Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rapor oranı düşerse bakım maaşı kesilir mi?

tayfam_30

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar yeğenimin %70 ağır engelli raporu var (otistik). Ram bizden eğitim için bir daha rapor istiyor yalnız aldığımız duyuma göre rapor oranı düşerse ve ağır engelli yazmassa maaş iptal olurmuş (biz bunu sadece ram'a vereceğiz) yani sosyal hizmetlere vermiyeceğiz eğitim için sadece kullanacağız

Belli bi sistem var rapor alırken sisteme kaydediliyor en son güncel raporun daha sonra alacağın rapor da oraya kaydediliyor yanı eskisi güncelliğini kaybediyor raporu verirsin ama rapor numarasını kontrol ettilermi direk anlaşılır neyin ne olduğu. belki laf karışıklığı yaptım ama rapor oran düşerse sistemde görünür maaş kesilir.

süresiz ve ağır engeli seçili olan raporu Ram bunda otizim yazmıyor mental vs yazıyor diye değiştirmemizi istedi otizim yazısı olması lazımmış neyse değiştirdik oran 70 den 94 e çıktı geçen eylül ayında yine değiştirmemizi hatta bu sene gerek yokda seneye değiştirmemizi istedi sebep oran yüksekmiş gittim konuştum bir rapor çıkartmanın nekadar zor oldugundan bashettim oda oranın çok oldugunu cocukda o derece birşey olmadıgını dedi ilerde bu oran cocuk için sıkıntı olabilir dedi bende sıkıntı olurda değiştiririz dedim ve değiştirmeden ram raporunu aldık

sorunuza gelecek olursak yeni bir raporu sosyal hizmetler biliyor ziraa 70 olan rapor 94 e çıktıgında sordum her türlü değişiklik isteniyor dendi..

Ram ile tekrar görüşün bir raporun nasıl çıkartılıdıgını felan anlatın tekrar
bu arada sizin cocuk kaç yaşında neler ediyor takıntıları neler yazabilir misin
benim 5 yaşında konuşma yok wc eğitimi yok yediği şeyleri dökmeyi etrafa saçmayı çok seviyor ve kusmayı da çok seviyor.

Yeğenim 14 yaşında
konuşamıyor ama laf dinliyor örneğin kapıyı kapat şunu götür bunu getir ordan kalk buraya otur laflarını dinler
yemek yemeyi çok çok çok sever
mutfak bu yüzden sürekli kilitli
yemek seçer bayat yemeği kesinlikle yemez çöpe döker ve çöpün üstünü kapatır gözükmesin diye. sevdiği yemeği bir kazan bile yer (midesine aşırı düşkündür)
tuvalet eğitimi var fakat tam değil. herkesin önünde belden aşağısı anadan üryan soyunur öyle gider tuvalete.
daha geçen seneye kadar ayakta tuvaletini (büyük,küçük) yapıyordu. şimdi düzeldi oturarak yapıyor.
otistik yeğenimin şu anki tek sorunu yemek,yemek,yemek, sonrada tuvalete çıplak gitmesi

Allah şifa versin ,
bizim oğlan da bu yaşında çok yemek yiyor buna sebep olan şey ilaç risperdal çok iştah açıcı ama kilo almıyor ziraa hiç yerinde durmuyor.

ilaç kullanıyor mu

Üst Alt