Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı %70 üzerine çıkarsa 2022 maaşı artar mı?

Konular
44
Reaksiyonlar
0
Ben ve evli oğlum 3 kişi 2022 maaş alıyoruz %69 raporu olduğunda sonra degisecek %70 raporu üzeri 2022 maaş olur mu?

Rapor oranı yüzde yetmiş ve üstü olursa aylık yükseltme işlemi yapılacaktır. Aynı Zamanda hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 tl altında olması lazım. Geliriniz sınırı aşıyorsa aylık yükseltme yapılmaz. Üstelik alınan 2022 aylıkları da kesilir

Kalem hanım.2022 maaşları gelir hesabına dahil edilmiyor denmekte.Mevzuattada bu şekilde yazıyor.Acaba bu durum pratikte uygulanmıyor mu?
Aile ve sosyal politikalar bakanlığının sitesinde şöyle yazmakta:

8) Hanede 2022 aylığı alan farklı kişilerin aylıkları muhtaçlığın hesaplanmasında dikkate alınmakta mıdır?
8)Alınan 2022 aylıkları muhtaçlık hesaplanmasında hane gelirine dahil edilmez.

2022 aylıkları elbette gelir hesabına katılmıyor. Hanede isterse 5 kişi 2022 aylığı alsın gelire dahil edilmeZ. Ben ise Yukarıda farklı bir şey yazdım. Eğer hanede kişi başına düşen aylık gelir,sınırı aşarsa aylık yükseltme yapılmaz alınan tüm 2022 aylıkları kesilir. Örnek: hanede 3 kişi 2022 aylığı alıyor. Hanede kişi başına düşen aylık gelir 400 tl ( alınan 2022 aylıkları hariç). Birinin rapor oranı yüzde yetmişe yükselmiş. Vakfa gidip yüzde yetmiş ve üstüne aylık yükseltmeye başvurmuş. Vakıf hanenin gelirini hesaplar. Sınırı geçtiğini görür ve aylık yükseltme yapmaz. Üstelik alınan 2022 aylıkları da kesilir Not: ya bu telefondan yazmak tam işkenceymiş. Ev internetim gelene kadar beni idare edin:)

Ben ve evli oğlum 3 kişi işitme engelliyiz olduğunda raporu %69 2022 maaş alıyoruz şükür...

Üst Alt