Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı düşer diye akülü sandalye raporuna başvurmuyorum!?

hakangoz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba
Ben akülü sandalye almak istiyorum fakat kafama takılan bir soru var, cevaplayabilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Ben yüzde 92 oranında engelli raporuna sahibim. Üzerimde ötv den muaf bir otomobil bulunuyor. Sgk dan akülü sandalye almak için hastaneden akülü sandalye raporu almam gerekli. Benim korkum engel oranını düşürürlerse ilerde otomobil ötv sini ödetebilirler ve bir daha da otomobil alamam. Sgk üç kuruş verecek diye otomobilden olmayayım.
Acaba benim gibi hem otomobil alıp hem de akülü sandalye alan arkadaşlar var mı içinizde.

Yardımcı olursanız çok sevinirim, bu korkum yüzünden bir türlü akülü sandalye için başvuramıyorum.

hakangoz

akülü sandalye için alacağınız rapor engelli sağlık kurulu raporu olmayacak. Yani üzerinde oran bulunmayacak. 3 uzman hekim imzalı rapor olacak akülü sandalye için alacağınız rapor... Dolayısıyla araç alımına etki edecek bir rapor olmaz.

Hocam cevabınız için çok teşekkürler, babam eğitim araştırma hastanesine gitmişti, orda önce fizik, nöroloji bi de ortopedi doktorlarına göründükten sonra sağlık kuruluna gireceksin demişler. Ben de şaşırdım ne yapacağımı. Eğer akülü sandalye almış arkadaşlar varsa oran ibaresi var mı söyleyebilir misiniz?

Üst Alt