Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı değişmesi durumunda bunun 2022 maaşı için işleme konma prosedürü..?

raif

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kardeşim 18 yaş altı olduğu için raporun %60 tır 3 ayda bir maaş alıyoru.
Fakat 18 yaşınar girmiş ve yeni aldığı rapor oranı %80 ve süreklidir. Bunu nasıl devreye koyabiliriz.

raporun otomatik olarak sistemde görülmesi gerekir fakat siz genede sydv ye götürüp ibraz edin

raif,
kardeşin 18 yaş altıymış. şimdi 18 yaşına girdi diyorsun. kardeşinin ay, gün ve yıl olarak nüfus cüzdanında yazan doğum tarihini yazar mısın lütfen?

kardeşin 18 yaşını doldurmamışsa rapor arttırma yapamazsınız şu an. raporu verseniz de değişen bir şey olmaz maaş arttırılmaz engelli yakını aylıgında.
kardeşin 18 yaşını doldurunca engelli yakını aylıgı sistem aracılıgıyla durdurulur. aylık durdurulduktan sonra da kardeşin vakfa gider bunda kendi adına rapor oranına göre 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvurur. yanında yeni raporunu da götürür.
o yüzden sana yardımcı olabilmem açısından kardeşinin doğum tarihini ay, gun ve yıl olarak yaz buraya.

Kalemşör merhabalar:
Ya benim kardeşim evde bakım ücreti alıyor. Aynı zaman da üç ayda bir maaş alıyor. önce 2022 yasadan yararlandı. O zaman rapor oranı %60 idi ve süreklidi.

Bir kaç yıl sonra durumu ağırlaştı tekrar % 80 ve sürekli rapor aldı. O raporunu evde bakım maaşı için verdik. Bir ka ya sonra 18 yaşına gireceği için %80 olan raporunun hastanede onaylı fotokopisi var elimizde . Bu raporunu 2022 yasa için ( maaş artırımı) nasıl devreye sokabiliriz.

Raif,
ben seni anladım:)
istersen tekrar özet geçeyim. kardeşin için 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını alınıyordu. bu sırada başvurulan rapor oranı %60'tı. şimdi siz yeni rapor almışsınız oranı da % 80
haliyle böyle olunca yani rapor oranının % 60'tan % 70'e çıkmasıyla aylık arttırma işlemi yapmak istiyorsun.

oysa ben yukarıda dedim ki kardeşin 18 yaşını tam doldurmamışsa isterse % 100 oranda rapor alsın maaşta yükseltme yapıalamaz. çünkü engelli yakını aylığında %40-69 oranına göre olan engelli maaşı kadar ödeme yapılır. % 70 ve ustu seviyesindeki bakıma muhtaç engelli maaşı miktarında ödeme yapılmaz da bu orana yükselttilmez de.
ben de bu yüzden sana kardeşinin ay,gün ve yıl olarak doğum yılını sordum ki 18 yaşını doldurmuş mu bir bakayım.
ha 18 yaşını doldurmadan da bu yeni raporu gidip vakfa verebilirsiniz. ama maaşta yükseltme yapılmaz.
kardeşin tam olarak 18 yaşını doldurunca engelli aylıgı durdurulacaktır. aylık durdurulduktan sonra kardeşin kendisi gidip raporunu götürecek ve 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvuracak. ve tabiki başvurudan sonra kardeşinin muhtaçlıgının da tespit edilmesi gerekecek, sosyal incelemesi vs yapılacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL altında çıkarsa aylık baglanacak. ve kardeşin % 70 ve üstü özür oranına göre en yuksekten maaş alacak. ama muhtaç bulunmazsa aylık baglanmaz.
şimdi tekrardan sorayım:) kardeşinin ay gun ve yıl olarak doğum yılını yazar mısın?

Kardeşim 07.03.1997 doğumlu. Birde kişi başına düşen aylık gelir 286 tl yi geçmeyeçek mi?

Raif,
kardeşin 18 yaş altında daha. 18 yaşını 8 Mart 2015'te doldurmuş olacak. şu an kardeşin 18 yaş altında oldugu için annen ya da babandan hangisi başvurmuşsa o, engelli yakını aylığı alıyor. bu aylık kardeşinin 18 yaşını doldugu tarihi takip eden ödeme dönemi öncesi kesilecektir. sistem aracılıgıyla her ödeme dönemi öncesi 18 yaşını doldurdugu tespit edilenlerin aylıkları feshedilir.
kardeşin de 18 yaşını tam olarak 8 mart'ta doldurmuş olacak. bu durumda engelli yakını aylığı haziran ödeme dönemi öncesi feshedilecektir. mart'ın sekizinde doldurdugu için mart'ta kesemezler diye düşünüyorum ama yine de uygulamada farklılık olur mu bilemem.
şu an yeni raporu vakfa teslim etsen de engelli yakını aylıgında maaşta arttırılma olmadıgından aylık yukseltme yapılmaz.
engelli yakını aylığı kesildikten sonra kardeşin vakfa gidip bizzat kendisi başvuru yapacak. yanında raporuyla birlikte vakfa gidecek ve 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgına başvuracak.
vakıftan hanenize gelecekler ve sosyal incelemeniz yapılacak. hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 Tl altında olursa aylık baglanır aksi takdirde baglanması mümkün değil.

maaş artırımı

kardeşim 2022 de yararlanıyor. 04.04 2017 tarihinde 18 yaşıan girdi. daha önceki rapor oranı%60 idi. şimdi evde bakım ücreti için % 84 rapor ve sürekli alındı. raporun aslini aile sosyal politiklar il müdürlüğüne verildi. elimizde asli gibidir onaylı fotokopi var. 2022 maaşın artması için nereye ne şekilde başvurmamız lazım. bilgilendirirseniz memnun oluruz.

Üst Alt