Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı %40 üstü olan herkes erken emekli olabilir mi?

%48 polisetemia vera hastalığından raporum var 3. dereceden vergi indirimi de aldım 03.11.1999 sigorta giriş tarihim 4250 günüm var ben emekli olabilirmiyim ? yada ne kadar şansım var ?

cvp için tsk ederim..

levent23

18 yıl 4080 güne tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

levent23

Kazanılmış vergi indirim hakkı ile emeklilikte hiç bir sorun yaşanmaz...

bu hesaba göre 03.11.2017 de emekliliği hak ediyorum yanlız vergi indirim belgemin suresi nisan ayında bitiyor tekrar bastan muracatmı etmem gerek yoksa eski indirim belgesiyle mi müracaat edicem yada gerek varmı ?
OturanBoğa
serkan1976

Vergi indiriminiz süreli ise eğer bir işyerinde çalışıyor iseniz indirimin süre bitimine 45 gün kala vergi dairesine gidip sizi tekrar hastaneye rapor almak için sevk edecekler ve yeni raporunuz maliyeden onaylanarak gelmesini bekleyeceksiniz.

Evet çünkü o raporu gönderip vergi indiriminiz o rapora istinaden süreli olarak gelmedi mi? Elinizdeki raporu maliyeye tekrar gönderirseniz kayıtlarda çıkacak ve size olumsuz cevap gelecektir.

Şu numaralı ve şu tarihli raporu ben değerlendirdim süre verdim. Aynı raporu tekrar değerlendirmeye alamam diyerek maalesef.

raporda 1 yıldan sonra özürlülüğün devam etmesi haline başkanlığımıza muracat etmeniz gerekmektedir diyor valla hayal kırıklığına uğrattın beni

neden 1991 ile 2008 yılları arasında emeklilik daha geç oluo acaba 2016 yılında sigortalı olsa kaç yılda emekli olunur acaba engelli veyada normal çalışanlar acaba

basari

1 Ekim 2008'den sonra sigortalı olanlar ile emekliliği Bağkur (4b) statüsünde gerçekleşecek olanlar:

2008_sonrasi.PNG

1 ekim 2008'den önce sigortalı olup ssk statüsünde emekli olacaklar:

2008_oncesi.PNG

Emeklilik

her %40 ustu raporu olan emeklilik şartlarını yerine getirmiş ise emekli olurmu yoksa hastalığa göremi emekli olunuyor

saygı ve sevgiyle kalınız...

levent23

Bu başlıkta daha önce yazılan cevaplar aynen geçerlidir. Anlaşılmayan husus neresi?

abicim

bi kaç kişi dediki %40 raporun olsada hastalığa gore emekli olunuyor varmı boyle bisey yoksa her %40 raporu ve vergi indirimi olan emekli oluyormu ?

levent23

%40 Raporunuzun olması erken emekli olmanızı sağlamaz. Bunun için vergi indirimini SÜRESİZ almış olmanız gerekmekte. Dana önce sorularınızda vergi indiriminizin süreli olduğunu yazmışsınız.

emekli ola bilmek için vergi indirimini almanız şart. Bu yüzden deftardarlık sizi rapor vermeye yetkili bir hastaneye sevk edicek. Oradan aldığınız %40 dahil ve üzeri raporunuz Ankaraya gönderilicek. Orası Süreli olarak vergi indirimini onaylarsa 3/11/2017 şartlarınızı yerine getirmiş olduğunuz için emekli ola bilirsiniz.

Raporunuz süreli olarak onaylanırsa da emeklilik için başvura bilirsiniz. Rapor süreniz boyunca emekli maaşı alırsınız süre dolmadan 45 gün önce tekrar rapor çıkartıp tekrar ankaraya göndermeniz gerekmekte. Raporunuz süreli oanylanırsa aynı süreci devamlı yaşamak zorunda kalırsınız. Takii süresiz onaylanasıya kadar.
GECELERİN EFENDİSİ

Merhabalar, hastalığınızın kaç puan olucağını maalesef kimse net bilemez. Bunu öğrene bilmenizin tek yolu hastaneden rapor çıkartmaktır. İş bulmak için engelli raporu çıkartınca işçi bulma kurumuna kayıt olun.

Ümit Kurtuluş yazdığından bisey anlamadım hem diyosun vergi indirimin SURESİZ olacak hem diyon surelide onaylansa emekli olacaksın nasıl bir ikilemdir bu ?

levent23

Bakın bu konunuzdaki bir kaç mesajınızı okudum. Anladığım kadarınla Vergi indirimi raporunuz süreli. Yukarda yazdığımdan farklı birşey yazmıcam. İkilemde olan ben değilim, Ama tekrar edeyim.

Veri indiriminizi almadan emekli olamazsınız. Vergi indirimi almak için eski raporunuzu kullanamazsınız. Bunun için yeni rapor çıkartıcak, çıkan raporunuz vergi indirimi ilen süreli olarak onaylanırsa emekli olucaksınız.

Sizin daha önce başınıza gelmiş olan ve süreli olan rapor için bakın bu yazdığımı anlıyarak okuyun. Süreli olarak rapor alırsanız şartlarınızı yerine getiridiğinizde süreli olarak emekli olursunuz. Raporun süresi bittiğinde emekli maaşınız kesilir. Tekrar rapor alıp tekrar vergi indirimi onayı için tekrar ankaraya yollamanız gerekmekte.

Raporunuz süreli geldiği sürece sürekli bu süreci yaşıcaksınız. Taaki raporunuz Süresiz olasıya kadar. Raporunuzun süreli olup olmıcağına doktorlar karar verir. Belki ikinci yolldığınızda raporunuz onaylanıcak belki sürekli bir şekilde süreli rapor gelicek. Bunu kimse bilemez.

tsk ederim raporum 1 yıllıktı suresi bitti yeni rapor aldım 2 yıllık vergi indirimi de 1 yıllıktı suresi bitti yeni vergi indirimi raporumu bekliyorum tsk ederim sagolasin

@ümit kurtuluş

teşekkür ediyorum astım ilaç raporum ve akdeniz ateşi ilaç raporum mevcut bu konuda rapor çıkartıp çıkartamaycağımı öğrenmek istiyorum bilgisi olan var ise lutfen yardımcı olabilir mi bana rica etsem

Hayır olunmaz emekli neden mi çünkü maalesef engel çıkarıyorlar yazık bu kadar engellinin hakkı ne olacak

Üst Alt