Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı değişenler ne yapmalılar?

Gazii_42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,ben 2014 ekpss başvurusunu tamamlamış bulunmaktayım fakat,sağlık raporumu yeniden çıkardım 2012 ömss'ye başvurduğumda %50 ile başvuru yapmıştım şimdi özürlülük oranımda değişti(%60) oldu,ösym'ye genel amaçlı dilekçe gönderecem rapor oranı değişikliği için,yeni 2014 ön taahüt belgesi,raporun aslı gibidir yaptıracam fakat ön taahhüt belgesini aslınımı da göndereceğim yoksa aslı gibidir mi yaptıracağım ön taahhütü bilginiz var mı?

Kılavuzda altı çizili olarak Engel grubu değişenler diyor, sadece oranı değişenlerin böyle bir işleme yapmasının gerek olup olmadığını sordunuzmu acaba ÖSYM'ye?

Evet ,Sabah aradım ösym yi,Ösym sana yeni ön taahhüt vermedilerse gerek yok raporunu göndermeye dedi,Aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuru yapmaya gittiğimde(2014) raporum değişti dedim,eski raporum da t.c felan yazmıyordu 2006 da almıştım o raporu,ordaki görevli ön taahhütü yenilemiyoruz ösym güncelliyor dedi,ösym kayıt yaptırdıktan sonra;ösym deki görevli genel amaçlı dilekçe göndereceksin dedi,bu sabah Aile ve Sosyal Poitikalar bakanlığını aradım,raporun değiştiyse yeni ön taahhüt almam gerektiğini söyledi,KKELEBEKK,Kafam iyice karıştı.acaba hiç uğraşmasammı? Eski raporlamı girsem

Bence hiç uğraşma engel grubun değişmeyecek.Kazanıp atandığın zaman yeni tarihli raporunla işlem yaparsın.

Sıkıntı olacağını sanmıyorum. Oranın artmış sadece bunun için bir sürü eziyete katlanmayı abes buluyorum.Engel grubun değişmiş olsaydı tamam gidip güncelle derdim. İçin rahat değilse gene bir sor derim.

ön tahüt alman lazım genel amaçlı dilekçe örneğinle birlikte ösym gönder çünkü sen 2012 deki bilgilerinin doğruluğunu onaylıyorsun bilgilerde değişiklik olursa işlem nasıl olur bilmem

Az önce ösym yi aradım sadece engel oranı değiştiyse gerek yok dediler,rahatladım şimdi.teşekkürler arkadaşlar...

Aynı sorun bende de var, rapor yeniledim oran değişti, aradım ÖSYM'yi sadece Engel Grubu değişenler bize Taahhüt belgesi düzenleyecek dedi.Yani rapor yenileyenlerden istemiyorlar, 2012 bilgilerini kabul edip başvuruyu yaptım.

:) Dediğim gibi oran değişikliği için işlem gerekmiyor

merhaba arkadaşlar 2012 yılında yapılan sınava %40 sağ göz görme oranı sıfır olan raporoumla başvuru yaptım ve sınva girdim rapor tarihim 1999 tariihnde alınmış bir rapordu tabii raporumda sürekli ibaresi mevcut... yalnız bilidğim kadarıyla yeniden rapor için müracatta bulundugum zaman sanırım bana yeni kanuna göre bu oranı vermeyecekler. ..bir gözün tamamen görmemssi durumunda %25-30 civarında verdiklerini öğrendim ..eski raporum kayıtlarda mevcut oldugu için başvurumu yaptım..sınav sonunda atamalar gerçekleşeceği zaman yeni rapor talep edermi krum .. yoksa 1999 yılında verilen raporun gecerliliği varmıdır...

benim gss tescil de hata oluştu tekrar deneyiniz diyyo neden e-sgm baktığımda neden?

merhaba arkadaşlar 2012 yılında yapılan sınava %40 sağ göz görme oranı sıfır olan raporoumla başvuru yaptım ve sınva girdim rapor tarihim 1999 tariihnde alınmış bir rapordu tabii raporumda sürekli ibaresi mevcut... yalnız bilidğim kadarıyla yeniden rapor için müracatta bulundugum zaman sanırım bana yeni kanuna göre bu oranı vermeyecekler. ..bir gözün tamamen görmemssi durumunda %-30 civarında verdiklerini öğrendim ..eski raporum kayıtlarda mevcut oldugu için başvurumu yaptım..sınav sonunda atamalar gerçekleşeceği zaman yeni rapor talep edermi krum .. yoksa 1999 yılında verilen raporun gecerliliği varmıdır...

Gazii_42

% 60 rapor aldığınızda genelde ''çalışamaz'' ibaresi koyulur. eğer bu ibare varsa problem çıkabilir.

Benimde raporumun süresi dolduğu için raporumu yenilemiştim. raporumun aslı gibidir onaylı fotokopisi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl müğdürlüğünden aldığım ön taahhüt belgesinin bir nüshasını ÖSMY ye iadeli taahütlü posta ile gönderdim.

emss

ben 2012 yılında ömss sınavına girdim yüzde 62 genel ortopedik engelli olarak 2014 yılında 2 yıl süreli yeni engelli raporu aldım bu seferde yüzde 76 engel gurubumda değişiklik yok fakat engel oranımda değişiklik var ben aile sosyal politikalar bakanlığından yeni bir ön kabul taahhüt belgesi almam gerekiyormu bilgisi olan arkadaşlardan bilgilerini aktarırlarsa çok sevinirim iyi günler

pek gerek yok zaten %40 üstü sınava girmek için yeterli alsanda olur almasanda karar senn

Üst Alt