Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor mağdurlarına müjde: yeni yönetmelik çalışmaları sona erdi

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Başbakanlığa yazdığım yazı sonucu gelen cevabı aynen yazıyorum
Engelli vatandaşlarımızdan gelen talepler ve bakanlığımızca re sen dikkate alınan hususlar çercevesinde mevcut yönetmeliğimizi güncelleme çalışmalarımızı tamamlamış olup, 2011 yılı başlarında yürülüğe girmesi hedeflenmektedir.
Yeni yönetmeliğimizde başvuruda bulunduğunuz husular da dahil olmak üzere
mümkün olduğu şekilde özürlü vatandaşlarımız lehine özür oranlarında iyileştirme yapılmıştır
bilginize rica ederiz.

Haberin kaynağını paylaşırsanız sevinirim

Başbakanlık bilgi edinmeden gelen cevap Aykut

Yeni yönetmelikle mağduriyetler çözülür inşallah ,yönetmelik yayınlanınca herşey belli olcak iyileştirme olup olmadığı.

inş hayırlısı birçok kişi madur olmuştu inşallah rapor oranları büyük ölçüde düzelir

slm

ben bulunduğum ilde aldığım rapor %51 ankarada 37 ye düşüyor haksızlık hakkı olmayana hak veriyolar bizler hak ettğimiz halde hakkımızı alamıyoz inşallah iyi olur

Evet arkadaşlar konuyla ligili bir cevapda BİMER den geldi;
Ve cevapta engelliler lehine iyileştirme ve bir kısım özür oranlarının yükseltildiği yazıyor umarım hayal kırıklılığına uğramayız.

pekı cogu arkadasımızın evrakı ankaradan dusurup gerı yollandı sımdı arkadaslarımız aynı raporu mu yollayacak yoksa tekrar rapor cılesı cekmeye devammı edecek bu konu hakkında ne olacak acaba

merhaba iyi günler herkeze benim babam kalp ameliyatı geçirdi raporu ankaraya gönderdik ankara rapora %69 onay verdi ama yaşadığımız şehirde rapor %55 e düştü bu konuyla ilgili kimden bilgi alabilirim bana yardımcı olursanız çok sevinirim şu anda benim babam iş göremez durumda ve mağdur hiç bi gelir ve kazancı yok.

merhaba arkadaslar:benım kızımın %82 engelli raporu var.acaba bu yeni cıkacak olan yonetmelıkle raporun oranı % 90 nın uzerıne cıkar mı?bılgılendırırsenız sewınırım...ıyı gunler...

inşaallah hükümet bu sefer adil bir düzenleme yapar. bu mağduriyetler ortadan kalkar. aslında sgk kanununda da değişiklik gerekmektedir. çünkü %40 altındaki sakatlıklara da kademeli erken emeklilik verilmesi gerekir. yıpranma vb düzenleme de yapılabilir. bu şart. çünkü %40 altında kalanlar ne sakat sayılıyor ne sağlam raporu alabiliyor. selamlar.

bu karmaşa bitmez sorunlar çözülünceonların orda kalmasıgerek kalmaz bu yüzden çömüyorlar
bende 4 raporu çıkaracağım :) ilki sürekli %40 çalışamaz ağır işlerde ikiside birbirinden bağımsız rezalet 4 ncüsünü bakalım ne olacak

doktora bağlı %90 çıkması

inşallah bir an önce uygulamaya geçerler ve oranları yükseltirler yeter artık yaa

Mehaba arkadaşlar benimde ilk raporum yüzde 75 ve sürekli idi şimdiki raporum yüzde 70 ve iki yıl süreli komediye bakın 5 puan iyileşmişim ve iki yıl içinde tamamen iyileşe bilirim bu arda ben spastik engelliyim gerçi ne söyleye bilirim burası TÜRKİYE

Üst Alt