Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı %90'ın altına düştüğünde ÖTV geri istenir mi?

okatur

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
5
Mesela ben şu anda %93 engelim var ve araba aldım raporda organik metal bozukluk var diye yazmış psikiyatrist itiraz edecem diyelim ki %90 ın altına düştü rapor oranı o alınmayan ötv yi isterlermi yoksa mt mi aktif olur, sitede bunun hakkında bir sayfa çıkıyor googledeki aramada ama sayfa inaktif durumda galiba bilgisi olanlardan rica ediyorum

@OturanBoğa bilgi rica etsem

@okatur, Hayır, oran kaça düşerse düşsün ÖTV geri alınmaz. Ama oran %90'ın altına düştüğünde artık içinde bulunulan yıl dahil MTV'leri ödemeye başlarsınız. Bununla yükümlüsünüz.

@OturanBoğa, çok teşekkür ediyorum sağolun

Bir de arabayı alırken kredi kullansam 2022 maaşım kesılır mi veya başka bir bakım parası

@okatur, 2022 için vergisiz fiyatının 120'de biri gelire dahil ediliyor, bakım aylığı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden bilgi almanız gerekiyor.

Kdv de hariçmi acaba ötv yi biliyorum da
Kafv yide saymıyorlarsa o zaman etkilemez gibime geliyor ötv ve KDV hariçmi yani
Teşekkürler cevap için @KKELEBEKK

Üst Alt