Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar oncelikle merhaba her iki gözümde kornea distirofisi var ben engel raporu nedir bilmezdim arkadaşlar önerdi dedi git bi görün sen alırsın 2018 yilinda ilk öle pata küte girdim Zonguldakta suresiz %28 engelim çıktı keşke oraya gitmeseydn suraya gitseydin doktorlar topun altina girmiyor bi dünya laf söz dediler itiraz edeyim dedim yürürlük değişti 1 ay süren vardı itiraz için zaten rapor elime 25-26 gündemi ne elime geçti dedim yok olmadı neyse bunlar ugrastiriyor bosuna umutlanmiyim unuttum. Aylar sonrasinda 2 kez ameliyat oldum olan görüntümde gitti tutmadi ameliyat bu sefer dedim tekrar baska yerde görüneyim yine bi dünya a ugrastirdilar yazmiyorum buraya lanet ettirdiler hayattan yılmadım devam ettim herneyse girdim kurula İstanbul validebağda 3 mart 2020 de sonuçlandı bu seferde 2 sene süreli %39 vermisler e-nabizdan baktım suan zonguldaktaym rapor istanbulda hastanede teslim alamadım daha ordada bir hafta sürünürdukleri için beni raporu elden teslim almaya durumum yetmedi.Oraya git gel buraya doktordan sevk al sagda solda kal hastanelerde sadece göz polikliniği ile işim varken amaçsızca 7 tane poliklinige sikayetim yok benim demek için saatlerce bekle yetismesin baska gün gel gerçekten bıktım ekonomik boyutu daha ayri bu koşturmacanin. 32 yaşındayım 6 senedir işsizm isi gücü geçtim artik aptal bi hayatım oldu sürekli evde yaşıyorum annem ilgileniyor benimle gücümede gidiyor bunlar itiraz edecem onumuzdeki hafta sirf bu is icin yine istanbula gidecem para toparlayınca sizce naasil bir yol izlemeliyim nokta atışı yapmam gerek istanbulda kalacak yer sıkıntı ekonomik durumum sıkıntı yolda sokakta o şekil gezmem en büyük skntim bu zaten buraya yazma sebebim sürünmek istemiyorum daha gerçekten bıktım bu şekil cok kotuye gidiyorum teşekkürler.
merhaba öncelikle çok geçmiş olsun rapora gelirsek rapora itiraz hakkın var bunuda il sağlık müdürlüğüne yaparsın il sağlık müdürlüğüde seni hakem hastsaneye sevk eder ve tekrar heyete girersin bu arada varsa başka bir sağlık problemin rapor oranını yükseltmek için bunlarla ilgilide heyete gir mesela gözden 35 alırsın misal belinde fıtık vardır buna yüzde 5 verir rapor oranın 40 olur yani diyeceğim başka rahatsızlıkların varsa bunlarla ilgiledi gir heyete birde hangi hastaneye sevk yapılacaksan heyetten önce önce bir muyaene ol durumunu doktora anlat ama önce kalacak yer ayarla yoksa git gel seni maddi olarak çok sıkıntıya sokar Allah yardımcın olsun
itiraz edip başka hastaneye gitmeni tavsiye ederim hastaneler hatta doktorlar aynı hastalıga farklı oranlar veriyor belli bi standartı yok oranın %1 sonuçta. ama illa yükselir diye bi kuralda yok tabi düşebilirde sonuçta kişisel bi görüş bu bi doktor %10 derken diğeri 7 der ya da biri 10 derken diğeri 13 der kafalar karışık anlayacagın.
Şimdi hastane ile işim yok dimi raporu alacam hastaneden itiraz icin il genel sağlıga gidicem oraya dilekçe yazacam peki ondan sonraki süreç nasıl işliyor. Dilekçe sonrası o hafta içimi gun veriyorlar yada uzun bi zaman sonrayami atıyorlar
hastaneden raporu alıp il sağlığa göndereceksin orda sana hangi hastanede olmak istediğini soracak dilekçe doldurcaksın sonra dilekçede yazan hastaneye gidip baştan rapor alır gıbı ıslem yapacaksın. ancak atıyorum sana %44 verdiler bu sefer sağlık bakanlıgı sana bir mektup gönderip iki rapor arasında fark oldugu için kendi belirledikleri hakem hastanede tekrar muayene isteyecekler hakem hastanede ikametgahına en yakın olan tam teşekküllü devlet hastanesi olacaktır. süreç biraz uzun ama asla vazgeçme.