rapor alırken raporu ne için aldığımız konusu.baya önem arz ettiğini araştırdıkca görmeye başladım bundada okadar çok saçmalıklar varki kimi isdihdam için diyo kimi engelli kartı için kimi yenileme için.diyo bu yüzden her kurum farlı deday istiyo ve raporumuz her kurumda kabul olmuyo tam olarak rahatsızlığımızı detaylı şekilde anlatan bir raporu nasıl alıcaz ben bunu bilmiyorum 99 yılından bu yana 6 kez rapor aldım. bir insan engelli raporu aldıysa bu rapor %40 yada üstü ise daha ne istenir ben bunu anlamakta zorluk çekiyorum.ben ortapedik engelliyim %40 sürekli raporum var ama vergi indirimi alamıyorum. erken emekli olamıyorum öbür haklardan yararlanıyorum en önemli şey erken emekli olabilmek değilmi engelli biri için. benim sorum ben tekrar rapor almak istiyorum ilave rahatsızlığım var sürekli raporum varken tekrar nasıl rapor alabilirim

eğer tekrar alabilme hakkım var ise raporu alma nedenimi iş gücü kayıp oranı içinmi demem gerek yada erken emeklilik içinmi demem gerek burası önemlimi.

Engelli raporu almak istiyorum diye gidin hastaneye, eğer başka bir engeliniz daha oluştu ise herhangi birşey yapmaniza gerek yok doğrudan yeni engel oranı alabilirsiniz. Bütün haklarimdan faydalanmak istiyorum dersiniz.

Üst Alt