@(Gölge)
Emekli olamadım, 4c de çalışıyor olma şartı olmasa emekli olabilirdim. müstafi olduğum için 4c ile emekli olmam mümkün değil.
vergi indirimi ile emeklilik için 2.5 yılım kaldı. 2.5 yıl içinde ekpss ile yeniden atanabilirsem 4c ile de emekli olabilirim. rapor tanımım şuan yeniden atipik psikoz oldu.
@Meraklıengelli
Yanlış yazabilirim, beynimin içinden binlerce bilgi akıyorken toplamaya çalışıyorum. Kesin bilgiymiş gibi düşünme, bir başkasına da sor sana zahmet.
sigortalı olduktan sonra engelli olmuşsun dolayısıyla malulen emekli olmaman için bir sebep yok.
ilk sigortalılık 99, ödenmiş primin de 5400 gün olduğuna göre;
bence sen ister malulen emekliliğe, istersen de engelli emekliliği ile erken emekliliğe başvur her türlü emekli olabilirsin. bilmediğim tek şey hastalığının SGK Hastalık Listesinde olması. SGK Hastalık Listesinde tanımlı bir hastalığın var ise yıl ve prim gününü her şartta sağlıyorsun gibi geliyor bana.
Yakın zamanda emekli olmaya niyetin varsa
1) hastalığının SGK Hastalık Listesinde olduğunu kesinleştir.
2) Malulen ya da erken emeklilik farketmez ikisinde de yeniden rapor istenecek, yeniden heyete gireceksin. ( son 6 ayda alınmış raporun yoksa yeniden rapor isterler)
3) enflasyondan dolayı ömür boyu eksik maaş almak istemiyorsan yıl bitmeden emekli dilekçesi vermeni öneririm.