Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı %84 olduğunda nasıl bir ibare yazmalı ki araç alabileyim?

SEZzZER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Salı günü kurula girdim, sonucu önümüzdeki hafta söyleriz dediler; ancak rahat durmadık, sadece sonucu öğrenelim bari dedik ve yüzde 84 olduğunu öğrendik. Ancak raporda araç kullanımına ilişkin ne olduğunu bilmiyoruz. MS hastalığından dolayı sol tarafda his kaybı var Sol elde kavrama güçlüğü sol ayakta his, güç kaybı var. Rapor da ne yazması lazım ki ötvsiz araç alabileyim ve ötvsiz araç alsam yakınım da kullanabilir mi?

SEZzZER
Tamamen sol taraf olduğu için otomatik vitesli araç kullanır yazması yeterli olacaktır. Bu aracınızı herkes kullanabilir.

tamam teşekkürler.

ikinci kez yazıyorum bu forum biraz değişik :D

[FONT=sans-serif]en çok cevap yazılan bu konu olduğu için konu hakkında bilgi sahibi olanlar şu soruma cevap verebilir ler mi[/FONT]

[FONT=sans-serif]Rapor oranımız %84 hastalık multiple skleroz, Ve hastalıga bağlı sol ayak ve sol elde his ve güç kaybı var Yani ancak otomatik araba kullanır. Raporun sonucunu biliyoruz ama raporun sonunda ne yazıyor bilmiyoruz. ÖTVsiz araç almak için kişinin engel durumunda illa ortopedik engel isareti ve de altında özel tertibatlı (otomatik vites) araç kullanabilir ibaresi mi olması gerek? Bide bu şekilde olursa, arabayı alırsam yakınlarım da kullanabilir mi? [/FONT]

[FONT=sans-serif]Forumdan biri hem arabayı alabilirsin dedi hem de yakınların kullanabilir dedi ama bir kaç kişiye daha sormak istiyorum çünkü çok heyecanlandım su an [/FONT]

[FONT=sans-serif]teşekkürler... [/FONT]

kelebek hanım etiketleme nasıl yapılıyor onu da bilmiyorum :D buradan merhabalar her yeri görüyorsunuz :D peki bende birşey soracağım, biliyorsunuz benim de durumum benzer, raporda kişinin engel durumunda illa ortopedik engel kısmının mı işaretli olması gerek? Sınıflanmayanlar da olsa olur mu?

SEZzZER

Oranın bir önemi yok. Önemli olan ibaredir. Sol alt ekstremite kısıtlılığı olduğunda otomatik vitesli araç ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.

Hocam hastanediler bizden daha iyi bileceksiniz diyip raporun sonun da ne yazdiklarini gostermiyorlar Onlara gore alamazmisiz Raporu verin ben alacam diyorum bahane buluyorlar daha doktorlar imzalamadi diye Bir hafta kaldi araba alabilmem icin Bunu da bildikleri icin zora kosuyorlar Napmam gerek yardimci olun lutfen Birde arabayi alsam bile yakinim da kullanmasinda sikinti olur mu?

SEZzZER

Alamazsınız.

"Özel donanımlı araç kullanmalıdır" yazsa ve manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak olsanız, buna uygun da ehliyetiniz olsa, o zaman araç alımında vergi avantajından yararlanabilirdiniz

Üst Alt